Μόνος ολομόναχος




Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Αύριο ψηφίζουμε, όμως.....

Τελειώνει σήμερα ο προεκλογικός αγώνας με τα εκατέρωθεν μικρά και μεγάλα γνωστά ψέμματα.
Οι κάπως πιο ειλικρινείς σιώπησαν σε πολλά και δεν εκστόμισαν μεγαλοστομίες.
Ίσως φωτεινή εξαίρεση το "Ποτάμι", με το εξαιρετικό στελεχιακό του δυναμικό που εξέφρασε συγκεκριμένες απόψεις επί πολλών θεμάτων. Μπορεί κάποιος να διαφωνεί σε κάποια ή και σε πολλά από όσα είπαν οι Ποταμίτες, αλλά τελικά ήσαν οι μόνοι που μίλησαν επί των συγκεκριμένων.
Δυστυχώς η κοινωνία κρατάει κλειστά τα αυτιά της σε προτάσεις ουσίας και αρκείται σε τσιτάτα ή υποσχεσιολογίες.
Και βέβαια στα τοπικά θέματα, που είναι άρρηκτα δεμένα και με το γενικό πολιτικό πρόβλημα, υπήρξε άκρα του τάφου σιωπή. Κάποιες εμφανίσεις υποψήφιων βουλευτών, κάποια ψελίσματα και πέραν αυτών ουδέν απολύτως.
Όμως τα προβλήματα είναι μπροστά μας. Και μάλιστα είναι γραμμένο και συμφωνημένο σε εκείνο το τρίτο, το μεγάλο και σκληρό, ότι πρέπει μέσα σε συγκεκριμένες προθεσμίες να διατυπωθούν τα σχέδια και να γίνουν δράσεις. Και αυτά τα σχέδια και οι δράσεις αφορούν και την Αργολίδα και το Ναύπλιο.
Ακούσατε εσείς κάτι για όλα αυτά: Ψέλλισε κάποιος το ο,τιδήποτε; Έχουμε ενώπιόν μας μέχρις το τέλος του 2015 εκατό δράσεις να υλοποιήσουμε. Δηλαδή πρέπει από την επόμενη των εκλογών να ψηφίζεται ένας νόμος, να προχωράει κάτι πολύ συγκεκριμένο κάθε μέρα. Ακόμα και τα Σάββατα και τις Κυριακές. Ανάσα δεν θα πάρουμε. Δεν θα καταλαβαίνετε από που σας έρχονται όλα τα μελλούμενα να συμβούν. Σας συμβουλεύω λοιπόν, όλους εσάς τους Τσιπρολεβέντηδες, τουλάχιστον να κάνετε κάτι έξυπνο. Δέστε τα χέρια σας με επιδέσμους όταν πάτε στην κάλπη και κάντε τους χτυπημένους. Και παρακαλέστε τον δικαστικό αντιπρόσωπο να βάλει το ψηφοδέλτιο στον φάκελο και να το ρίξει στην κάλπη. Τουλάχιστον έτσι δεν θα  είστε κοψοχέρηδες σε λίγο καιρό.

Θα σας πω δύο μόνον από αυτά που έχουμε μπροστά μας και για τα οποία ουδείς ομίλησε,

Το Πρώτο
Μέχρι τέλος Οκτωβρίου πρέπει η χώρα μας να παρουσιάσει το σχέδιό της για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα. Ακούσατε κάτι γι' αυτό εκτός από αοριστικολογικές μπαρούφες και μεγαλοστομίες; Δεν αφορά και την Αργολίδα το θέμα αυτό; Θα σας αναφέρω μερικά θέματα που θάπρεπε να μας είχαν απασχολήσει, αντί να μιλάμε συνέχεια για την μεγίστη βλακεία, που είναι η διαγραφή του χρέους και τα χαμηλά πλεονάσματα.
Αναδιάρθρωση καλλιεργειών. Εισαγωγή νέων ποικιλιών φυτών και δένδρων και προώθηση καινοτόμων καλλιεργειών. Βιολογική γεωργία. Πιστοποίηση προϊόντων. Διαχείριση υδάτινων αποθεμάτων. Εξοικονόμηση νερού για άρδευση. Τρόπος αντιμετώπισης αγροτικών επιδημιών, σε δένδρα και φυτά. Δημοπρατήρια για αγροτικά προϊόντα. Τυποποίηση των προϊόντων. Προώθηση πωλήσεων.  Μεσογειακή διατροφή και γνωστοποίηση των ευεργετικών επιπτώσεών της. Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης. Ενίσχυση προσπαθειών για μεταποίηση  αγροτικών προϊόντων και ενίσχυση παραδοσιακών τυριών, γιαουρτιού, μαρμελάδων κλπ. Προώθηση του εξαιρετικού Ελληνικού μελιού. Ενίσχυση των ντόπιων ποικιλιών ζώων. Διαφήμιση στις αγορές εξωτερικού της εξαιρετικής ποιότητας των ελληνικών αμνοεριφίων. Σύνδεση της γεωργικής, αλιευτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής με τον τουρισμό. Οργάνωση της εντατικής ιχθυοκαλλιέργειας. Να ξεκινήσει εκ νέου η εκτατική ιχθυοκαλλιέργεια. Χωροθέτηση τόπων απόλυτης προστασίας για την αναπαραγωγή ιχθύων.  Προστασία των Ελληνικών παραδοσιακών ψαροκάικων. Αυτά σκέφτηκα σε τίτλους. Κάποιοι ειδικοί θα μπορούσαν να προσθέσουν και άλλα υποκεφάλαια και να εξειδικεύσουν τις δράσεις που απαιτούνται. Έτσι μόνον με γενικά και τοπικά σχέδια θα πάρει μπροστά ο πρωτογενής τομέας και θα δούν οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι και οι ψαράδες το εισόδημά τους να αυξάνεται με  ευεργετικές συνέπειες για όλες τις τοπικές οικονομίες. Αυτά θάπρεπε να είχαν συζητηθεί και όχι να σας λένε ψεμματούκλες ότι θα βρεθούν ισοδύναμα για να  μην φορολογηθούν οι αγρότες. Και μιας και τόφερε η κουβέντα για την φορολόγηση των αγροτών και μιας και που ο τίτλος του ιστολογίου μου ομιλεί περί "αιρετικών απόψεων" θα σας πω και θα ερωτήσω και το εξής που ουδείς άλλος  έχει τολμήσει να το εκστομίσει. Μπορεί να μου πει κάποιος το γιατί οι αγρότες να έχουν  ιδιαίτερη φορολογική μεταχείριση σε σχέση με έναν περιπτερά, έναν καταστηματάρχη που βαράει μύγες στο κατάστημά του, με έναν νέο μηχανικό ή δικηγόρο που δεν έχουν δουλειά, με έναν πλασιέ ρούχων ή οποιονδήποτε άλλον μικροεπαγγελματία; Αυτοί άραγε δεν εξοντώνονται με το 26% φορολόγηση από το πρώτο ευρώ συν 55% προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος, που πρόκειται να γίνει 100% συν τις τεράστιες  ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ συν τα νοίκια που πληρώνουν; Δεν αντιλαμβάνομαι λοιπόν τα ωραία  λόγια των γητευτών των πελατών-ψηφοφόρων.  Το αίτημα για τη μείωση της φορολόγησης δεν μπορεί παρά να είναι κοινό για όλους τους πολίτες, όπερ και συνταγματικά επιβεβλημένο.

Το δεύτερο

Πρέπει μέσα στο έτος να εξειδικεύσουμε πως θα γίνουν περικοπές εκατό εκατομμυριακίων από τις στρατιωτικές δαπάνες. Έγινε σήριαλ όλο αυτό το θέμα κατά τις διαπραγματεύσεις, αφού αντιδρούσε ο νταβάριτς Πάνος Καμμένος, που μετά το έκανε γαργάρα με εξαλέν.
 Εδώ κάνω μια παρένθεση μιας και έγραψα για τον σύντροφο Πάνο. Πραγματικά δεν κατάλαβα αυτή την αναφορά του Αλέξη για παρά φύσιν και σύμφωνα με την φύση σχέσεις. Τι θέλει ακριβώς να μας πει; Μήπως πρέπει να μας εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί με το "παρά φύσιν"΄; Ωρε "κανονικότητες" που μας εξουσιάζουν. Κλείνω την παρένθεση.
Πρέπει λοιπόν να βρούμε τα εκατό εκατομμύρια από τα στρατιωτικά. Η τρισάθλια τρόικα ήθελε να κόψουμε πολύ παραπάνω αλλά η περήφανη εθνικολαϊκιστική κυβέρνησή μας κατάφερε και πέτυχε τον συμβιβασμό και να μειώσει το ποσόν. Πολύ αριστερό και προοδευτικό.  Ιδού λοιπόν. Τι θα κάνουμε; Από που θα γίνουν οι περικοπές αυτές; Σας το είπε κάποιος κατά την προεκλογική περίοδο ή σας περνάει για πελατάκια; Λοιπόν. Έχουμε και λέμε: Θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτές τις περικοπές χωρίς να κόψουμε μισθούς των στρατιωτικών που παίρνουν πραγματικά πολύ λίγα; Να κόψουμε περιττές δαπάνες παρελάσεων και φιεστών; Να κλείσουμε άχρηστα στρατόπεδα; Να μειωθεί αριθμητικά το προσωπικό; Να αλλάξουμε όλο το αμυντικό δόγμα της χώρας έτσι όπως το έχουμε φτιάξει και ταυτόχρονα να αυξήσουμε τις αμυντικές δυνατότητές μας; Δεν είμαι ειδικός περί τα στρατιωτικά, αλλά πολύ θα ήθελα να με πείσει κάποιος ότι όλοι αυτοί οι νέοι που σπαταλούν 9 μήνες από την ζωή τους κάνοντας αγγαρείες και άσκοπες σκοπιές προσφέρουν ουσιαστικά στις στρατιωτικές επιχειρησιακές ανάγκες της χώρας. Και όταν μιλάμε για κλείσιμο στρατοπέδων, πρέπει να μιλήσουμε για πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Όχι. Δεν ήταν καθόλου αριστεροί ο πρώην και ο μέλλων βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας που υποστήριξαν με πάθος να μην κλείσει το στρατόπεδο του Ναυπλίου. Τα έχω πει και παλαιότερα όλα αυτά. Για το πως το στρατόπεδο του Ναυπλίου μπορεί να χρησιμεύσει για την ανάπτυξη της πόλης μας. Αν έχετε όρεξη μπορείτε να διαβάσετε εδώ αυτά που έχω προτείνει για το ΚΕΜΧ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου