Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Η παραλία της Πλάκας. Μια οραματική αιρετική πρόταση


Ουφφφ..... Άγχος....
Έχω να γράψω προτάσεις. Να ανεβάσω και ένα κείμενο για να σχολιάσω τις πολλές χαμογελαστές φάτσες των υποψηφίων για το εν πολλοίς άχρηστο Οικονομικό Επιμελητήριο που απλώς επιβαρύνει τις τσέπες των επαγγελματιών.
Όμως δεν μπορώ παρά να πω και δυο λογάκια για όλα αυτά που συμβαίνουν στην παραλία της Πλάκας στον Δήμο μας με το έργο που έγινε μέσα στον αιγιαλό χωρίς άδειες.
Δεν θα πω περισσότερα σε σχέση με το ότι μόνη η "άλλη πρόταση" είχε αντιδράσει στο έργο και είχε προειδοποιήσει. Δεν θα αναλύσω τις λεπτομέρειες για την καταστροφή τμήματος του έργου, ούτε για την απίστευτη και γεμάτη οίηση απάντηση του Δημάρχου, που αντί να δει κάποιες ευθύνες του ιδίου τα έβαλε με τον "καλό φωτογράφο κύριο Αντωνιάδη" που δημοσιοποίησε το γεγονός.
Θα σας πω όμως, όπως πάντοτε κάνω εδώ, κάποιες πρωτότυπες σκέψεις.
Και δυστυχώς αυτές οι σκέψεις παρότι δεν έχουν ακουσθεί είναι αυτονόητες. Το αυτονόητο είναι πλέον το ζητούμενο στην χώρα μας και στην πόλη μας.

Από που ξεκινάει το όλο πρόβλημα αγαπητοί μου;
Μα από το γεγονός ότι μία δημοτική αρχή και ένα δημοτικό συμβούλιο αποφάσισαν να κάνουν ένα έργο με τοποθέτηση τσιμεντομπλοκιών (έτσι λέγονται;) μέσα στον αιγιαλό!!!! Και δεν πήραν άδεια από τις αρμόδιες αρχές για αυτό.
Έχετε ακούσει ξανά να ανοίγει δρόμος και να γίνεται έργο μέσα στο τμήμα του αιγιαλού, δηλαδή μέσα στη ζώνη στην οποία φτάνει το μέγιστο χειμέριο κύμα και στην οποία υπάρχει η αμμώδης ή βοτσαλώδης ακτή; Πρωτοφανές είναι. Και ας μην μου πει κάποιος ότι το μέγιστο χειμέριο κύμα δεν φτάνει μέχρις εκεί που έγινε το έργο, αφού είναι ευδιάκριτη η ακτή ακριβώς στη συνέχεις, στο τμήμα της Πλάκας που ανήκει στα διοικητικά όρια της τέως Κοινότητας Ασίνης, όπου δεν έχει ανοιχτεί δρόμος.
Είναι απολύτως βέβαιο ότι κάτι έχει πάει στραβά με την όλη υπόθεση και με τη διάνοιξη ενός δρόμου μέσα στο αιγιαλό.
Ο νόμος προβλέπει ζώνη παραλίας ακριβώς μετά την ζώνη του αιγιαλού, προκειμένου να γίνουν εκεί και όχι μέσα στον αιγιαλό  όλα τα τεχνικά έργα για την εξυπηρέτηση των δημοτών. Και ο νόμος προβλέπει ότι δεν υποχρεούται το κράτος να πληρώσει αποζημίωση για την ζώνη παραλίας πλάτους μέχρι 10 μέτρων.
Τι το πιο απλό; Οι άνθρωποι το μόνο που χρειαζόντουσαν ήταν να επιδιώξουν την εφαρμογή της νομοθεσίας αντί να πράττουν μπούρδες με τεχνικά έργα μέσα στον αιγιαλό. Όμως τι να κάνουμε; Αυτούς ψηφίσατε
Αλλά εγώ θα πάω ακόμα παραπέρα.
Είναι εξαιρετικά σπάνιο να δεις σε μία προηγμένη τουριστικά χώρα να υπάρχει αυτοκινητόδρομος μπροστά και καθ΄όλο το μήκος μιας πλαζ όπου κάνει ο κόσμος τα μπάνια του. Και τελείως αδύνατο να υπάρχει δρόμος μέσα στον αιγιαλό
Γιατί άραγε δεν σκεφτόμαστε και εμείς με τον ίδιο τρόπο;
Πηγαίνω λοιπόν πιο οραματικά.
Να φύγουν τελείως τα αυτοκίνητα από την παραλία.
Να γίνουν μετά τον αιγιαλό πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι, πάρκα, χώροι για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Να λειτουργούν κάποια μεταφορικά μέσα για την πρόσβαση στην θάλασσα  αναπήρων και γερόντων. Το φαντάζεσθε; Θα απογειωνόταν η περιοχή. Θα γκρίνιαζαν κάποιοι επαγγελματίες, θα ούρλιαζαν κάποιοι άλλοι. Όμως στην προοπτική θα έβλεπαν ότι οι επιχειρήσεις τους θα πέταγαν. Όλη η Αργολίδα θα είχε να κερδίσει από ένα τέτοιοι σχέδιο.  Ομως η πλειοψηφία από εσάς επιτρέπετε σε αυτούς που κάνουν έργα μέσα στην άμμο να έχουν την εξουσία.
Και για να γίνουν όλα αυτά θα χρειαζόντουσαν και κάποιοι χώροι στάθμευσης στο εσωτερικό της Πλάκας. Υπάρχουν λύσεις και για αυτό. Εδώ θέλουν να εντάξουν την περιοχή της Πλάκας σε σχέδιο πόλης για δευτερεύουσα κατοικία. Ας φροντίσουν λοιπόν και για πράσινο και για τη δημιουργία δημοσίων χώρων στάθμευσης. Και γη θα βρεθεί με την εισφορά σε γη και χρήμα με την εισφορά σε χρήμα.
Τι σας λέω όμως τώρα;
Αφού πολλοί από εσάς αποδέχεσθε την αμετροέπεια και δεν αντιδράτε. Και η ζωή γεμάτη οίηση συνεχίζεται.
Και πήγαν και έριξαν και λίγο χώμα για να κρύψουν το αίσχος και την ντροπή!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου