Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Επ΄ευκαιρία της πυρκαγιάς. Ο πάνσοφος Αναπλιώτικος λαός αγανάχτησε


Πάνδημη ήταν η αγανάκτηση του Αναπλιώτικου πληθυσμού με αυτά που συνέβησαν πριν από λίγες μέρες με την πυρκαγιά στον σκουπιδότοπο της Καραθώνας. Διοξίνες είπαν. "Καρκίνο θα πάθουν τα παιδιά μας", τρέμοντας ψιθύρισαν. Αλλά μετά ξανακάθησαν στους αναπαυτικούς καναπέδες τους για να δουν σουρβάιβορ και να ανταλλάξουν γνώμες για το μη μπενάλτι του Ανσαριτέτοιου του Ολυμπιακού που έπεσε μόνος του με εντυπωσιακό τρόπο και για το αίσχος του γελοίου Γιαννακόπουλου (συριζαίου, λεπενιστή φαρμακέμπορου) που κάνει καψώνια στους καλαθοσφαιριστές του παναθηναϊκού επειδή έχασαν. 

Κάποιος θα σκεφτόταν ότι θα είναι ευκαιρία να γράψει ο αιρετικός αναλυτικά επί του θέματος των απορριμμάτων για να την πει για μια ακόμα φορά στην ολίγιστη δημοτική αρχή.

Δεν θα το πράξω.
Τι αιρετικός θα ήμουν εάν πήγαινα με το ρεύμα και πρόσθετα και εγώ τα λογάκια μου σε όλα αυτά που ακούστηκαν. Δεν θα ακολουθήσω το μέινστριμ του Ναυπλίου, που τώρα αγαναχτεί, όμως προχθές υποστήριζε και σιωπούσε.

Όχι. Δεν πταίει η δημοτική αρχή για όλα αυτά που συμβαίνουν.
Η κατάσταση με τη περιπλάνηση των Αναπλιώτικων και όχι μόνον σκουπιδιών καλά κρατεί εδώ και τρεις δεκαετίες. Τα έχω ξαναπεί όλα αυτά. Η ευθύνη για αυτά που συμβαίνουν ανήκει αποκλειστικά στην πλειοψηφία του Αναπλιώτικου λαού. Σε κανέναν άλλον. Ήταν δεδομένες οι αβελτηρίες των δημοτικών αρχών που πηγάζουν όλες από την ίδια δημοτική παράταξη-μήτρα, που πήγε πίσω τ΄Ανάπλι σε καταστάσεις από τις οποίες ουδέποτε θα σηκώσει κεφάλι αν δεν αποφασίσουμε όλοι μαζί την ριζική ανατροπή πολιτικών και προσώπων.


Εδώ αγαπητοί μου επί δεκαετίες ψηφίζετε τύπους που έριχναν τα σκουπίδια μέσα στην θάλασσα, κυριολεχτικά μέσα στην θάλασσα και όχι μεταφορικά και μετά το σχέδιο τους ήταν να κάνουμε τα σκουπίδια μας δέματα!!!! Ψηφίσατε τους δεματάκηδες και δεν είχατε καμία τύψη μέχρι που ακούσατε αυτά τα περί διοξινών. Και ήλθε τώρα ο άλλος, ο δεξιός Περιφερειακός Σύμβουλος να ανεξαρτητοποιηθεί από τον Τατούλη, διότι, λέει, δεν είχε καταλάβει τα χαράτσια που θα πληρώσουν οι δημότες. Όταν κάποιοι τα λέγαμε αυτά τότε, μας την έλεγαν οι Τατουλικοί. Θα ξηλωθείτε αγαπητοί μου συμπολίτες και τότε κοπανήστε και το κεφαλάκι σας στον τοίχο. Όταν πληρώσετε και όταν φωνάξετε και αγαναχτήσετε για μια ακόμα φορά θα είναι πλέον αργά. Αλλά εσείς και μόνον εσείς φταίτε που ψηφίσατε τον περιφερειακό σύμβουλο που λέει ότι δεν ήξερε και τώρα τον παρατάει τον Τατούλη, διότι έτσι λέει η Νέα Δημοκρατία. 

Είπαμε όμως, Δεν θα ομιλήσω σήμερα για τα σκουπίδια.

Θα σας ξαναπώ όμως ότι δεν πρέπει να σιχτιρίζετε κάποιον εκτός από τον ίδιο σας τον εαυτό. Οι περισσότεροι από εσάς δηλαδή πρέπει να κοιταχτείτε στον καθρέφτη.

Δεν έχω πρόβλημα να σας την πω κανονικά διότι δεν έχω καμιά όρεξη να χαϊδεύω τον αλάθητο αγαναχτισμένο Ελληνικό και Αναπλιώτικο λαό. Δεν έχω κανένα συμφέρον από οποιαδήποτε σιωπή για να μην ενοχλήσω.

Ομολοείστε το. Δεν ενδιαφέρεστε. Μόνον όταν το πρόβλημα μπαίνει σπίτι σας ή έστω έχει καταφτάσει στην αυλή σας και σας επηρεάζει, τότε μόνον αγαναχτείτε και τα βάζετε με τους κακούς πολιτικούς. Πριν όλοι εσείς είσασταν οι πρώτοι χειροκροτητές με τα σημαιάκια, Φανατικοί μπλέ, πράσινοι και κοκκινορόζ μπασόκοι όλοι σας. Και τώρα φωνάζετε για τα σαράντα χρόνια της πασοκονεοδημοκρατίας την οποία εσείς στηρίζατε και τους δίνατε ποσοστά 90% και πλέον. Και τώρα πάλι Πασόκ ψηφίζετε. Σπίρτζηδες, Κουρουμπλήδες, Τζάκρηδες και Τερνσκουίκηδες. 

Έχει εγκριθεί για το δίπολο Ναυπλίου-Αργους ένα αρκετά σεβαστό ποσό για να γίνουν δράσεις για το Κοινοτικό πλαίσιο που ήδη ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια. Και οι άνθρωποι που εσείς επιλέξατε απλώς δεν έχουν ιδέες για το τι και πως. Δεν ξέρουν τι θέλουν. Δεν έχουν όραμα. Παρατάνε τις λίγες μελέτες που έχουν ολοκληρωθεί στα συρτάρια και αραχνιάζουν. Μάλλον δεν ξέρουν καν ότι υπάρχουν αυτές οι μελέτες για να τις εκμεταλλευθούν. Μόνον η άλλη πρόταση κατέθεσε ολοκληρωμένο σχέδιο προτάσεων και δράσεων για το νέο αυτό Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Και προσπαθούσαν οι σύμβουλοι της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο να καταγράψουν τις ιδέες μπας και προχωρήσει κάτι. Όμως εσείς μένετε ευχαριστημένοι από τις εορτές και τις πανηγύρεις που αφειδώς σας προσφέρουν.

Γουστάρατε τον δρόμο που δήθεν ενώνει τους αρχαιολογικούς χώρους, αλλά που όμως τέμνει τον κάμπο στα δύο. Προσκυνούσατε αυτούς που τον σχεδίασαν και τον υλοποίησαν. Και στεναχωριέστε μόνον όταν γίνεται κάποιο δυστύχημα. Και αγαναχτείτε μόνον όταν κάποιος δικός σας χάσει την ζωή του ή τραυματισθεί. Και μπορεί κάποιοι από τους παθόντες να είναι συγγενείς των παραγόντων ή και οι ίδιοι παράγοντες.

Δεν πάει έτσι το πράγμα πουθενά.

“Δωρεάν” σουβλάκια στην Καραθώνα ενόψει πρωτομαγιάς και άνθη και γλυκά διότι ο Σόιμπλε μας ταράσσει στα μέτρα. Έχουμε ξεφύγει τελείως. Όμως θα τρέξετε στην Καραθώνα για το δήθεν τζάμπα που ο αρχιμαλάκας συνεπής φορολογούμενος τελικά πληρώνει. Ιδού οι άνθρωποι του Ναυπλίου. Θα τους δούμε στην Καραθώνα σε συνωστιζμό που τόσο δήθεν απεχθάνονται παριστάνοντας τους πατριώτες. Ιδού ο Αναπλιώτης. Θα αγαναχτήσει  μόνον όταν δεν θα έχει γίνει κάποιο έργο που θα επηρεάσει την δικιά του ζωή.

Αγαναχτήσατε λοιπόν στο παρελθόν. Μετά διαπιστώσατε ότι τίποτα δεν έγινε με αυτούς που ανέβηκαν στο κύμα της αγανάχτησης που τους οδήγησε στην κατάληψη των θερινών αναχτόρων και δεν έγινε η σεισάχθεια των δανείων σας και τώρα ξαναγυρίζετε στα δοκιμασμένα. Και εδώ, τοπικά, ψηφίσατε μαζικά και στις εθνικές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές έναν άνθρωπο ο οποίος συμμετείχε προχθές ως πρωταγωνιστής σε όλα αυτά τα απίστευτα που έγιναν για την κατάληψη των θώκων του τοπικού ποδοσφαίρου. Αυτά που άκουσα και αυτά που είδα σε βιντεάκια ήταν ανατριχιστικά για τον τοπικό αθλητιζμό. Δικαιόροι από την Μακεδονία, αντιπρόσωποι από την βόρεια Ελλάδα, κάποιοι μπρατσωμένοι παρόντες, παράγοντες να τρώγονται μεταξύ τους, κατηγόριες και ύβρεις να εκτοξεύονται. Και όλα αυτά για να πάει προς τα μπρος, υποτίθεται, το τοπικό ποδόσφαιρο. Καλά βρε παιδιά και βρε κορίτσια. Όλοι εσείς που τον είχατε ψηφίσει για την Περιφέρεια και για να γίνει βουλευτής θεωρείτε τώρα μετά τα όσα έγιναν στα ποδοσφαιρικά συνδικαλιστικά δρώμενα ότι καλώς πράξατε;. Ότι δεν έχετε καμία ευθύνη εσείς για τις επιλογές σας;

Και τελικά θα σιωπήσετε και δεν θα φωνάξετε για να αλλάξουν τα πράγματα και τα πρόσωπα σε ένα μεγάλο κόμμα που διεκδικεί την εξουσία; Θα τους αφήσετε όλους αυτούς που ανεχθήκανε όλα αυτά τα ποδοσφαιρικά αίσχη να αλωνίζουν;

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δόθηκαν για την μελέτη του συνεδριακού κέντρου, που ποτέ δεν θα γίνει και εσείς σκασίλα σας. Άλλα τόσα δόθηκαν και για την μελέτη της μαρίνας που επίσης ποτέ δεν θα γίνει. Τους ψηφίσατε και τους ξαναψηφίσατε. Θεωρείτε ότι είναι κάποιοι κακοί άνθρωποι που σας έκοψαν από λόγους μνησικακίας τους μισθούς και τις  συντάξεις σας και ανέβασαν τους φόρους και δεν σας πειράζει ούτε στο ελάχιστο ότι όλα αυτά τα χρήματα σπαταλήθηκαν στα δημοτικά πράγματα από εδώ και από εκεί; Μπορώ να σας λέω ημέρες ολόκληρες για τα ταξείδια, τις εορτές, τις πανηγύρεις, τις χορωδίες, τα ταξείδια των χορωδιών, την διαφήμιση του νερού και των έργων της ΔΕΥΑΝ σε τοπικά μουμουέ. Και άλλα πολλά. Λίγο πολύ τα γνωρίζετε ή τα υποπτεύεστε. Όμως συνεχίζετε να τους υποστηρίζετε. Και θεωρείτε ότι καλώς πράττετε και δεν έχετε εσείς καμία ευθύνη για την κατάντια της χώρας. Αλλά όταν σας πειράξουν, τότε επικαλείστε τον Γέρο του Μοριά και του ζητάτε να σηκωθεί να τους κυνηγήσει. Αυτοί είστε.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αργολίδα είναι η διάβρωση των ακτών. Οι άνθρωποι στο παράλιο Ιρι και στο Τολό γνωρίζουν τι λέω. Ανατέθηκε η μελέτη για να γίνουν κάποια έργα προστασίας. Και υπήρξε η διαβεβαίωση ότι μέσα στο 2016 θα είχε παραδοθεί η μελέτη ώστε να μπορέσουμε να εντάξουμε τα έργα σε κάποιο πρόγραμμα. Το είπαν επίσημα αυτό για το χρονοδιάγραμμα της μελέτης. Όμως τίποτε δεν έγινε. Ακόμα περιμένουμε. Και ο λαός βεβαίως βεβαίως αδιαφορεί. Προς το παρόν όλα είναι καλά και τουρίστες θα έλθουν για να εφορμήσουμε στα πορτοφόλια τους. Και όταν το κακό επισυμβεί τότε θα αγαναχτήσετε για μια ακόμα φορά με τους κακούς πολιτικούς. Και πάλι τον Κολοκοτρώνη θα θυμηθείτε αντί να αναλάβετε κάποτε τις ευθύνες σας.

Πάρτε το απόφαση.

Έχουμε την  τοπική ηγεσία που αξίζει στο λαό και θα εκλεγεί εκ νέου από εσάς τους πάνσοφους. 

Και οι πιο μπουμπουνοκέφαλοι είναι κάποιοι που αποφάσισαν να δώσουν και χορηγίες στο Δήμο, και ακόμα περιμένουν να υλοποιηθούν οι δράσεις για τις οποίες ξηλώθηκαν.

Οσοι με διαβάσατε φροντίστε τώρα να πιείτε για μια ακόμα φορά το ύδωρ της λήθης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου