Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Μα είναι τελείως παλαβοί;



Εντάξει με την παρέα των Ελλήνων. Εκεί λύνεται το πρόβλημα. Εμείς τσακωνόμαστε για το ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό των 71 ευρώ. Ο πρώτος που θα προλάβει θα βγάλει την πιστωτική κάρτα και πλήρωσε.
Τι θα γίνει όμως με την παρέα των οκτώ Γερμανών που θα έχουν παραγγείλει οκτώ χωριάτικες και 24 μπύρες; Και μετά θα καταφθάσει το γκαρσόνι και θα τους πει: "παρακαλώ ένας από εσάς να μου δώσει την πιστωτική του κάρτα για να την χρεώσω"; Κόκκαλο ο Γιόχαν και ο Φρανς και όλοι  οι άλλοι.
Μα είναι έστω και ελάχιστα σοβαρό αυτό που σκέφτονται; Υποχρεωτικότητα, λέει, πληρωμής με πιστωτική κάρτα, εάν ο λογαριασμός ξεπεράσει την εβδομηντάρα.
Θα περάσουμε ένα καλοκαίρι με αποδείξεις των 69 ευρώ. The best summer of our life. The summer of 69.
Απίστευτα πράγματα θα συμβούν με αυτούς που δεν διαθέτουν πιστωτική κάρτα και θα είναι αναγκασμένοι, εάν θέλουν να είναι νόμιμοι, να κοιμηθούν στο ξενοδοχείο "ο έναστρος ουρανός". ΄Η βεβαίως το πιο λογικό είναι ότι  θα γίνει το άλλο. Αποδείξεις ανά ημέρα, ανά γεύμα, ανά πρωινό, ανά παροχή. Άλλη απόδειξη για το ποτό, άλλη για το γιαουρτάκι, άλλη για το νεράκι, άλλη για τη χρήση του κλιματισμού, άλλη για τον ύπνο. Και εάν το ξενοδοχείο είναι ακριβό  και ο εβδομηντάρης ματσός με το ξανθό μανούλι, δεν θέλει για ευνόητους λόγους να χρεωθεί η πιστωτική του κάρτα, τότε μία απόδειξη θα κόβεται για τον ύπνο από το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα και άλλη μία από τα μεσάνυχτα μέχρι το πρωί. Βέβαια το πιο φυσιολογικό είναι ότι θα κόβεται μία απόδειξη των 69 και  όλα τα υπόλοιπα μαύρα. Και όλοι ευτυχείς.
Φαντασθείτε  τον κόσμο στις παραλίες των γυμνιστών της Μυκόνου, που θα είναι αναγκασμένοι  κάπου να βάζουν  τις πιστωτικές τους κάρτες. Θα μου πείτε ότι το ίδιο πρέπει να κάνουν και με τα μασούρια με τα χαρτονομίσματα. Αλλά στα πιο σοβαρά. Είναι δυνατόν να πρέπει οι λουόμενοι στην Ψαρού και στα στριμώγματα των beach bars με τις ξέκωλλες να πληρώσουν τα κεράσματα με πιστωτική κάρτα; Απομουρλαθήκαμε τελείως; Δεν είναι απόλυτα φυσιολογικό ότι θα κάνουμε μια τρύπα στο νερό και η φοροδιαφυγή εκ του λόγου αυτού θα αυξηθεί; "Άσε μας ρε φίλε, που θέλεις πιστωτική, μην κόβεις απόδειξη ή κόψε μία των 69 ευρώ και πααινε στο καλό" Μα θα πιάσουν την φοροδιαφυγή οι μουρλοί με το μέτρο αυτό; Και γιατί το σύστημα αυτό να ισχύσει σε κάποια νησιά και όχι στα clubs της Εκάλης, της Αράχοβας, της Κρήτης, της Χαλκιδικής; Και η Ευβοια τί είναι; Δεν είναι νησί; Και ο Μοριάς; Ασε που στην Υδρα με τους σούπερ ριτς δεν θα ισχύσει το μέτρο διότι το νησί αυτό δεν έχει 3000 κατοίκους. Τι να πω; Πρέπει να έχουν σηκώσει ψηλά τα χέρια από απόγνωση για να σκέφτονται τέτοια.
Είναι άλλο τελείως θέμα ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η πληρωμή (προαιρετική) με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να δοθεί ένα κίνητρο στους καταναλωτές. Όχι υποχρεωτικότητα, που αναγκαστικά οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα και σε τραγελαφικές καταστάσεις.
Ας δώσουν λοιπόν ένα φοροκίνητρο στους πολίτες να χρησιμοποιούν κάρτες.
Αυτά για σήμερα.
Αύριο λέω να πάω στη συγκέντρωση του ΚΚΕ για την Πρωτομαγιά, που θα γίνει στον τόπο εκτελέσεων των αγωνιστών της αντίστασης. Κάτι μου λέει ότι πρέπει να προσκυνήσω Υποθέτω ότι θα με καλοδεχθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου