Μόνος ολομόναχος




Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Δώσε και σε μένα κύριε να χαρείς την οικογένειά σου....


"Τσοβόλα δώστα όλα"
Σχεδόν όλη η Ελλάδα ένα πασόκ είναι.
Οι φασίστες, οι ακροδεξιοί, οι δεξιοί, οι κεντρικοί, οι κεντροαριστεροί, οι αριστεροί, οι ψεκασμένοι  όλοι πασόκια είναι. Ακόμα και το κατ΄όνομα ΠΑΣΟΚ που πάει να ξεφύγει από τον πασοκισμό, τελικά πολύ πασόκ εμπεριέχει στα σπλάχνα του και πολύ πασόκ θα επανακάμψει από το μέγιστο πασόκ που είναι ο σύριζας.
Και ο λαός έτσι έμαθε να λειτουργεί τα τελευταία χρόνια. Με δωράκια. Θέλει να λειτουργεί ως αντικείμενο της ιστορίας για να ωφελείται όταν του χαρίζουν και να κατηγορεί τους άλλους όταν του τα παίρνουν και όχι ως υποκείμενο της ιστορίας  που διαμορφώνει τις εξελίξεις.
Γλυκάκουστα ακούει ο  νεοέλλην τα συνθήματα όπως το "Τσοβόλα δώστα όλα", το "λεφτά υπάρχουν " , το "με ένα νόμο και ένα άρθρο", τα "3.000 ευρά για κάθε κάτοικο της Ηλείας", το "μοίρασμα υπερπλεονάσματος".

Αξιοπρέπεια ρε και μόνο χρειάζεται η Ελλάς. Όχι ελεημοσύνες ωρέ
Δουλειές ρε για τους ανέργους. Όχι επιδόματα ωρέ
Αξιοπρεπείς μισθούς ρε για τους νέους και όλους του εργαζόμενους. Όχι χαρτζιλίκια ωρέ.
"Δώωωωσε και σε μεεεενα κύριεεεε". Αυτό κάνουμε και αυτό στην τελική επιζητούμε. Και αυτοί οι δωσεκαισεμενακύριε, που ποτέ δεν θέλησαν να πάρουν την ζωή στα χέρια τους και έχουν επιλέξει την ελεημοσύνη με μαστουρωμένα μωράκια  ανά χείρας, αυτοί θα είναι μεταξύ άλλων που θα λάβουν το μέρισμα. Δεν πάμε μπροστά έτσι

Ένα φτύσιμο και μόνον θα πρέπει να λάβουν όλοι οι "εκσυγχρονιστές", εάν ψηφίσουν τις ελεημοσύνες που θέλουν να δώσουν οι εξουσιαστές για να είναι αρεστοί.

Αφήνω στην άκρη την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης. Αφήνω στην άκρη το γεγονός ότι οι μεγάλες εταιρίες υποφορολογούνται (και αν θέτε σας το κάνω λιανά και αυτό) και  επικεντρώνω στο γεγονός ότι μια "αριστερή" κυβέρνηση με την σύμπραξη των ψεκασμένων  βγάζει υπερβολικά πλεονάσματα και μία αιτία για αυτό είναι  το ότι δεν πιάνει ούτε καν αυτούς  τους μειωμένους στόχους που είχαν τεθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. "Αριστεροί" και δεν καλύπτουν ούτε αυτά που έχουν οι ίδιοι προϋπολογίσει για να γίνουν κάποιες επενδύσεις, έστω και από το κράτος.
Δεν είναι μόνον ότι εισπράττουν υπερβολικούς φόρους. Δεν είναι μόνον ότι οι ζάμπλουτοι ραντιέρηδες χρήματος, μελετητές στα ΕΣΠΑ, κολλητοί και κολλητές την περνάνε ακόμα κοτσάνι. Δεν είναι μόνον ότι έχουν κοπεί συντάξεις ακόμα και για τους πολύ πτωχούς. Το πλέον τραγικό για το μέλλον της χώρας είναι ότι και ακόμα και αυτό το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων, που θα έπρεπε να ήταν σημαία για μία αριστερή κυβέρνηση, είναι ισχνότατο αλλά και ούτε αυτό το  λιπόσαρκο δεν υλοποιείται.
Εντάξει, δεν γουστάρουνε τις ιδιωτικές επενδύσεις, αλλά ούτε και τους στόχους των δημοσίων επενδύσεων να πιάνουν;
Δεν ξέρω αν σας λέει κάτι το όνομα Τσελίκας; Είναι μία cult μορφή, σε ιδιωτικό κανάλι, συμπαθέστατος κατά τα άλλα, που δίνει πρώτος, με το δικό του ιδιαίτερο στυλ, το ρεπορτάζ μέσα από τα χιονισμένα και αποκλεισμένα χωριά, στις πλημμύρες και στις πυρκαγιές.
Τα δάση μας καίγονται κάθε χρόνο και παντού πρώτη φάτσα μούρη ο Τσελίκας. Οι πόλεις πλημμυρίζουν με την πρώτη δυνατή βροχή. Τα παιδιά στο Ληξούρι κάνουν μάθημα σε λυόμενα τρία ολόκληρα χρόνια μετά το σεισμό. Ο Δήμος Ναυπλιέων προγραμματίζει νέα  αγορά νέων λυόμενων για να καλυφθούν οι ανάγκες. Και το ποσό που έχει δοθεί για τις ανάγκες των νοσοκομείων της χώρας υπολείπεται κατά πολύ αυτού που είχε προϋπολογισθεί.

Κατά τα άλλα έχουμε υπερπλεόνασμα τρομάρα μας. Και θα δοθεί πίσω μέρος αυτού σε μορφή ελεημοσύνης.
Το 99,999...% των τσιγγάνων θα το λάβουν. Οι ηλεκτρολόγοι και οι υδραυλικοί που κάνουν κατσαμπάκια από εδώ και από εκεί θα το πάρουν. Πολλοί δικηγόροι θα το πάρουν. Δεν θα το λάβουν όμως οι σκουπιδιαρέοι στους Δήμους και οι πυροσβέστες που εξουθενωμένοι επί μέρες ολόκληρες επιχειρούσαν τις κατασβέσεις. Δεν θα το λάβει ο νέος που δουλεύει οχτάωρο που όμως  εμφανίζεται στις καταστάσεις ως εργαζόμενος με τετράωρο και παίρνει ένα τριακοσάρι το μήνα,  εάν έχει την ατυχία να έχει κληρονομήσει το σπίτι του παππού (και πληρώνει και ΕΝΦΙΑ από πάνω, για να δοθεί στον φοροφυγά ηλεκτρολόγο). Θα το λάβει όμως ο ζάμπλουτος επιχειρηματίας, που δηλώνει μηδενικό ατομικό εισόδημα, εάν η μεγαλοεπιχείρησή του δεν μοίρασε μέρισμα και εάν τα ακίνητα ανήκουν στην επιχείρηση (και πληρώνει και πολύ μικρότερο ΕΝΦΙΑ από τον φουκαρά ιδιώτη).

Αλλά θα σας πάω και πάλι στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που το έχουν ληζμονήσει οι "αριστεροί".
Χρειάζονται υποδομές στον τόπο μας για να έλθει ανάπτυξη και να μπορέσουν οι νέοι να βρουν κάποιες καλοπληρωμένες δουλειές και να μην στηρίζονται στις Σαμάρειες και Τσίπρειες ελεημοσύνες.

Σωστό λιμάνι στο Ναύπλιο. Οργανωμένο τουριστικό αγκυροβόλιο με αίθουσα υποδοχής, με pillars για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και ύδατος. Παροχή σύνδεσης στο διαδίκτυο με μεγάλες ταχύτητες.
Επισκευή της σιδηροδρομικής γραμμής για να υπάρξει η δυνατότητα έλευσης τραίνου. Και μετά βλέπουμε και διεκδικούμε. Έστω και για το τουριστικό τραίνο όπως μας τα είχαν πρήξει οι Τατουλικοί.
Ανακαίνιση του παλαιού ξενία για τη λειτουργία ξενοδοχείου (που θα το εκμεταλλεύεται ιδιώτης βεβαίως βεβαίως) με παράλληλη λειτουργία Τουριστικής Σχολής υψηλού επιπέδου.
Ήπια αξιοποίηση της Καραθώνας με λειτουργία αθλητικού πάρκου και χαμηλή δόμηση.
Ίδρυση και λειτουργία βιοτεχνικού πάρκου στην περιοχή του Ναυπλίου (όχι στο πουθενά όπως προγραμματίζουν) και ενός βιομηχανικού στην Αργολίδα
Δημιουργία θαλάσσιων περιοχών απολύτου προστασίας (nurseries) για την αναπαραγωγή των ψαριών του Αργολικού.
Χωροθέτηση περιοχών για πάρκα παραγωγής εναλλακτικής ενέργειας
Ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των υπηρεσιών
Πανεπιστημιακό campus στη Δαλαμανάρα (και όχι μπούρδες)
Ανακαίνιση των κτηρίων του Δημοσίου και του Δήμου, όχι έτσι στα ξεκάρφωτα αλλά για συγκεκριμένη και αποφασισμένη  αξιοποίησή τους. Έστω ρε παιδί μου να φτιάξουν κάποια στιγμή το κτήριο Βίγκα
Επεξεργασία των αποβλήτων πλην των οικιακών απορριμμάτων (Γεωργικά υπολείμματα, νάιλον, κλαδιά, μπάζα κλπ)
Δημοπρατήριο τιμών αγροτικών προϊόντων
Κέντρα παροχής τουριστικών πληροφοριών.
Εκθεσιακό κέντρο προβολής τοπικών προϊόντων.
Σωστή ολοκλήρωση Αναβάλου για να φτάνει το νερό με φυσική ροή και χωρίς ενεργοβόρες δεύτερες και τρίτες κινήσεις
Κατασκευή του μυθολογικού πάρκου στους Μύλους. 
Εκτέλεση του έργου του περιβάλλοντος χώρου της Αρχαίας Ασίνης
Κατασκευή μικρών φραγμάτων για τη συγκράτηση των νερών
Κατασκευή του φράγματος της Τζερζελιάς για την άρδευση της Ερμιονίδας.
Και τι θα λέγατε αντί να δώσουμε την ελεημοσύνη να τοποθετούσαμε σε κάθε σχολείο του Δήμου μας φωτοβολταϊκά για να είναι ενεργειακά αυτόνομα τα σχολειά και να έχουν έσοδα αποπάνω τα οποία θα χρησιμοποιούσαν για την αναβάθμισή τους;

Όλα αυτά που, ενώ έγραφα σκέφτηκα, και ένα σωρό άλλα που θα προέκυπταν από έναν δημόσιο διάλογο, θα δημιουργούσαν συνθήκες ανάπτυξης για να βρουν οι νέοι και οι νέες καλές δουλειές στην περιοχή μας. Να μην στηρίζονται στις ελεημοσύνες και τα επιδόματα.
Σκεφτείτε μόνον ένα από αυτά να είχε υλοποιηθεί. Ας πούμε το μυθολογικό Πάρκο. Πόσοι τουρίστες θα το επισκεπτόντουσαν. πόσα σχολεία. Πόσοι θα εύρισκαν θέσεις εργασίες στο Πάρκο. Πόσες επιχειρήσεις τριγύρω θα άνοιγαν ή θα αύξαναν τον τζίρο τους.
Δεν τα θέλουμε αυτά.
Θέλουμε να παριστάνουμε τους Αγιοβασίληδες για να είμαστε αρεστοί.
Και τσιμπάει ο Ελλην

Δυστυχώς αυτοί είμαστε. Είμαστε πασόκ και επιδόματα.
Και ο με διαφορά μεγαλύτερος πασόκος είναι ο σημερινός πρωθυπουργός.
Αδιαμφισβήτητα.
Έτσι θεωρώ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου