Μόνος ολομόναχος




Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Πολυεπίπεδη παρακμή

(άντρακλας)


Είχε την υπομονή ένας συμπολίτης μας (Μάνος Περράκης) και έκανε την πρόσθεση όλων των απ΄ευθείας αναθέσεων του Δήμου Ναυπλιέων  για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2017. Εξήντα απ΄ευθείας αναθέσεις και η  λυπητερή για τον μικρό μας Δήμο (για εμάς δηλαδή τους δημότας),αντιστοιχούσε ούτε λίγο ούτε πολύ για τους δύο αυτούς και μόνον μήνες  στο ποσό των 249.717 ευρω. Χώρια ο ΔΟΠΠΑΤ και ο ΔΟΚΟΙΠΑΝ, η ΔΕΥΑΝ, το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ, το ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ.  Μέσα σε ένα δίμηνο, αγαπητοί μου αναγνώστες, ένα τέταρτο του εκατομμυρίου δόθηκε από τα χρήματά σας με απ΄ευθείας αναθέσεις. Το ζήτημά μου εδώ δεν είναι οι δημοτικοί μας άρχοντες, που τα πράττουν αυτά, όπως άλλωστε έπρατταν, ίσως όχι σε τέτοιο βαθμό, και οι προηγούμενοι, αλλά η απάθεια με την οποία πλέον η κοινωνία τα ακούει αυτά και δεν αντιδρά ούτε στο ελάχιστο. Καμία απάντηση από κάποιον υπεύθυνο και οι πολίτες σφυρίζουν αδιάφορα. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν ομιλούν διότι και αυτά εισπράττουν από τις απ΄ευθείας αναθέσεις. Και βέβαια όλοι τα βάζουν ή με τους ξένους ανάπηρους ή και μη ανάπηρους αλλά και με τους ανάλγητους πολιτικούς. Ουδείς κοιτάει τις ευθύνες των πολιτών που τους ψηφίζουν ή που αδρανούν, όταν όλα αυτά συμβαίνουν  Παρακμή, τέλμα, κρίση θεσμών και αξιών. Μη συμμετοχή των πολιτών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Και πιστεύει κάποιος ότι θα διορθωθεί η οικονομική κατάσταση στην  κοινωνία και στα νοικοκυριά, όταν αυτά συνεχίζονται; Και βεβαίως η Κυβέρνηση επιχειρεί κινήσεις αντιπερισπασμού με διάφορες εξεταστικές που δεν οδηγούν απολύτως πουθενά, αντί να  βάλει ένα τέρμα στο καθεστώς που αφορά τους περισσότερους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας. Πλήρης παρακμή επαναλαμβάνω.

Τους έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη. Όλοι αυτοί οι συλληφθέντες φοιτητές, δεξιούληδες της ΔΑΠ οι περισσότεροι, όπως ακούω, παρέδωσαν την ίδια εργασία την οποία είχαν αγοράσει από κάποιον επιδέξιο. Αυριανοί επιστήμονες σου λέει μετά. Τους έδωσαν μία ωραία θωπεία στα πισινά ως τιμωρία. Και η κοινωνία στην λογική του σταρχιδισμού. Παρακμή. Τι να λέμε όμως τώρα; Μέσα σε ένα χρόνο διδάκτωρ σύζυγος τέως πρωθυπουργού. Και είχα και τον μαζοχισμό και κάθησα και διάβασα και το διδακτορικό ενός άλλου πολιτικού για ένα πολύ εξειδικευμένο θέμα. Εξαιρετικό ήταν. Τώρα, να μου τρυπήσετε εμένα την μύτη εάν το έχει γράψει ο ίδιος. Θα μου κάνει μήνυση για αυτό που λέω; Δεν νομίζω. Τόσοι έχουν κάνει διδακτορικά. Ποιος θα τσιμπήσει;

Έχετε ακούσει για το μαϊμού πρωτάθλημα χόκεϊ επί χόρτου; Αποκαλύφθηκε  στην Αργολίδα πριν από κάποια χρόνια.  Δεν μαϊμούδισαν τα παιδιά με το χόκεϊ επί χόρτου έτσι από μόνα τους. Κάποιοι παράγοντες και ωφελούμενοι το είχαν οργανώσει για να γίνουν  όλοι οι κανακάρηδες, πρωταθλητές Ελλάδας και έτσι να πάρουν το μπόνους εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Ποιος θα μου κάνει μήνυση; Ποιος θα παραδεχθεί ότι αυτός οργάνωσε την μαϊμουδιά; Και σήμερα κάποιοι από τα παιδιά αυτά, που μπήκαν με απάτη στα Πανεπιστήμια, είναι επιστήμονες. Ουδείς έλαβε την απόφαση να τους σουτάρει εκτός Πανεπιστημίων. Μπορεί να είναι ιατροί στους οποίους εναποθέτεις τα προβλήματα ασθενειών που μπορεί να έχεις αγαπητέ μου αναγνώστα. Άλλοι μπορεί να είναι μηχανικοί ή δικαιόροι. Ανατριχιαστικά πράγματα. Παρακμή της κοινωνίας που δεν αντέδρασε και τους ανέχεται εισέτι. 

Δεν πληρώνουν, λέει, τους εκδότες των Πανεπιστημιακών συγγραμμάτων και αυτοί αποφάσισαν να σταματήσουν να δίδουν στο κράτος τα βιβλία που πρέπει να τα πάρουν οι χαϊδεμένοι φοιτητές μας. Κακό και άσχημο που αφήνουν επιχειρήσεις, που  απασχολούν κόσμο, απλήρωτες, όμως το πιο τραγικό είναι ότι είμαστε η μόνη μάλλον χώρα που ακόμα χορηγεί δωρεάν το πολύ σπουδαίο και πολύ σημαντικό ένα και μοναδικό σύγγραμμα του παντογνώστη καθηγητή. Επιστήμονες λέει θα βγουν μετά. Το πετάνε στην άκρη το σύγγραμμα και διαβάζουν από σημειώσεις. Και μεταξύ μας τώρα. Σκονάκια πολλά στα Πανεπιστήμια από τους αυριανούς επιστήμονες.  Στην παρακμή η εκπαίδευση, η πολιτική, η κοινωνία, η οικονομία μας που δημιουργεί τέτοιες καταστάσεις.

Και όλοι τρέχουν για ιδιαίτερα για να μπουν τα παιδιά στα Πανεπιστήμια που βγάζουν ανέργους. Και πληρώνουμε για την παραπαιδεία. Και για να κάνουν αθλητισμό τα παιδιά μας πληρώνουμε. Και για να μαθαίνουν μουσική.  Και για τις ξένες γλώσσες. Και τα ξεσκίζουν τα παιδιά από το πρωί μέχρι το βράδυ.  Κοινωνικό κράτος σου λένε. Κοροϊδία σκέτη.  Και απαθείς οι Ελληνες στην παρακμιακή αυτή κοινωνία μας .

Τον στοχοποίησαν ως φασίστα τον καθηγητή Πανεπιστημίου. Και κόλλησαν την φάτσα του στους δρόμους. Και αυτοί που το έκαναν είναι οι επαναστάτες, που λένε ότι είναι αριστεροί. Έχουμε αλλάξει τις έννοιες των πραγμάτων.  Σκέτοι φασίστες είναι να στοχοποιούν έναν άνθρωπο κατ΄αυτό τον τρόπο. Ο φασισμός  είναι παρών παντού στην κοινωνία. Και γιγαντώνεται λόγω της παρακμιακής κατάστασης.

Έτος 2017. Ακόμα τσακωνόμαστε για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα Μέσα μαζικής Μεταφοράς. Και ακόμα δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε κάτι που συμβαίνει χρόνια σε άλλες χώρες. Δεν πταίει για αυτά η οικονομική κρίση και τα μνημόνια. Παρακμάζει η χώρα.

Δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα η ιστορική έρευνα και ο διάλογος, εάν δεν καταλήγει στα παραδεκτά των Ελληνικών μυθοπλασιών ή εναντιώνεται στην κυρίαρχη ιστορική άποψη. Δεν επιτρέπεται η αντίθετη άποψη, που  ομιλεί και για τα δικά μας λάθη. Ελάχιστοι αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα ήταν μεγάλη και σπουδαία, διότι παραδεχόταν τα λάθη της. Ο Ελληνικός πολιτισμός ήταν ο πιο σπουδαίος πολιτισμός διότι στις αρχαίες τραγωδίες εξυμνούσαμε τους εχθρούς και αντιλαμβανόμασταν και τα δικά τους δίκια και στεναχωριόμασταν για τα δικά τους βάσανα και δάκρυα (Πέρσες-Τρωάδες). Αυτά ήταν το παρελθόν μας. Οι νεοέλληνες ζούμε στην παρακμή

Ο μεγάλος Παναθηναϊκός καταρρέει.  Έφεραν λεγεωνάριους αντί να παίξουν οι καλύτερες ελπίδες από Ελληνόπουλα και ό,τι βγει. Και τώρα δεν έχουν να τους πληρώσουν. Ο μεγάλος σύλλογος της χώρας κόπτει τρεις με τέσσερις χιλιάδες εισιτήρια κατά μέσον όρο. Και πλέον ένα σωρό αγώνες όλων των μεγάλων ομάδων γίνονται κεκλεισμένων των κερκίδων λόγω προτέρων επεισοδίων βίας στα γήπεδα.  Και στον μικρό μας τόπο δημιουργήθηκαν δύο ομάδες για να παίξουν στο βήτα τοπικό!!! Και ουδείς θέλησε να κινητοποιήσει τους φιλάθλους για να γραφτούν ως μέλη των συλλόγων. Και για να έχουν το πάνω χέρι, όταν φάνε τα μουστάκια τους μεταξύ τους, αγόρασαν και σαρανταπεντάρηδες παίκτες, αντί να  μαζέψουν τα ταλεντάκια και να δημιουργήσουν υποδομές. Και όταν ξεκινάνε τις ακαδημίες με ιδιωτικά πέντε επί πέντε συνεργάζονται. Παρακμή και στον αθλητισμό. Και τα έβαλαν και οι φασίστες και ρατσιστές στην ψυχή  με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Παρακμή στον αθλητισμό εις τον κύβο.

Δεκαετίες προσπαθούμε να ανοίξουμε ένα Μουσείο  Μοντέρνων Τεχνών στο παλαιό εργοστάσιο του Φιξ και όλα καρκινοβατούν. Μετά από τόσα χρόνια δεν έχει λειτουργήσει πλήρως το νέο αυτό μουσείο. Η αριστεία είναι μία ρετσινιά στην χώρα μας. Όχι διότι έτσι δήλωσε ένας υπουργός, αλλά διότι όλοι επιζητούν τα εύκολα. Ελάχιστοι είναι οι συμπατριώτες μου που έχουν επισκεφθεί το Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στο Ναύπλιο. Και το κεντρικό Κτήριο της Πινακοθήκης στην Αθήνα ανασκευάζεται επί χρόνια. Κόκαλα έβγαλε; Και στο σινεμά μας εδώ στην μικρή μας πόλη δεν παίζεται Ευρωπαϊκός κινηματογράφος. Ούτε Ασιατικός ή Αφρικάνικος ή Νοτιοαμερικάνικος. Μόνον Χόλιγουντ. Αλλά και το Μπούρτζι δεν έχουμε αποφασίσει τι θα το κάνουμε. Και εκείνο το κτήριο στην Πλατεία Συντάγματος που ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού παραμένει με ικριώματα χρόνια τώρα.  Πλήρης παρακμή και στον πολιτισμό.

Οι ιστορικές εκκλησίες στο Ναύπλιο κυριολεκτικά καταρρέουν. Οι πιστοί, πολλοί από τους οποίους τα έχουν παντελονιάσει τα προηγούμενα χρόνια, αδιαφορούν.  Πλησιάζεις τις εκκλησίες κάτι Κυριακές ή Σαββατόβραδα και σου έρχεται η μπόχα των αρωμάτων πριν ακόμα στρίψεις στην γωνία. Είναι οι γάμοι και τα βαφτίσια. Ευκαιρία να παρφουμαριστούμε, να φορέσουμε τις τουαλέτες και να επιδειχθούμε. Όμως ουδείς από αυτούς βάζει το χεράκι του στην τσέπη του για τις εκκλησιές. Και πολύ μαύρο χρήμα διακινείται. Παρακμή και στα της θρησκείας.

Οι νέοι μας και οι νέες μας, όπως ακούω  πλέον δεν........ Με τα κινητά ασχολούνται και το φλερτ ελάχιστο. Ο ρομαντισμός σπάνιο είδος.  Οι οικογένειες αρχίζουν να δημιουργούνται πολύ μετά τα....άντα. Και τότε ξεκινάνε οι εξωσωματικές και οι ακουμπηχτερές για να κάνουμε μωράκια. Παρακμή και στο σεξουαλικό. Έτσι νομίζω. Πιθανόν να κάνω λάθος και οι νέοι και οι νέες να είναι ενεργητικοί. Και ενεργητικά παθητικοί. Δεν το διακρίνω

Πήγα σε μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την μόλυνση του Σαρωνικού Κόλπου. Εννέα άτομα ήμασταν. Και πέντε μουσικοί. Τοοόσο καλά. Δεν έχω δει μεγαλύτερη γελοιότητα από τους δεξιούς που νοιάστηκαν για τις θάλασσες, μόνο και μόνο για να τα βάλουν με την Κυβέρνηση που τα έκανε και αυτή σαλάτα. Και τώρα ξεχάσθηκε το θέμα. Και τα λαθρεμπορικά του πετρελαίου συνεχίζουν να αλωνίζουν. Και βέβαια αγκαλιά όλοι οι δεξιοί, μαζί με τους δεξιούς "αμόλυντους" Κουρουμπλήδες χορεύουν στις εορτές των εφοπλιστών του κόλου (λέγετέ μας λαθρέμπορους) Και το κρουαζιερόπλοιο  που βυθίσθηκε πριν από κάποια χρόνια στη Σαντορίνη έχει ακόμα μέσα στα αμπάρια του όλο το πετρέλαιο. Αλλά κανείς δεν νοιάζεται. Θα φωνάξουν και πάλι οι δεξιοί κατά της "αριστερής" κυβέρνησης εάν γίνει τώρα το κακό ή θα ουρλιάζουν οι "αριστεροί" κατά της δεξιάς κυβέρνησης εάν το κακό συμβεί αύριο. Αδιαφορία. Παρακμή.

Ουδείς στην πόλη μου χολοσκάει για τους Μοϊκανούς κατοίκους της παλιάς πόλης. Να καταλάβουν το δημόσιο χώρο η έννοιά τους. Να κάνουμε στους κατοίκους δύσκολη τη ζωή. Μας δυσκολεύουν στην κονόμα. Ουδείς από τους φωνασκούντες και χαχανίζοντες μέχρι τα ξημερώματα τους σκέπτεται. Τα μηχανάκια στριγγλίζουν μέχρι το πρωί στους δήθεν πεζοδρόμους αλλά ουσία τραπεζοδρόμους. Και τρέχαμε οι μαλάκες να συγκεντρώσουμε δικαιολογητικά για να μας δοθούν θέσεις στάθμευσης. Το διασκεδαστήριο της περιοχής να είναι ανθηρό. Οι άνθρωποι στα παπάρια τους. Παρακμή.

Παρακμάζει η Ελλάδα του σήμερα σε όλους τους τομείς.
Κοινωνική παρακμή. Πολιτιστική. Αθλητική. Θρησκευτική. Το περιβάλλον υποβαθμίζεται. Οι άνθρωποι πιόνια.
Η οικονομική κρίση είναι απότοκη όλων αυτών.
Αυτά έπρεπε να είχε θίξει η αριστερά.
Όχι να θεωρεί ότι τα μνημόνια ήσαν το πρόβλημα. Τα μνημόνια ήσαν απότοκα όλων αυτών. Και εάν δεν είχαμε τα επίσημα μνημόνια θα είχαμε τα ανεπίσημα. Τα εν τοις πράγμασι μνημόνια. Θα αντιμετωπίζαμε τη δυστυχία της παντελούς έλλειψης κονδυλίων με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τα έθιξαν όλα αυτά κάποιοι. Άνθρωποι σαν τον Διαμαντούρο και τον Ματσαγγάνη προσπάθησαν να μπουν μπροστά.
Όμως όποιος τα έθιγε ελοιδωρείτο από τους "προοδευτικούς", με τα χειρότερα λόγια.
Και με απογοήτευσε ο Καμίνης που ήλθε και έριξε όλα τα βάρη στον Κώστα Καραμανλή.
Η περίοδος αυτή ήταν η κορυφή του παγόβονου. Ο όγκος του πάγου είναι υποθαλάσσιος.
Αναμένω κάποιον να τα πει ευθαρσώς και θα τον υποστηρίξω. Γνωρίζοντας ότι η φωνή αυτή θα είναι μειοψηφική στην δυσκίνητη παρακμιακή Ελληνική κοινωνία.
Μάλλον με τους εννέα του Χρυσόγελου θα είμαι και ας μην συμφωνώ σε διάφορα επιμέρους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου