Μόνος ολομόναχος




Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Και τώρα; Δεν θα περιμαντρώσουν τες παραλίες;

Γιατί ν’ αρχίσει μονομιάς αυτή η ανησυχία
 κ’ η σύγχυσις. (Τα πρόσωπα τι σοβαρά που εγίναν).
 Γιατί αδειάζουν γρήγορα οι δρόμοι κ’ η πλατέες,
 κι όλοι γυρνούν στα σπίτια τους πολύ συλλογισμένοι;

Και τώρα αγαπητοί μου τι θα γίνουμε....;

Προσχώρησε ο Υπουργός Μανιάτης στο μεγάλο club των συντηρητικών δυνάμεων, που πιστεύουν ότι η κατάσταση στες παραλίες μας είναι ειδυλλιακή και δεν απαιτούνται αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο. Το μόνο που απαιτείται, μας είπε ο Υπουργός, είναι ο με συνοπτικές διαδικασίες καθορισμός του αιγιαλού και της παραλίας σε όλη την Ελλάδα με χρήση των φωτοχαρτών του κτηματολογίου, χωρίς άλλα στοιχεία, όπως το ιστορικό των αλλαγών σε μία παραλία ή το να δούμε τη δυναμική μια ακτής, με δεδομένο το πρόβλημα της ανόδου της στάθμης της θάλασσας.
Όλα ειδυλλιακά λοιπόν τα βλέπουν οι συνασπισμένες πλέον δυνάμεις  των συντηρητικών, που δεν θέλουν να δουν τα "μεγάλα ψάρια", που λυμαίνονται σήμερα τες παραλίες μας εκμεταλλευόμενοι και την ηθελημένη  αδράνεια του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Ποιος νοιάζεται που οι καντίνες των παραγόντων γίνονται πλέον και κατ΄όνομα "big fish". Όσοι με εννοούν.
Και θα το πω και πάλι. Δυστυχώς η μόνη πολιτική  δύναμη που μας λέει ότι η διαχείριση στες παραλίες μας είναι οικτρή είναι η πλήρως απαξιωθείσα ανανεωτική αριστερά. Αλλά τι να κάνουμε; Αυτά είχε η πολιτική ζωή και φτάσαμε μέχρις εδώ και τίποτα στην ουσία δεν έχει αλλάξει στη λογική που βλέπουν οι πολίτες τις πολιτικές δυνάμεις. Ουδείς θέλει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Η αδράνεια είναι η αγαπημένη κατάσταση των πολιτικών μας δυνάμεων.
Αλλά πως να το κάνουμε; Και ο Κύρκος ένα και κάτι έπαιρνε τότε.

Σας έπρηξα όμως  καλοκαιριάτικα.

Άλλα ήθελα να πω και να αναρτήσω εδώ.
Έβλεπα στη δημόσια τηλεόραση (παρεπιμπτόντως έχει το μακράν καλύτερο πρόγραμμα σε σχέση με όλα τα ιδιωτικά κανάλια και ας πείτε ό,τι θέλετε) ένα πολύ ωραίο ντοκιμαντέρ με τον μεγάλο σύγχρονο Ελληνα ζωγράφο Γιώργο Ρόρρη, όταν μας διέκοψαν την εκπομπή για να πάμε λάιβ στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τες ακτές και τες παραλίες μας. Μεταξύ των άλλων, μας είχαν οι συντηρητικές δυνάμεις του τόπου και μια ειδυλλιακή, ρομαντική και με ερωτική διάθεση παρουσίαση των ανεπανάληπτων Ελληνικών ακτών μας, για να μας πουν πόσο ωραία είναι σήμερα τα πράγματα.

Με νοσταλγική διάθεση λοιπόν και ο αιρετικός θα σας κάνει την δικιά του εναλλακτική  παρουσίαση για τες θάλασσες, τες παραλίες, τες γοργόνες και τα αεροπλάνα που δεν πίπτουν. Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!!!!







 






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου