Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Και η ζωή συνεχίζεται ως είχε


Δεν με αφήνουν ούτε μια μέρα να αγιάσω.
Μια μέρα μόνον πέρασε από το νέο έτος και δεν μπορώ παρά να διαβολογήσω.
Διαβάζω πραγματάκια. Γουρλώνω τα μάτια και νιώθω μια ακατανίκητη εσωτερική επιθυμία να τους τα χώσω.
Νέο γήπεδο ποδοσφαίρου, λέει, στην Αργολίδα!!!
Στο Λάλουκα ακούω ότι θα γίνει.
Ένα εκατομμύριο τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ, διαβάζω ότι θα κοστίσει!!!!
Δεν θα είναι, λέει, το γήπεδο του χωριού, ούτε κάποιας ομάδας, αλλά "ενωσιακό γήπεδο". 'Αλλο πάλι και τούτο.
Ένα σωρό όμορφα γηπεδάκια με χορτάρι έχουν κατασκευασθεί στην Αργολίδα. Το ενωσιακό γήπεδο μας μάρανε.
Ένα εκατομμύριο τετρακόσιες χιλιάδες θα δώσουμε εμείς οι ιθαγενείς αυτής της χώρας και αυτού του νομού για ενωσιακό γήπεδο!!!
Δεν γνωρίζω εάν καταπίνεται αυτό το νέο που κατακούτελα μας ήλθε με το νέο έτος. Όμως δεν είδα ούτε μία αντίδραση για το γεγονός.
Και το γήπεδο στο νταμάρι, παραμένει έτσι εγκαταλελειμμένο με βρώμες, δυσωδίες, μπάζα και σύριγγες. Σύριγγες σε γήπεδο ποδοσφαίρου και ημείς προτιθέμεθα να κατασκευάσουμε ενωσιακό νέο γήπεδο!!! Σε εποχή κρίσης. Αυτό θεωρήθηκε προτεραιότητα. Όλα τα άλλα φαίνεται ότι τα έχει λύσει ο Ασλανίδης της χούντας. Και μετά θα πρέπει να πληρώνουμε και για την συντήρησή του.
Και την ίδια στιγμή γίνεται ουρά για το ποιος θα πάρει ελάχιστες ώρες για προπόνηση και αγώνες στο κλειστό γήπεδο αθλοπαιδιών στο Ναύπλιο.
Και το κολυμβητήριο, που κατά τα άλλα είναι ένα παλάτι, λειτουργεί μόνον όταν οι ακτίνες του ήλιου κάνουν το θαύμα τους και ζεστάνουν το ύδωρ. Και καμία πλέον προοπτική, απ΄ότι φαίνεται, για ενεργειακή αναβάθμισή του για να λειτουργεί πλείονες μήνες.
Αλλά την ίδια ώρα ακουμπάμε κατ΄έτος κατοστάρες και πλέον σε Μαραθωνίους, αντί να εισπράττουμε από αυτούς και να διοχετεύουμε τα κέρδη σε φιλανθρωπικές δράσεις, όπως γίνεται στους Μαραθωνίους ανά την υφήλιο.
Και οι φοιτητές στερούνται φοιτητικής λέσχης. Και το δεύτερο και πέμπτο δημοτικό σχολείο βρίσκεται ακόμα στα ίδια χάλια. Και τα ιστορικά κτήρια καταρρέουν. και.... και..... και....
Αλλά ημείς εκεί κολλημένοι στην Ελλάδα του παραλογισμού. Νέο ενωσιακό γήπεδο στο Λάλουκα. Ένα εκατομμύριο τετρακόσιες χιλιάδες. Το λέω και το ξαναλέω, μπας και λειτουργήσει ολιγουλάκι ο εγκέφαλός σας και αντιληφθείτε τι συμβαίνει σε αυτή την χώρα. Διότι δεν φταίνε αυτοί που αποφασίζουν την τοιαύτη διάθεση των εκατομμυρίων, αλλά εσείς που τους επιλέγετε.
Έτσι μπράβο. Αυτόν ψηφίστατε κατά χιλιάδες.
Και συνάμα, έλαβαν και τα ευχαριστήρια για το τρομερό αυτό επίτευγμα ο περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης.
Δεν θέλω να ξανακούσω κιχ για τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος. Ουδείς αντέδρασε ανοιχτά, για την μην αντίδραση έστω και ενός. Βουλευτάδες, δημαρχεόι και περιφερειαρχέοι  όλων των παρατάξεωντο εμόκοσαν  όλοι. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν έβγαλαν κιχ.
Ψηφίστε τους λοιπόν και πάλι.
Ενωσιακό γήπεδο στο Λάλουκα". Ένα εκατομμύριο τετρακόσιες χιλιάδες ευρωπουλα. Και τα χρήματα θα αντληθούν από το εθνικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Όχι από Ευρωπαϊκά. Όλα από τις τσέπες των εν Ελλάδι φορολογουμένων. Των εν Ελλάδι επαναλαμβάνω. Θα μας βγάλουν το λάδι.
Ουδέν πρόγραμμα για την προώθηση της τοπικής παραγωγής. Αλλά το ενωσιακό γήπεδο να μην λείψει.
Και τα τοπικά νοσοκομεία υποφέρουν από έλλειψη κονδυλίων. Έτσι μας έλεγαν. Και έγινε πριν λίγο καιρό και πάνδημη συγκέντρωση-διαμαρτυρία στο Ναύπλιο για το δικό μας Αναπλιώτικο νοσοκομείο. Τώρα σιωπή.
Και θα σας πω και αυτό.
Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας οι έξτρα επιδοτήσεις για συγκεκριμένες δράσεις, που δόθηκαν στα νοσοκομεία της χώρας.
Κουλούρα τεράστιο. Μηδενικό ποσό έλαβαν τα νοσοκομεία της Αργολίδας. Ακούσατε εσείς κάποιον από τους εξουσιαστές της Αργολίδας να διαμαρτύρεται; Να εκφράζει κάποια άποψη τέλος πάντων επί του θέματος, βρε αδέλφια;
Όμως...... όμως...... Όμως τις 11 από τις 52  έξτρα χρηματοδοτήσεις τις έλαβαν τα νοσοκομεία της Κρήτης. Μία προφανέστατη άνιση κατανομή πόρων σε σχέση με το μέγεθος και τον πληθυσμό του νησιού.
Τώρα βέβαια, δεν μπορεί παρά να είναι τυχαίο ότι ο Υπουργός Υγείας και ο Υφυπουργός του είναι αμφότεροι Κρητικοί. Είμαι κακός που το επισημαίνω; Γκρινιάζω και για αυτό; Δεν υπάρχει μαυρογιαλουρισμός στην πρώτη φορά αριστερά; Άλλαξε κάτι σε σχέση με το παρελθόν που μας έφερε στα χάλια που είμαστε;
Και τελειώνω με το εξής: Η μία από τις δράσεις που χρηματοδοτήθηκε έξτρα το 2017, αφορούσε το εξής: "Χρηματοδότηση μελέτης για την επίδραση των φυτοφαρμάκων"!!!!  Το ποσό ήταν 162.170. Τα χρήματα τα έλαβε η 7η Υ.Π.Ε. Ναι καλά καταλάβατε. Η 7η Υ.Π.Ε. είναι αυτή που εδρεύει στην Κρήτη. Τα συμπεράσματα δικά σας. Εγώ δεν μπορώ να διανοηθώ ότι δεν πήγαν τα χρήματα σε ημέτερους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου