Μόνος ολομόναχος




Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Αργολίδα. Ναύπλιο. Όλοι ίδιοι είναι;


Αγαπητοί μου συνναυπλιείς και αγαπητοί μου συναργολιδείς.
Γνωρίζω πως όλοι σας ανεξαιρέτως εξοργιστήκατε  όταν (σημειώνω ότι ο σύνδεσμος "όταν" είναι χρονικοϋποθετικός αφού συμπεριέχει και το υποθετικό "αν") ακούσατε ότι 150 πρώην βουλευτές έχουν ζητήσει αναδρομικά και ότι θα λάβουν περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ όλοι μαζί (κάντε τη διαιρεσούλα να δείτε πόσα θα πάρει κατά μέσον όρο έκαστος).
Άπαντες γίνατε έξω φρενών με την είδηση αυτή. Κονφορμίστες και αντικονφορμίστες, αντιμνημονιακοί και οι ελάχιστοι εξ υμών μνημονιακοί, δεξιοί, κεντρώοι και αριστεροί, επαναστάτες και συμβιβασμένοι, νοικοκυραίοι και εξωκαρδιαγλεντζέδες, φασίστες και δημοκράτες, καλλίφωνοι και παράφωνοι, γάβροι και βάζελοι, Πανναυπλιακάκηδες και Ναυπλιοδυοχιλάδεσδεκαεφτάκηδες, όλοι σας Τούρκοι γίνατε με την είδηση που ακούσατε.
Να ζείτε με μνημόνια, λιτότητα, περικοπές, νοσοκομεία σε αποσύνθεση, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, ανεργία, ξενιτιά, μισθούς των τριακοσίων ευρώ, αραχνιάζοντα δημόσια κτήρια, εργοστάσια φαντάσματα  και ταυτόχρονα να διαβάζετε ότι οι συνταξιούχοι εθνοπατέρες "δικαιούνται" κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ έκαστος!!! 
Δεν σας κακοκαρδίζω λοιπόν που νευριάσατε με τους βουλευτάδες μας.
Περιμένω όμως από κάποιον από εσάς να ομολογήσει ότι το φταίξιμο είναι και δικό του και όχι μόνον του βουλεφτή.
Σκέφτηκε κάποιος από τους νευριάσαντες ότι είναι πολύ πιθανόν μέσα στους 150 πρώην που διεκδικούν τα χιλιάδες μπικικίνια να είναι και κάποιος ντόπιος;  Κοιτάχτηκε κάποιος σας στον καθρέφτη για να διαπιστώσει τις δικές του ευθύνες; Δεν ψηφίσατε πολλοί από εσάς όλους αυτούς, διότι προσδοκούσατε ρουσφετάκια ή και ρουσφετάρες; Μην μου πείτε ότι όλα αυτά δεν συνέβαιναν. Ότι δεν ψηφίζατε και δεν σταυρώνατε με αυτή τη λογική. Πολλοί από εσάς αυτό πράττατε. Ίσως όχι όλοι. Δεν σας βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι. Και μην μου πείτε ότι δεν θεωρείτε απολύτως λογικό ότι αυτός που έκανε τις μικρές χάρες και τις μεγάλες εξυπηρετήσεις για τον σταυρουλάκο δεν θα επιδίωκε και το έξτρα του για την πάρτη του. Δεν ομιλώ για όλους  όσους εξελέγησαν, αλλά για αρκετούς από αυτούς.  Και ας μην κατηγορούν οι "αδιάφθοροι" φασίστες και οι αριστεροί συριζαίοι τους παλιούς διότι ουδείς από αυτούς τους "νέους" ομιλεί για τα σημερινά προνόμια του πολιτικού συστήματος. Ουδείς τα έχει απαρνηθεί
Και μην μου πείτε ότι άλλαξε πλέον μετά τα μνημόνια η λογική με την οποία ψηφίζετε σε τοπικές και γενικές εκλογές. Όχι όλοι σας. Δεν σας κατηγορώ όλους. Αλλααααα..... Πολλοί από εσάς....... Τι να πω παραπάνω; Ποια είναι τελικά η καθημερινή σας πολιτική πραχτική;
Δεν ξέρω ποιοι είναι οι 150 από τους συνταξιούχους βουλευτές που ζητούν τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ  έκαστος ως αναδρομικά. Ή μήπως...: ΄Η ίσως και να ξέρω, αλλά δεν σας λέω. Το δικό μου θέμα δεν είναι να ονοματίσω τους 150 και εάν κάποιοι από αυτούς εκλεγόντουσαν στην Αργολίδα.
Το θέμα μου που έχω είναι βασικά με εσάς.
Με το ότι ψηφίζατε και συνεχίζετε να ψηφίζετε με την λογική του ρουσφετιού. Και μετά οργίζεστε με τους άλλους, αντί να εξοργισθείτε με τον εαυτό σας και να αλλάξετε εσείς κάποια στιγμή πολιτική συμπεριφορά.
Τώρα θα μου πείτε τα εξής:
Όλοι κυνηγούσαν το σταυρό υποσχόμενοι.
Όλοι έλεγαν γλυκά λόγια.
Όλοι το έπαιζαν με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης με μη διαφανείς, σε κάποιες περιπτώσεις, σχέσεις.
Όλοι μοίραζαν φακελάκια με σταυρωμένα ψηφοδέλτια. Όλοι περισσότερο έτρεχαν για τον δικό τους σταυρό παρά για το κόμμα και τις ιδέες τους.
Όλοι οργάνωναν τα προεκλογικά τους για την πάρτη τους πολύ πριν από την προεκλογική περίοδο.
Ουδείς μιλούσε με πικρά λόγια και με αλήθειες για να μην δυσαρεστήσει.
Θα μου πείτε λοιπόν ότι, αφού αυτά έπρατταν όλοι, δεν είχατε και δεν έχετε δυνατότητα αντίδρασης.
Για αυτό και σταυρώνετε, θα μου πείτε, αυτούς που σταυρώνετε με χιλιάδες σταυρούς στις τοπικές εκλογές. Για αυτό και εκλέξατε αυτούς που τώρα σε περίοδο οικονομικής κρίσης διεκδικούν από τα χρήματα που πληρώνει ο υπερφορολογούμενος πολίτης αναδρομικά.

Ομως........ Ομως........ Ομως.......
Μήπως και δεν ήταν τελικά όλοι ίδιοι;
Μήπως κάποιοι δεν είχαν εισέλθει στο τρυπάκι να παίζουν αυτά τα παιχνιδάκια για την πάρτη τους;
Μήπως υπήρχαν κάποιοι υποψήφιοι που δεν έδωσαν ούτε ένα σταυρωμένο ψηφοδέλτιο;
Που δεν ζήτησαν ούτε έναν σταυρό για το πρόσωπό τους;
Που δεν δαπάνησαν  ούτε ένα ευρώ  για προσωπική προβολή;
Που δεν πήραν ούτε ένα ευρώ προεκλογική ενίσχυση για το πρόσωπό τους;
Που μιλούσαν για ιδέες και προγράμματα;
Που δεν υποσχέθηκαν τίποτα σε προσωπικό επίπεδο εξυπηρέτησης;
Που είπαν και αλήθειες και πικρά λόγια, διότι αυτά πίστευαν;
Που θα αρνούντο τα υπερπρονόμια και τις υπεραμοιβές εάν εκλεγόντουσαν;

Μπααα. Μπαααα. Μπαααα.
Μάλλον βλακείες λες βρε αιρετικέ.
Ποτέ δεν υπήρχαν τέτοιοι υποψήφιοι.
Τι μας λες τώρα; Ότι υπήρχαν υποψήφιοι που αγωνίσθηκαν για ιδέες και δεν μοίρασαν σταυρωμένα ψηφοδέλτια;

Για να το λέτε εσείς μάλλον δεν θα υπήρχαν τέτοιοι υποψήφιοι
Τώρα βέβαια ίσως και  να μην  θέλετε να βλέπετε κάτι πέραν από τον εαυτό σας; Βλέπετε μόνον την μύτη σας όσο και αν πρέπει να αλληθωρίσετε πολύ για να την δείτε

Ερωτήματα είναι αυτά που σας θέτω.
Υπήρχαν και οι άλλοι υποψήφιοι που τους αγνοήσατε ή όχι;
Δεν μπορώ εγώ να σας απαντήσω εάν εσείς δεν θέλετε από μόνοι σας να το ψάξετε.
Μόνον εσείς μπορείτε να δώστε απάντηση σε αυτά.
Εγώ ίσως και να μην γνωρίζω.
Μπορεί όμως και να γνωρίζω, αλλά δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία η γνώση μου εάν εσείς συνεχίζετε να ζείτε στον μικρόκοσμό σας.
Και τελικά δεν θα το ψάξετε αγαπητοί μου συνναυπλιείς και αγαπητοί μου συναργολιδείς.
Ξαναγυρνώ λοιπόν στην σιωπή μου και παύω να σας τα θέτω αυτά έστω και ως ερωτήματα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου