Μόνος ολομόναχος




Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

In memoriam. "έκαμε οίστρο της ζωής τον φόβο του θανάτου"


In memoriam
Αιρετικός και ανάποδος είμαι,για καύσωνα θα σας ομιλήσω αυτή την κρύα νύχτα του χειμώνα.
Δεν υπάρχει σωτηρία, ω φίλε,  για μία χώρα που πρώτη είδηση  στους τηλεοπτικούς σταθμούς είναι ότι  κάνει κρύο τον μήνα Γενάρη. Και το λένε όλο αυτό το απόλυτα φυσιολογικό επί δεκάλεπτο. Και το ακούνε οι τηλεθεατές σαν χάνοι.
Οι σύγχρονοι κρυουλιάρηδες αστοί είναι ο καθρέφτης μιας κοινωνίας που αυτοβυθίζεται στα αδιέξοδά του
Είναι απαραίτητο το κρύο για την ύπαιθρο χώρο. Όπως και η ζέστη. Και οι βροχές. Και τα χιόνια στα βουνά μας, για να έχουν νερό τα ποτάμια και οι πηγές το θέρος. Για να ποτιστούν τα χωράφια. Απαραίτητος και ο καύσων.
"Πρώτοι θαρρώ (οι Ελληνες) έκαμαν οίστρο της ζωής τον φόβο του θανάτου". Τους άρεσε το θέρος. Θεωρούσαν απαραίτητο τον καύσωνα, διότι χωρίς καύσωνα δεν υπάρχει το Ελληνικό φως. Και οι Ελληνες δεν θα είχαν δυνατότητα να γίνουν ποιητές της ζωής και δεν θα μπορούσαν  να εργάζονται περισσότερες ώρες στα χωράφια τους.
"Ο καύσων αυτός χρειάζεται για να υπάρξει τέτοιο φως". Το φως της Ελλάδας.
Η δουλειά, ήταν άγνωστη λέξη, σε όλους αυτούς που "έκαμαν οίστρο της ζωής τον φόβο του θανάτου". Δεν δούλευαν τότε, αλλά εργαζόντουσαν. Παρήγαγαν για τον εαυτό τους, την οικογένειά τους, τους φίλους τους, το χωριό τους, την κοινωνία. Όχι. Στις άλλες γλώσσες δεν υπάρχει η λέξη "δουλειά", με την έννοια που της δίνουν οι νεοέλληνες. Υπάρχει εργασία. παραγωγή έργου.
Η κοινωνική αξία της εργασίας. Άγνωστη έννοια για τους κρυουλιάρηδες Ελληνες αστούς, αλλά και για τους εις την ενδοχώρα των πόλεων, με γεωργικές επιδοτήσεις διαβιούντες συμπολίτες μας.
Επιδοτήσεις: Η καταστροφή της πρωτογενούς παραγωγής στην χώρα. Η έκταση της Ελλάδας που δηλωνόταν για να ληφθούν επιδοτήσεις ξεπερνούσε την έκταση της υφηλίου (λίγη υπερβολή δεν βλάπτει για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της απάτης). Ήσαν όλοι ικανοποιημένοι να  παράγουν στους μεγάλους κάμπους της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας μπαμπάκι, μόνον και μόνο για τις επιδοτήσεις. "Όλα τα κιλά όλα τα λεφτά" Το σύνθημα στα μπλόκα. Όλα τα κιλά, όχι για να πουλήσεις ποιοτικό προϊόν, αλλά για να πάρεις επιδοτήσεις από τους κουτόφραγκους φορολογούμενους. Και να τους υβρίζεις σκαιότατα από πάνω.   Και να θεωρείσαι προοδευτικός και αριστερός με τέτοιες απόψεις. Και τα φορτηγά να μπαινοβγαίνουν με το ίδιο φορτίο στα χυμοποιεία για τριπλές και τετραπλές επιδοτήσεις. Ουστ κρυουλιάρηδες. Ουστ "προοδευτικοί" και "αριστεροί" του κώλου. Πρέπει να σου αρέσει ορέ το κρύο για να πάει μπρος η χώρα. Και να σε ελκύει και ο πολύ μεγάλος καύσων. Για το φως ορέ.
Επιδοτήσεις. Ο πρωτοπόρος παραγωγός, ο εραστής του καύσωνος δεν πήρε επιδοτήσεις. Πουλούσε ποιοτικό προϊόν. Είχες εξαιρετικό πορτοκάλι που πήγαινε στις λαϊκές και στην εξαγωγή; Δεν έπαιρνες επιδότηση. Έκανες από μόνος σου τα κουμάντα σου. Είχες όμως κατώτερο ποιοτικά προϊόν που πήγαινε για χυμό; Λάμβανες επιδοτήσεις. Σκέτη παράνοια. Και εάν έκανες και κομπίνες, τότε λάμβανες διπλές και τριπλές και τετραπλές επιδοτήσεις.  Και σήμερα οι επιδοτήσεις δεν έχουν σαν βάση το τι και πως παράγεις αλλά τι σου χάριζαν πριν μερικά χρόνια. Ο πρωτοπόρος παραγωγός μηδέν επιδοτήσεις. Ο βολεψάκιας χιλιάδες ευρώ. Και συνεχίζεται στο σήμερα και θα εξακολουθήσει το αίσχος αυτό και η ντροπή για την αγροτιά. Έτσι το έφτιαξαν το σύστημα και ουδείς επιθυμεί να το αλλάξει άρδην. Άλλωστε οι βολεμένοι μετακόμισαν σε άλλες εξουσιαστικές γειτονιές.
Παραγωγός, αγρότης, εργαζόμενος: Απέχθεια για τις επιδοτήσεις. Αγάπη για τη μυρωδιά του χώματος. Έρωτας για τον καρπό. Πώληση ποιοτικού προϊόντος. Μέριμνα για τα υδάτινα αποθέματα.. Για τα συστήματα ποτίσματος για να μην το σπαταλήσεις. Μίσος για τα κανονάκια που εκτοξεύουν νερό.
Τον Ανάβαλο τον κατασκευάζουν με λάθος τρόπο. Ενεργοβόρα. Έργο υδροχαρές. Αφαιρούν τη δυνατότητα στους πρωτοπόρους γεωργούς  να καλλιεργήσουν είδη που επιθυμούν. Έτσι λάθος το μελέτησαν οι προηγούμενοι  και συνεχίζουν το σφάλμα οι σημερινοί. Μια κουτσουλιά οι Ισραηλινοί σε αφιλόξενο τόπο και ανέπτυξαν την αγροτική τεχνογνωσία. Φέρνουν οι δικοί μας νέες ποικιλίες εσπεριδοειδών, που την πατέντα τους την έχουν οι Ισραηλίτες. Και αυτές οι υποτιθέμενες  νέες ποικιλίες καλλιεργούνται καμιά 15αριά χρόνια ήδη στους Αγιους Τόπους. Ουδείς θυμάται πλέον το όνομα του  Υπουργού Γεωργίας της τρικομματικής κυβέρνησης. Δεν το θυμάται κανείς διότι ήταν γνώστης και σοβαρός άνθρωπος. Όλοι όμως ενθυμούνται τον Χατζηγάκη , που ανέβαινε στα τρακτέρ και μετά μοίραζε εκατομμύρια. Και τώρα βέβαια η Ευρώπη τα ζητάει πίσω από τους αγρότες. Τα ίδια και τώρα με τον δήθεν προοδευτικό-αριστερό Υπουργό που ανέβαινε και αυτός στα τρακτέρια. Όχι για να βοηθήσει στην εργασία, αλλά για τις Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις. Μία ρε γαμώτο συγκεκριμένη ιδέα δεν έχω ακούσει από τα στόματα της αχρηστίλας που μας κυβερνά για το πως θα γίνει αυτή η γαμημένη και χιλιοειπωμένη παραγωγική αναδιάρθρωση. Γνώση ορέ. Όρεξη για εργασία. Μεράκι. Αγάπη για την γη. Τα έχετε ορέ όλα αυτά εσείς οι συνδικαλίσταροι της αγροτιάς;
Αμαρτωλός ΕΛΓΑ. Εκατομμύρια έλαβαν οι μεγαλοαγρότες της Μανωλάδας με τα θερμοκήπια φράουλας στον μεγάλο παγετό του σωτήριου έτους 2004. Μηδέν  ευρώ  πήρε ο άνευ διασυνδέσεων Αγρότης (με ΑΛΦΑ κεφαλαίο), για την τεράστια καταστροφή που υπέστη τότε. Ήταν 24 Γενάρη του 2004, όταν καταστράφηκε η παραγωγή του. Η ζωή όμως για τον Αγρότη συνεχίστηκε και μετά τις 24 Γενάρη του έτους της Ολυμπιάδας, του Γιούρο, της Παπαρίζου. Δεν τελείωσε τότε
Ο χειμώνας έχει και παγετούς. Και το θέρος καύσωνες.



«Θεέ! Ο καύσων αυτός χρειάζεται για να υπάρξη τέτοιο
φως! Το φως αυτό χρειάζεται, μια μέρα για να γίνη μια δόξα
κοινή, μια δόξα πανανθρώπινη, η δόξα των Ελλήνων, που
πρώτοι, θαρρώ, αυτοί, στον κόσμον εδώ κάτω,
έκαμαν οίστρο της ζωής τον φόβο του θανάτου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου