Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Νέα υποψηφιότητα για τη Δημαρχία Ναυπλίου. Μαυρίστε τον!!!


Σκέφτομαι εντός των ημερών να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για Δήμαρχος Ναυπλιέων. Δεν έχω λάβει τις οριστικές μου αποφάσεις αλλά το σκέφτομαι. Βέβαια το γεγονός ότι ο κύριος σύριζας θα με υποχρεώσει να πουλήσω τις μετοχές που έχω, προκειμένου να κάνω πράξη την σκοτεινή απειλή μου,  με κάνει ακόμα πολύ διστακτικό.
Αν όμως πάρω την απόφαση και θέσω υποψηφιότητα, σας συνιστώ το εξής:
ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΜΕ.
Υπάρχουν, σύμφωνα με τα κριτήρια του αλάθητου λαού, πολύ καλύτεροι εμού που μας κυβερνούν σήμερα και που εγώ ούτε θα μπορούσα να διανοηθώ να πράξω, όσα αυτοί προσφέρουν στον τόπο.
Τους θαυμάζω. Υποκλίνομαι. Αναρωτιέμαι πως τα καταφέρνουν.
Έχουν αποκτήσει μιαν εξαιρετική τεχνογνωσία,, συνεργαζόμενοι με ιδιωτικές εταιρείες, να οργανώνουν σπουδαίες αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις, που δίνουν φτερά στην πόλη, την αναδεικνύουν και την διαφημίζουν. Μαραθώνιος, σκάκι, ράλι  παραδοσιακών αυτοκινήτων, τρίαθλο, μέχρι και beach tennis είχαμε εσχάτως και όλες αυτές οι εκδηλώσεις είναι πολύ πετυχημένες. Δεν ειρωνεύομαι. Σοβαρά ομιλώ.  Τους βγάζω τον πίλο που συχνά φορώ. Εγώ δεν ήξερα καν ότι υπάρχει άθλημα beach tennis. Και έγινε στην πόλη μας. Αναδείχθηκεκαι προβλήθηκε η Καραθώνα.  Και εμφανίστηκαν τα λυγερόκορμα κορμιά για τους κάποιους τυχερούς που παρακολούθησαν τους αγώνες.
Αν με ψηφίσετε και βγω Δήμαρχος ξεχάστε τα αυτά. Δεν θα μπορέσω εγώ να τα κάνω.
Μένω ενεός που καταφέρνουν  και αποφασίζουν όλες αυτές τις αθλητικές εκδηλώσεις και εγκρίνουν ποσά για να πληρωθούν τα διάφορα αναγκαία. Εγώ δεν θα έκλεινα μάτι και θα στριφογυρνούσα όλο το βράδυ στο κρεββάτι μου εάν ο Οργανισμός τον οποίο επόπτευα, χρωστούσε τόσα πολλά, όπως ο ΔΟΠΠΑΤ και την ίδια στιγμή προχωρούσε στη διενέργεια  νέων εκδηλώσεων που συνεπάγονται νέες, έστω και όχι μεγάλες, δαπάνες. Δεν είμαι συνηθισμένος σε τέτοια. Εάν επιθυμείτε δραστηριότητα στην πόλη, έχετε επιλέξει τους κατάλληλους.
Τώρα τι θα γίνει στο μέλλον......; Πως θα πληρωθούν τα χρέη που έχουν συσσωρευθεί από το παρελθόν πάνω στα οποία προστίθενται και νέα.....; Θεωρώ ότι είναι ταλέντο να μην σε απασχολεί το όλο θέμα και να αποφασίζεις εκδήλωση beach tennis που θα χρεώσει τον ΔΟΠΠΑΤ 3.200 ευρουδάκια. Άραγε ασήμαντο ποσό; Μάλλον ασήμαντο το θεωρούν οι διοικούντες και έτσι έγινε δυνατή η εκδήλωση. 40 κύπελλα χίλια τριακόσια ευρώ. Εντάξει δεν λέω. Και τέσσερις χιλιάδες για το τρίαθλο. Όμορφο άθλημα. Και για υπεραθλητές. Θα εορτάσει και πάλι η πόλη μας. Εύγε που τα κατάφεραν και θα διεξαχθεί στο Ναύπλιο. Εύγε και σε αυτούς που λένε "εύγε".
Και πέραν από τα αθλήματα, το ΔΣ του ΔΟΠΠΑΤ αποφασίζει την  μία έγκριση πίσω από την άλλη για την πληρωμή ηχητικών για διάφορες εκδηλώσεις στο Βουλευτικό, άλλες από αυτές εξαιρετικές, άλλες συμπαθητικές  και άλλες σχετικά αδιάφορες .
Τώρα βέβαια όλα αυτά τα ποσά που αποφασίζονται να δοθούν για τις όμορφες αυτές εκδηλώσεις, κατά κανόνα θα μπουν κι αυτές στην ουρά των οφειλομένων. Και είναι βέβαιο και λογικό άλλωστε ότι όσοι ιδιώτες συναλάσσονται με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και γνωρίζουν ότι θα πληρωθούν μετά από πολύ καιρό, τις τσιμπάνε τις τιμές που προσφέρουν. Και πληρώνουμε εν τέλει και περισσότερα ως δημότες.
Ακούστε τώρα τους αριθμούς, όπως επίσημα έχουν καταγραφεί και οι οποίοι θα με οδηγούσαν, εάν με εκλέγατε δήμαρχο,  στις αποφάσεις άρνησης νέων δαπανών για τις οποίες αποφάσεις  θα πρέπει να με μαυρίσετε.
Τα έσοδα του ΔΟΠΠΑΤ προβλέπονται αποκλειστικά από την κρατική επιχορήγηση. Προβλέπουν ότι θα εισπράξουν ένα εκατομμύριο για το 2016. Αν οι εκταμιεύσεις πάνε όπως το πρώτο τρίμηνο, τότε τα έσοδα του ΔΟΠΠΑΤ από το Κράτος θα ανέλθουν στις 780.000.  Ας πάρουμε το αισιόδοξο σενάριο, ότι πράγματι ο προϋπολογισμός θα εκτελεσθεί κανονικά ως προς το σκέλος των εσόδων και θα φτάσει το εκατομμύριο. Και πάλι τα χρήματα δεν φτάνουν. Προβλέπουν βέβαια και ένα έκτακτο έσοδο 875.000 για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου και ανάλογες δαπάνες για την εκτέλεση του έργου, όμως το ποσό αυτό, δυστυχώς, είναι λίαν αμφίβολο να εισπραχθεί και μετά να γίνει το έργο. Και σε κάθε περίπτωση δεν αφορά την εκτέλεση των τακτικών εσόδων και εξόδων του οργανισμού.
Πάμε λοιπόν στα έξοδα. Πάνω από τα μισά από τα έσοδα που εισπράχθηκαν για το πρώτο τρίμηνο του 2016 διατέθηκαν για τους μισθούς του προσωπικού, που καταβάλλονται κανονικά και σύμφωνα με τον προϋπολογισμό. Από εκεί και πέρα για έξοδα που προβλέφθηκαν, και τιμολογήθηκαν μέσα στο 2016 πληρώθηκαν ψίχουλα.Από τις 77.500 που έχουν προϋπολογισθεί για το 2016 με το αιτιολογικό "Γενικά Εξοδα", πληρώθηκαν το πρώτο τρίμηνο 268,14 ευρώ. (ποιος ήταν άραγε ο τυχερός που τα πήρε;) Από τις 65.520 ευρώ που έχουν προϋπολογισθεί για το 2016 με το αιτιολογικό "Δαπάνες προμήθειας Αναλωσίμων", πληρώθηκαν το πρώτο τρίμηνο μηδέν ευρώ.Από τις 74.159 ευρώ που έχουν προϋπολογισθεί για το 2016 με το αιτιολογικό "Παροχές Τρίτων", πληρώθηκαν το πρώτο τρίμηνο 1.977,40 ευρώ. Γενικώς είναι φανερό ότι πέραν των μισθών των υπαλλήλων και ένα μικρό μέρος της αμοιβής των αιρετών,  δεν πληρώνεται απολύτως τίποτα που αφορά το τρέχον έτος. Όλα τα έξοδα μπαίνουν στην ουρά των οφειλών που μας έρχονται από τα προηγούμενα έτη.
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι πράγματι καταβάλλονται κάποιες από τις υποχρεώσεις των παρελθόντων ετών. Τα επίσημα στοιχεία δεν μας αποκαλύπτουν πόσα χρόνια καθυστερούμε τις πληρωμές. Πόσες δηλαδή βραδιές θα μείνω άυπνος αν δεν με μαυρίσετε. Πάντως πληρώσαμε μέσα στο πρώτο τρίμηνο εκατόν είκοσι χιλιάρικα από αυτά που χρωστούσαμε. Τώρα αν  οι καταβολές αυτές έγιναν με αυστηρή χρονολογική σειρά ή με κάποια άλλα κριτήρια δεν γνωρίζω. Και δεν μας ενημερώνει και κάποιος για το εάν τηρούνται τέτοια κριτήρια. Αυτό που επίσης μας δείχνει ο απολογισμός του πρώτου τριμήνου είναι ότι η συνολική οφειλή του ΔΟΠΠΑΤ  μεγαλώνει αντί να μικραίνει, παρά τις καταβολές που έγιναν. Φαίνεται ότι δεν έχουν πληρωθεί ασφαλιστικές εισφορές μέσα στο πρώτο τρίμηνο, ενώ το χρέος του ΔΟΠΠΑΤ για φόρους διπλασιάσθηκε. Σαράντα χιλιάρικα για ασφαλιστικές εισφορές οφείλει ο ΔΟΠΠΑΤ στο τέλος του πρώτου τριμήνου, ενώ στο τέλος του 2015 χρωστούσε τριακόσια μόνον ευρώ. Ήδη οι οφειλές του ΔΟΠΠΑΤ έχουν ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο ευρώ. Και τώρα μέρα με τη μέρα δημιουργούνται νέες υποχρεώσεις. Και έχω την εντύπωση ότι στα στοιχεία αυτά δεν εμφανίζονται οι σημαντικές οφειλές που έχει ο ΔΟΠΠΑΤ προς εργαζόμενους, στο Ωδείο μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης. Πως θα ξεπληρωθούν όλα αυτά; Κοιμούνται ησύχως; Μάλλον ναι. Και δεν έχουν και πρόβλημα να διοργανώνουν αθλητικές εκδηλώσεις.
Η Ελλάς εκοιμάτο επί δεκαετίες  αμερίμνως.
Μέχρι το 2009.
Λεφτά υπήρχαν.
Υπήρχαν λεφτά σύμφωνα με αυτά που έλεγαν ο Γιώργος και η Λούκα. Με όσα υποσχόταν με τα Ζάππεια ο Αντώνης. Με το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης που πλέον περιέπεσε σε χειμερία, εαρινή, θερινή και φθινοπωρινή νάρκη.
Λεφτά υπάρχουν για να οργανώνουμε Beach tennis, ως το σύνολον των Αναπλιωτών επικροτεί.
Μαυρίσατέ με



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου