Μόνος ολομόναχος




Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Μείωση του ΕΝΦΙΑ. Μόνον έτσι γίνεται


Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης πριν δύο μόνον χρόνια: "Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας νόμος που δεν βελτιώνεται. Καταργείται."
Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης 2016. "Θα μειώσω τον ΕΝΦΙΑ κατά ποσοστό 30% στα επόμενα δύο χρόνια. Και για να το κάνω αυτό θα περικόψω δαπάνες επτακοσίων πενήντα εκατομμυρίων." Ωσάν τα επτακό και πεντήκοντα να είναι στραγάλια.
Και ο λαός ως χάνος παρακολουθούσε και παρακολουθεί και επείσθη και θα πεισθεί.
100% μείωση ο ένας μαζί με ένα σωρό άλλες απίστευτες υποσχέσεις, 30% μείωση ο άλλος που είναι συντηρητικούλης, με υπόσχεση αντίστοιχης περικοπής δαπανών, χωρίς να μας λέει το τι θα κόψει. Από τα νοσοκομεία άραγε που καταρρέουν ή από την Παιδεία;
Και εν τω μεταξύ η Ελλάς καταστρέφεται.
Και εδώ και χρόνια η "διεθνής έκθεση Θεσσαλονίκης", έχει καταντήσει τόπος θριάμβων των περιφερόμενων κομματικών θιάσων. Και τα τελευταία χρόνια μετατρέπεται η συμπρωτεύουσα σε "φρούριο" με την έλευση χιλιάδων αστυνομικών και τα έκτακτα μέτρα. Και έτσι αντί να εξοικονομούμε δαπάνες, προσθέτουμε και άλλες για να προστατεύουμε από τον λαό, αυτούς που μιλάνε μοιράζοντας υποσχέσεις στον λαό. Μα δεν είναι παλαβομάρα;.
Μήπως πρέπει να  γυρίσουμε την πλάτη  σε όλους αυτούς τους πολιτικούς, που βλέπουν μια εμπορική έκθεση σαν αμφιθέατρο μονομαχιών και ανθρωποθυσιών;
Ας το βουλώσουν επιτέλους έστω και σήμερα. Ας σταματήσουν τις υποσχέσεις και  ας  επιτρέψουν στην έκθεση αυτή να παίξει τον μοναδικό ουσιαστικό της ρόλο, που δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο, παρά η προβολή της εγχώριας και διεθνούς παραγωγής, η τόνωση του εμπορίου, των εισαγωγών και των εξαγωγών και η συνάντηση των ανθρώπων της παραγωγής, απ΄όλο τον κόσμο για να κλεισθούν νέες συμφωνίες και να επιβεβαιωθούν παλαιότερες. Να βρούμε τρόπους να πουλήσουμε πολύ καλό ποιοτικό Ελληνικό κρασί και ελαιόλαδο και τα άλλα προϊόντα μας στο εξωτερικό.
Και να δοθούν κίνητρα στις τοπικές επιχειρήσεις που παράγουν εδώ στον τόπο μας, να πάνε αυτοί (και όχι οι Αλέξηδες) επάνω σε μια μεγάλη επιχειρηματική διεθνή συνάντηση για να προβάλουν τα εξαιρετικά προϊόντα τους. Να είναι εκεί η ποτοποιία Καρώνη, η Ζυθοποιία ΖΕΟΣ, τα μάρμαρα Ηλιόπουλου, τα τυριά Ρόζη, τα κρασιά του Σκούρα, του Παπαϊωάννου, του Αιβαλή  και του Κορωνιώτη, η σπουδαία εταιρεία που παράγει μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας στη Νέα Κίο, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών για να ξαναστηθούν οι ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ που κάηκαν και να βρεθούν εκεί και τόσες άλλες τοπικές επιχειρήσεις για να μπορέσουν να πολλαπλασιάσουν τον τζίρο τους. ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΕΝΦΙΑ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ
Να μην πατήσουν καν στην Θεσσαλονίκη οι Τσιπρομητσοτακογεννηματάδες. Να εξοικονομηθούν χρήματα και να δοθούν αντίστοιχα κίνητρα σε δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Αυτό να γίνει και τίποτα άλλο. Ας πάψουν κάποτε τα μεγάλα λόγια και οι μεγάλες υποσχέσεις και ας προωθήσουμε το Ελληνικό κρασί, καταργώντας τον ηλίθιο φόρο που μπήκε. Και μόνον αν αυξηθούν οι εξαγωγές θα υπάρξει αύξηση της απασχόλησης, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας με καλούς μισθούς, θα τονωθεί η ιδιωτική κατανάλωση και μόνον τότε θα υπάρξουν έσοδα στα δημόσια ταμεία, χωρίς να  θιγούν οι τσέπες της  μικρομεσαίας τάξης. ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΕΝΦΙΑ. Και μόνον τότε θα μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές και θα αναπνεύσει ο κοσμάκης. ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ. Όλα τα άλλα περί κατάργησης του ΕΝΦΙΑ και περί μείωσής του κατά τριάντα τοις εκατό με παράλληλη μείωση των ήδη συμπιεσμένων κρατικών δαπανών είναι μπούρδες. Όλα τα άλλα είναι πολιτικαντισμός. Είναι πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Είναι Ζάππεια. Είναι "λεφτά υπάρχουν". Είναι σανός για τον κόσμο, που δυστυχώς του αρέσει και τον μασουλάει.
Οι τιμές των ακινήτων, λόγω και του ΕΝΦΙΑ έχουν πάει στα τάρταρα. Πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ κοστίζει ένα διαμερισματάκι πενήντα τετραγωνικών μέτρων στην Αγγλία ή στην Γαλλία, είκοσι χιλιάδες, και εάν, στην Ελλάδα. Με μια μικρή αλλαγή στην όλη κατάσταση είναι δυνατόν η αγορά να αναπνεύσει και να εκτοξευθεί.. Και μαζί θα βρουν εργασία οι χιλιάδες τέως απασχολούμενοι με την οικοδομή και νυν άνεργοι. Και μόνον τότε θα εισρεύσουν έσοδα στα δημόσια ταμεία, χωρίς στραγγουλισμούς.  Να μπορέσει ένα ξένος να αγοράσει μια κατοικία, χωρίς να είναι αναγκασμένος να πληρώσει πολλαπλάσια για φόρους από αυτά που πληρώνει σε άλλες ανταγωνιστικές Μεσογειακές χώρες. Και τότε θα ξαναμπεί μπροστά η οικοδομή και θα γίνουν εργασίες ανακαίνισης σε παλαιές κατοικίες. Μόνον έτσι. Δεν γίνεται αλλιώς.
Και πρέπει τα έσοδα από τους φόρους περιουσίας να περάσουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όλοι οι φόροι που σχετίζονται με τα ακίνητα να περάσουν στους Δήμους και όχι μόνον ο φόρος κατοχής. Για να γίνουν οι Δήμοι επιτέλους ανεξάρτητοι, αυτοσυντηρούμενοι και αυτοδιοικούμενοι Και να σταματήσει το Κράτος να επιδοτεί τον βλαχοδημαρχισμό. Και να έχουν οι Δήμοι την δυνατότητα να αυξομειώσουν του φόρους αυτούς. Μόνον τότε θα πάψει ο βλαχοδημαρχισμός που είπαμε, αφού κάθε δημοτική αρχή θα είναι υπόλογη για τα ελλείμματα που η ίδια προκαλεί. Διότι πλέον ο κόσμος θα γνωρίζει ότι όλα τα θεάματα που προσφέρουν ανά την επικράτεια οι βλαχοδήμαρχοι για να είναι αρεστοί θα έχουν άμεσο  αντίκρυσμα στις άδειες τσέπες τους.
Μόνον έτσι. Και μόνον τότε θα σταματήσουμε να ρίχνουμε λιοντάρια στις αρένες για τα θεάματα, για τις ιαχές και τις ζητωκραυγές. Μόνον τότε θα  ξέρουμε ότι ρίχνοντας πυροτεχνήματα για  το φαίνεσθαι, ανεβαίνουν οι φόροι μας. Και μόνον τότε οι δημότες θα μπορούν να αποφασίσουν. Λιοντάρια και πυροτεχνήματα και κατάπτωση ή πραγματική τοπική ανάπτυξη και ανάσες στα νοικοκυριά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου