Μόνος ολομόναχος




Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Σιωπητήριο σήμανε. Απορία ψάλτου ......


Βρέθηκε ένας συμπολίτης μας και έκανε την σούμα όλων των ποσών που πλήρωσε ο Δήμος Ναυπλίου με απευθείας αναθέσεις μέσα στο 2017. Ακούστε το και εσείς το νούμερο, που πιθανόν να μην το έχετε πληροφορηθεί. Ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες και κάτι ψιλά.
Έκανε και την πρόσθεση και των ποσών που δόθηκαν με απευθείας αναθέσεις από τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου. Συνολική σούμα μαζί με αυτά του Δήμου δύο εκατομμύρια εννιακόσιες χιλιάδες!!!!
Εμένα μου φαίνονται συγκλονιστικά αυτά τα ποσά. Γνώριζα για πολλές απευθείας αναθέσεις, αλλά ποτέ μου δεν είχα φανταστεί ότι μέσα σε ένα χρόνο το συνολικό ποσό θα ήταν τέτοιου ύψους.
Εσείς το καταπίνετε αυτό ευχάριστα;
Δεν έχω δει μέχρι τώρα αντίδραση από την Δημοτική Αρχή. Είναι ορθά τα στοιχεία; Τι λένε; Και αν είναι ορθά υπάρχει κάποια απάντηση και αιτιολόγηση; Το θεωρούν φυσικό αυτό;


Η φύση συνεχίζει να εκδικείται.
Το έργο στην Πλάκα Δρεπάνου  έχει κατασκευασθεί κυριολεκτικά πάνω στην άμμο, μέσα στον αιγιαλό και το έργο είναι ολοφάνερο ότι δεν είναι δυνατόν να σταθεί μέσα στον χρόνο.
Ουδείς σκέφτεται να μετακινήσει τον δρόμο στην ζώνη της παραλίας που ακριβώς για αυτό το λόγο και υπάρχει. Ας αφήσουν τα δικά  μου τα οραματικά για πλήρη απομάκρυνση των αυτοκινήτων από την παραλία και ας πράξουν τα αυτονόητα. Ας σταματήσουν να θεωρούν ότι καλώς έπραξαν που έκαναν ένα έργο πάνω στην άμμο και χωρίς τις εγκρίσεις που απαιτεί η νομοθεσία
Βγήκε λοιπόν η είδηση ότι και πάλι καταστράφηκε τμήμα του δρόμου, αλλά σιωπή αυτή την φορά  από την δημοτική αρχή.
Τι να πουν;

Είχαν υποσχεθεί ότι προ μηνών θα είχαν παραλάβει την μελέτη για την διάβρωση των ακτών στο Αργολικό κόλπο και πιο συγκεκριμένα στις ακτές του παλαιού Δήμου Ασίνης.
Την έχουν αναθέσει την μελέτη, που έχει και ημερομηνία παράδοσής της, αλλά σιωπητήριο, παρά τις υποσχέσεις, για το σοβαρό αυτό θέμα. Λησμονήθηκε και αυτό από τους ιθύνοντες. Και σε λίγο καιρό και πάλι θα τρέχουμε.

Ακυρώθηκε με προσφυγή της άλλης πρότασης απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου για την εκποίηση ακινήτου.
Τότε κοκορευόντουσαν. Τώρα γαργάρες.
Η απόφαση αυτή ακυρώθηκε ως μη νόμιμη, διότι δεν είχε ληφθεί με την απαιτούμενη αυξημένη πλειοψηφία.
Το θέμα δεν είναι μία τυπικούρα. Είναι πολύ σοβαρό. Δεν επιτρέπεται με μία απόφαση της εκάστοτε δημοτικής αρχής και χωρίς να συμφωνήσουν και  δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης να βγαίνει στο σφυρί δημοτική περιουσία.
Αλίμονο αν αυτό το επέτρεπε ο νόμος.
Όμως οι άνθρωποι επέμεναν. Ίσως θεωρούν ότι είναι υπεράνω νόμων και μπορούν να πωλούν την περιουσία του Δήμου!!

Έχει χαλάσει ο αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο του Άργους και η Αργολίδα έχει μείνει άνευ.
Φώναζαν τότε. για τα χάλια του Νοσοκομείου. Είχαν κάνει και Πανναυπλιακή συγκέντρωση.
Σήμερα σιωπητήριο σήμανε και επί του θέματος τούτου.

Με τυμπανοκρουσίες προωθούσαν τα Πολεοδομικά Σχέδια. Υποσχόντουσαν και εντάξεις στα σχέδια πόλεων. Τα πυρηνελουργεία συνεχίζουν να λειτουργούν σε περιοχή  Οικιστικού Ελέγχου και ουδείς προχωράει την χωροθέτηση Βιομηχανικού Πάρκου. Και βιοτεχνικό Πάρκο δεν έχει το Ναύπλιο. Και έτσι όλα τα συνεργεία, τα μαρμαράδικα, οι μικρές βιοτεχνίες είναι εγκατεστημένες εδώ και εκεί.
Σιωπώ πλέον για όλα αυτά. Τίποτα δεν προχωράει

Σιωπητήριο γενικώς.
Δεν απαντούν. Δεν έχουν τι να απαντήσουν στα δύσκολα για αυτούς θέματα
Κάνουν ότι δεν ακούν τις βροντερές φωνές κάποιων ενεργών πολιτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου