Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Μήπως;

Μετά την ανάρτησή μου για τα ωραία της νεοδημοκρατίας, συνεχίζω με τα όμορφα της τσιπροκαμμενοκρατίας.
Αναρωτιέμαι:
Μήπως κάνουμε όλοι λάθος που προχωρούμε σε σύνθετες πολιτικοκοινωνικές αναλύσεις, σε κριτικές των τρεχουσών εξελίξεων, σε αφορισμούς των αντιπάλων για τις πολιτικές τους θέσεις;
Μήπως θα έπρεπε να σκεφτούμε κάτι πολύ πιο απλό;
Ότι απλά κάποιοι από αυτούς που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν είναι άτομα μειωμένης αντίληψης του πραγματικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ασκούν τα καθήκοντα τους; Για να το πω κομψά δηλαδή
Πως αλλιώς τελικά να ερμηνεύσει κάποιος συνεχιζόμενες αρλούμπες και παλαβομάρες που λέγονται; Η επίκληση μόνον των στερεοτύπων και της άγνοιας της πραγματικότητας της ζωής έξω από τα κομματικά γραφεία, ίσως δεν είναι αρκετά για να εξηγήσουν το μέγεθος του παραλογισμού.
Γίνομαι συγκεκριμένος:
Είναι αδιανόητο να πιστέψει κάποιος ότι ο Κατρούγκαλος επιθυμούσε να επιστρέψουν στα νοσοκομεία οι γιατροί που είχαν πιαστεί με τη γίδα στον ώμο, με τα φακελάκια ανά χείρας, ή στα σχολειά μας κάποιοι ανώμαλοι που γουστάρουν ανήλικα. Και όμως εισηγήθηκε έναν νόμο τον οποίο ψήφισαν οι φωστήρες μας με τον οποίο ήταν βέβαιη, λόγω των αργόσυρτων διαδικασιών των πειθαρχικών συμβουλίων, ότι όλοι αυτοί θα επέστρεφαν μετά βαΐων και κλάδων. Και να πεις ότι δεν του το είχαν επισημάνει ότι αυτό ακριβώς επρόκειτο να συμβεί; Και τρεχάτε τώρα ποδαράκια μου να ψηφιστεί νόμος που θα αλλάζει τον Κατρουγκάλειο προγενέστερο. Ο άνθρωπος μάλλον πίστεψε ότι τα πειθαρχικά όργανα, στα οποία μάλιστα επανέφερε τους συνδικάλες, θα είχαν τελειώσει τις εκδικάσεις πριν εκπνεύσουν οι προθεσμίες. Με ποιο πουλί θα τον παρομοιάζατε αυτόν  που θα πίστευε κάτι τέτοιο; Με το αετό ή με το άλλο με την επιστημονική ονομασία bubo bubo.

Εμφανίσθηκε και ο άλλος υπουργός ο θεωρούμενος και ως σοβαρός του τσίρκου, συγγνώμη τσίπρου ήθελα να ειπώ, και εξήγγειλε το απίστευτο, ότι είναι έτοιμα τα σχέδια για να γίνει ένα Ελληνικό νησί το Νταβός του θέρους. Είναι, θεωρώ, ενδεχόμενο ο άνθρωπος να γνωρίζει ότι λέει μια παπαριά για να φάνε σανό οι πολίτες, αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο να το πιστεύει. Ότι δηλαδή επειδή στο άγνωστο αυτό νησί του Αιγαίου ή του Ιονίου ή του Καρπάθιου Πελάγους υπάρχουν ή θα δημιουργηθούν οι υποδομές, θα  καταφθάσουν όλοι οι ηγέτες της υφηλίου για να συζητήσουν και τα καλοκαίρια και όχι μόνον τους χειμώνες στο χιονισμένο Νταβός. Θα έλθουν δηλαδή, μας λέει το άτομο, πνευματικοί και θρησκευτικοί ηγέτες, πολιτικοί και αρχηγοί των μεγάλων κρατών, οι CEO όλων των μεγάλων πολυεθνικών, επικοινωνιολόγοι, νομπελίστες, οικονομολόγοι, μεγαλοδημοσιογράφοι. Και θα γίνουν όλα αυτά επειδή το σκέφτηκε ο μάρδας. Ελα μ….ί στον τόπο σου. Αναλογισθείτε τι μπούρδα ήταν αυτό που ελέχθη και άφησε άφωνους τους Έλληνες πελάτες του πολιτικού μας συστήματος.

Το έκανε ο Μόντι στην Ιταλία και είπε ο καραπασόκος συνδικαλιστής των εφοριακών που έγινε τώρα υπουργός να τον αντιγράψει. Ακούγεται και όμορφα το μέτρο αυτό. Αυτοί που έχουν περιουσίες εκατομμυρίων στο εξωτερικό να πληρώνουν στην Ελλάδα. Αλλά στην Ιταλία έγινε ήδη ένα αλαλούμ και άνθρακες ο θησαυρός. Έχουν εξαιρεθεί οι εταιρίες εξωτερικού από τον φόρο αυτό. Και μπορούν οι εν Ιταλία φορολογούμενοι να αφαιρέσουν από τον φόρο αυτό που ονομάζεται IVIE (0,76% επί της αξίας του ακινήτου) κάθε φόρο ή δημοτικό τέλος έχουν πληρώσει στο εξωτερικό. Πραγματικό χάος. Και το ίδιο θα γίνει εδώ. Ο μεγαλύτερος, λέγεται, επενδυτής ακινήτων στην Βουλγαρία είναι Ελληνας. Πιστεύετε ότι θα έχει τα ακίνητα στο όνομά του και όχι σε μια Βουλγάρικη εταιρεία;. Αλήθεια πιστεύετε ότι οι μεγάλοι επενδυτές ακινήτων του Λονδίνου ή του Βερολίνου θα αφήσουν τα ακίνητα στο όνομά τους, και δεν θα τα περάσουν σε κάποια εταιρεία,  προκειμένου να πληρώνουν επιπλέον φόρο στην Ελλάδα, επειδή το επιθυμεί ο κύριος συνδικαλιστής; Και τι θα κάνει με τις εκατοντάδες χιλιάδες Ρουμάνους, Αλβανούς, Πολωνούς και λοιπούς που ζουν και φορολογούνται στην Ελλάδα και έχουν μικροϊδιοκτησίες στις χώρες τους. Πως θα δηλωθούν αυτά και σε ποια αξία; Εδώ δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη με τα δικά μας ακίνητα και τώρα θα αρχίσουμε να εκτιμούμε την αξία των ακινήτων στο Ελμπασάν και στο Κατοβίτσε. Πως θα συμπεριφερθούμε σε όλους τους Ελληνοαμερικάνους και Ελληνοαυστραλούς που θέλουν να γυρίσουν, ίσως και να επενδύσουν,  στην πατρίδα; Θα αρχίσουμε να ψάχουμε τις αξίες των ακινήτων τους στο Περθ και στο Σιάτλ; Και να τους βάλουμε να πληρώνουν απίστευτα χρήματα; Το χάσαμε πατριώτες…..

Λέγεται ότι είναι η κυρία που σκέφτηκε το πανέξυπνο Γαπικό ρητό "λεφτά υπάρχουν". Μετά  επί κάποια χρόνια χειρίστηκε με παταγώδη αποτυχία το μεγάλο στοίχημα της ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας. Άμοιρε ΓΑΠ, με ποιους και ποιες είχες περιπλέξει τους πόδες σου; Εσχάτως η ιδία κυρία, τέως καραπασοκαρία και σημερινή καρασυριζοτσιπροκαμμένη, βρίσκεται στην ηνία της μεγάλης μας φίλης Εθνικής Τράπεζας και είναι επικεφαλής της ένωσης των Ελληνικών τραπεζών. Ιδού η τελευταία της δήλωση: "Σε γενικές γραμμές οι ελληνικές τράπεζες είναι υγιείς. Δεν είμαστε Ισλανδία, Ιρλανδία ή Κύπρος. Καμία από τις τράπεζές μας δεν κινδυνεύει με κατάρρευση oι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά ιδρύματα δεν έχουν συστημικές αιτίες. Πρόκειται για εξωτερικές αναταράξεις: η ύφεση, η εκροή κεφαλαίων, η μείωση των καταθέσεων, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια". Πιστεύω ότι τα πιστεύει όλα αυτά. Ότι οι τράπεζές μας είναι υγιείς και ότι απλώς υφίστανται κάποιες απλές αναταράξεις και δη εξωγενών χαρακτηριστικών, όπως είναι η ύφεση, η εκροή κεφαλαίων, η μείωση καταθέσεων, τα κόκκινα δάνεια. Τι άλλο δηλαδή θα μπορούσαν να πάθουν. Είναι δηλαδή σαν να σου λέει ο γιατρός ότι απλώς έχει μεταστατικό ολ όβερ καρκίνο, καρδιοπάθεια, ηπατίτιδα και έιτζς αλλά να μην ανησυχείς, επειδή τα νυχοποδαράκια σου είναι υγιέστατα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου