Μόνος ολομόναχος




Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

αγώνες για το ολόδικό μας νοσοκομείο και κέντρο υγείας


Φωνάζει και διαμαρτύρεται ο κυβερνητικός βουλευτής Γκιόλας για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Λυγουριού.
Μία από τα ίδια και ο βουλευτής Αδριανός.
Όχι ότι θα υστερούσε σε διαμαρτυρίες και ο βουλευτής Μανιάτης.
Δηλώσεις αγανάκτησης και διαμαρτυρίας από τον τοπικό εκεί Δήμαρχο. Ψήφισμα, υποθέτω ομόφωνο, και από το τοπικό δημοτικό συμβούλιο.
Επιτόπου παράσταση διαμαρτυρίας Δημάρχου Επιδαύρου και κατοίκων για να πιέσουν (ποιόν;) για την επαναφορά των πραγμάτων στην προηγούμενη οικτρή κατάσταση.
Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Ναυπλίου στη τάδε επιτροπή, που  εδρεύει στην Τρίπολη και κανονίζει τα των νοσοκομείων στην Πελοπόννησο, διότι, λέει, απομακρύνουν τις διοικητικές υπηρεσίες από το Νοσοκομείο Ναυπλίου. Και τις πάνε που; Στο Αργος; Μαααλιστα
Βρήκε την ευκαιρία ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Αδριανός και υποβάλει σχετική ερώτηση. Σιγά μην έχανε. Εδώ ρωτάει για τα πάντα. Μέχρι και για το κλαδί του ευκάλυπτου που έπεσε και σκότωσε έναν άνθρωπο, που δεν είναι με τίποτα ευθύνη του Υπουργείου, ρώτησε στο Κοινοβούλιο.
Προ μηνών είχαμε κινητοποίηση σύσσωμης της κοινωνίας του Ναυπλίου με κεντρικό σύνθημα "κάτω τα χέρια από το νοσοκομείο μας". Από το δικό μας νοσοκομείο. Αυτό να μην πειράξουν και δεν παν΄όλα τ΄άλλα......
Δεν ξέρω αν εκφράστηκαν άλλες επιφυλάξεις για την κινητοποίηση αυτή εκτός από αυτά που γράφηκαν από αιρετικές γραφίδες.
Στην πανναυπλιακή συγκέντρωση για την "σωτηρία του νοσοκομείου μας" συμμετείχε  το σύνολο σχεδόν των μαθητών των Γυμνασίων και λυκείων της πόλης μας. Λογικό είναι από τη στιγμή που κάποιοι τους κινητοποίησαν. Είπαν στα παιδιά πως πρέπει να αγωνισθούμε για το νοσοκομείο μας, για την υγεία των γονιών τους και ότι γίνεται, εφ΄ όσον αγωνισθούμε, να πετύχουμε μία εξαίρεση για το ολόδικό μας νοσοκομείο, έτσι ώστε να έλθουν κονδύλια και να προσληφθούν τα άτομα για τη σωστή λειτουργία του. Και ήσαν μαχητικά τα παιδιά στη διεκδίκηση αυτή.
Μετά τη συγκέντρωση κλείστηκε και συνάντηση της τοπικής πολιτικής ηγεσίας με τον Υπουργό Υγείας.
Και, ω του θαύματος, εξήλθαν της συνάντησης αυτής άπαντες με χαμόγελα στα χείλη. Είτε η τοπική πολιτική ηγεσία δεν αντελήφθη το παραμικρό για το τι συμβαίνει με όλα τα νοσοκομεία της επικράτειας και επομένως και με το δικό μας, είτε ο Υπουργός ήταν άσσος στην πολιτική εξαπάτηση.
Σήμερα όμως, εν μέσω θέρους και με την  τουριστική περίοδο στην κορύφωσή της, άπαντες γιγνώσκουμε ότι πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο, σε σχέση με τα θέματα υγειονομικής περίθαλψης και όχι μόνον.
Δεν πα να φωνασκούν οι τοπικοί βουλευτές και οι δημαρχέοι.  Η χώρα καταρρέει και μαζί και το σύστημα υγείας.
Αλλά το χειρότερο που συνέβη, κατά την ταπεινή αιρετική μου γνώμη, είναι  ότι είπαμε στους μαθητές των σχολείων μας , ότι μπορούμε να  φωνάξουμε και να διαμαρτυρηθούμε  για τα δικά μας, τα αποκλειστικά δικά μας δίκια, και αυτό είναι σωστό και μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Έτσι θέλουμε και αφού το θέλουμε, έτσι θα γίνει. Ουδείς σκέπτεται να θέσει το πρόβλημα στην γενικότερη διάστασή του. Σκέψου γενικά και πλανητικά και μόνον τότε δράσε τοπικά. Αυτή ήταν  η όλη λογική του οικολογικού κινήματος που το ξέσκισαν ορισμένοι εσχάτως στην πατρίδα μας.
Και παλαιότερα τους είχε συμβεί να δηλητηριάσουν με  θανατηφόρο πόιζον τους μικρούς μαθητές. Είναι "χούντα" και "κατοχή" αυτό που συμβαίνει τους είπαν, διότι λείπουν κάποιες ειδικότητες στο μουσικό σχολείο στο Μπερμπάτι και υπήρχαν και δυσκολίες μετακίνησης των μαθητών. Και τους έβγαλαν και στο δρόμο με σχετικά πανό. Και πείστηκαν τα παιδιά και λογικό ήταν να πειστούν, αφού αυτό τους έλεγαν οι μαγκίτες μεγαλύτεροι, ότι κάποιοι χουντικοί και άνθρωποι που έχουν επιβάλει κατοχή στην χώρα δεν δίδουν τα αναγκαία χρήματα, τα οποία υπάρχουν σε κάποια σεντούκια και αυτό έτσι, επειδή είναι κακοί άνθρωποι και λακέδες του Σόιμπλε.
Και αποδείχθηκαν όλα αυτά μπούρδες, με το που ήλθαν στην εξουσία οι "ελευθερωτές"  που αποκαλούσαν προδότες τους προηγούμενους που μάλιστα είχαν στηθεί στα τέσσερα.
Αλλά ακόμα και σήμερα ουδείς κάθεται να δει ένα καινούργιο σχέδιο για την χώρα. Να τα αλλάξουμε τα στραβά και ανάποδα μπας και δούμε φως
Να ζητήσουμε και να πάρουμε κονδύλια  για το δικό μας νοσοκομείο είναι το μόνο που σκέφτονται και ζητούν. Μέχρις εκεί φτάνουν οι δυνατότητές τους. Αλλά χρήματα δεν υπάρχουν ούτε θα αλλάξει η κατάσταση προς το καλύτερο αν δεν κάνουμε τομές.
Ουδείς βάζει κάτω τα πραγματικά δεδομένα.
Ότι τα νοσοκομεία μας έχουν άριστη υποδομή σε ξενοδοχειακή υποδομή, αρκετά καλή σε υλικό και μηχανήματα και διαθέτουμε ένα εξαιρετικό σε ανθρώπινο δυναμικό. Ότι η περιοχή μας είναι ιδανική για να δεχθεί ιατρικό τουρισμό, για να έχει έσοδα το νοσοκομείο μας. Ότι είναι τρελοπάλαβο  αυτό που έχουμε κάνει να περιθάλπτουμε δωρεάν, ημείς οι πτωχευμένοι όλους τους τουρίστες που ήδη είναι ασφαλισμένοι στις χώρες τους. Ότι θα μπορούσαμε να έχουμε αρκετά έσοδα από εκεί.
Αλλά τα πράγματα δεν θα αλλάξουν με αυτό το πολιτικό προσωπικό και με τον τρόπο διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς στους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο.
Ίσως, γιατί όχι, να διεξαχθεί τοπικό δημοψήφισμα για αυτά που συμβαίνουν στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού και στο Νοσοκομείο Ναυπλίου.
Το ερώτημα θα είναι: Επιθυμούμε την μείωση των χρηματοδοτήσεων των δομών αυτών υγείας και την μείωση του προσωπικού τους; Ναι ή όχι; Και ο γενναίος λαός της περιοχής θα πει ένα συντριπτικό περήφανο "όχι" Και έτσι θα τιμωρήσουμε τους ξένους που δεν μας δίδουν χρήματα για την υγεία μας. Και αφού είπαμε το γενναίο "όχι", κάποιοι θα χεστούν επάνω τους και τα χρήματα θα αρχίσουν να καταφθάνουν με την σέσουλα.
Όμως κάτι μου λέει ότι  τις έχουμε ξαναζήσει τις γελοιότητες αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου