Μόνος ολομόναχος




Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Θα λογοδοτήσουν;


Τι λέτε;
Να πούμε μερικές απλές αλήθειες;
Εννέα στους δέκα (ίσως και παραπάνω) υποψήφιοι δήμαρχοι σε όλη την χώρα αισχρά λαϊκίζουν και υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια, προκειμένου να εκλεγούν.
Έχουμε σχεδόν ξεχάσει τα όργια που συνέβαιναν σε πολλούς Δήμους της χώρας, με αδιαφάνεια, κατασπατάληση δημοτικών πόρων, ορδές συμβούλων και εταιριών που πουλούσαν αέρηδες, προγράμματα, συμβουλευτικές υπηρεσίες, μελέτες της πλάκας (απλές αντιγραφές μελετών που είχαν γίνει για άλλους δήμους) και που τους  πληρώναμε με δανεικά.
Ξεχάσαμε ότι τα επίσημα στοιχεία έδειχναν ότι ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν εστία διαφθοράς.
Δεν θέλουμε να πούμε την αλήθεια στο δημότη. Να δούμε και να αντιμετωπίσουμε με ειλικρίνεια τη νέα πραγματικότητα, που λέει ότι ποτέ στο μέλλον δεν  θα ρέει άφθονο το χρήμα, για τον απλούστατο λόγο ότι μας τελείωσαν τα δανεικά. Ότι εδώ και 4 χρόνια υποχρεωτικά , αλλά και από εδώ και μπρος είτε με Σαμαρά, είτε με Τσίπρα, είτε με Αλαβάνο, είτε με οποιονδήποτε άλλο μνημονιακό ή αντιμνημονιακό, ευρωλάγνο ή δραχμοεραστή θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι θα ζούμε με αυτά που βγάζουμε και όχι με περισσότερα. Απλά πράγματα, της κοινής λογικής. Τα πολλά χρήματα για τους δήμους μας τελείωσαν οριστικά (σε αυτή τη ζωή τουλάχιστον), όσο και να λαϊκίζουν οι υποψήφιοι, όσο και να υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια.
Βγήκε ο ένας υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Ναυπλιέων και υποσχέθηκε και 40% μείωση στους λογαριασμός νερού και μηδενισμό των τεράστιων χρεών της ΔΕΥΑΝ. Μα είναι δυνατόν να τον υποστηρίξει κάποιος εχέφρων πολίτης και να θεωρεί ότι αυτές οι εξαγγελίες δεν έρχονται κατευθείαν από το πρόσφατο κακό παρελθόν μας που μας έφερε σε αυτή την κατάσταση; Δεν θα αναλάβουν κάποια στιγμή οι πολίτες τις δικές τους ευθύνες;
Και καταφθάνει ο άλλος υποψήφιος και πραγματοποιεί νέες εξαγγελίες, για ουσιαστική παρέμβαση του Δήμου μας σε θέματα υγείας, χωρίς καμία κοστολόγηση των προτάσεών του και χωρίς να μας λέει το πόθεν όλα τα ωραία που επαγγέλλεται  Μα εδώ έχουμε δύο νοσοκομεία σε απόσταση 12 χιλιομέτρων με τεράστια προβλήματα. Αντιλαμβάνομαι απόλυτα να διεκδικεί μια δημοτική παράταξη από το κράτος την αναβάθμιση του Γενικού νοσοκομείου Ναυπλίου και την βελτίωση των παρεχομένων παροχών υγείας, αν και εγώ έχω μια τελείως διαφορετική άποψη για το ρόλο που πρέπει να παίξει το νοσοκομείο Ναυπλίου, αφού αδυνατώ να δω οποιαδήποτε προοπτική αναβάθμισής του ως Γενικού Νοσοκομείου. Όμως όλα τα άλλα κάτι μου θυμίζουν από εξαγγελίες που έγιναν λίγο πριν την χρεοκοπία της χώρας του στυλ "λεφτά υπάρχουν" και "να προσλάβουμε 100.000 νέους δημόσιους υπαλλήλους".
Σήμερα οι ώρες είναι δύσκολες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Οι απερχόμενοι δήμαρχοι και οι υποψήφιοι χαλίφηδες θα πρέπει να επικεντρώσουν κατά την προεκλογική περίοδο σε δύο βασικούς τομείς.
Ο πρώτος είναι το τι έκαναν, τι πρότειναν και τι θα κάνουν από εδώ και μπρος για το νοικοκύρεμα του Δήμου τους.
Καμίνης στην Αθήνα, Μπουτάρης στην Θεσσαλονίκη, Δημαράς στην Πάτρα είναι οι πρωτοπόροι της λογικής, ότι είναι  θεμελιώδες ζήτημα στις εποχές που ζούμε η σωστή και χρηστή διοίκηση. Δείτε σας παρακαλώ τον πίνακα παραπάνω που δημοσίευσε ο Δήμαρχος Δημαράς. Πολύ θα ήθελα να μάθουμε όλοι εμείς οι δημότες τα παρεμφερή στοιχεία για τον Δήμο Ναυπλιέων. Πόσα χρωστάμε; Πόσα τιμολόγια είναι απλήρωτα; Ποιά η δυναμική του δημοτικού χρέους; Πόσα δάνεια αποπληρώθηκαν τα τελευταία έτη; Πόσο μειώθηκαν τα έξοδα προβολής, τα γενικά έξοδα, οι δημόσιες σχέσεις; Εγώ θα πρόσθετα ότι θα πρέπει να μάθουμε και τα οικονομικά στοιχεία για δαπάνες μισθοδοσίας συμβούλων και τα έξοδα εταιριών συμβούλων. Να μάθουμε εάν ακόμα και σήμερα οι δημότες πληρώνουν  εταιρία που συμβουλεύει τον Δήμαρχο.  Αυτά θα ήθελα να ακούσω από τον Δήμαρχο Κωστούρο. Και θα ήθελα να μάθω τους σχεδιασμούς και των υπολοίπων υποψηφίων για το τεράστιο θέμα του νοικοκυρέματος του Δήμου μας.
Ο δεύτερος τομέας πάνω στον οποίο θα πρέπει να μας πουν πραγματάκια, είναι με τι χρήματα θα ασκήσουν τις πολιτικές και τα προγράμματά τους. Ωραίο είναι να λες και να τάζεις, αλλά αυτό προϋποθέτει ότι θα πρέπει να μας πουν και τι θα κόψουν για να πραγματώσουν το σχέδιό τους. Αύξηση επιχορηγήσεων δεν προβλέπεται, όσο και να μας παραμυθιάζουν, όποιο κόμμα και αν κυβερνά. Θα πρέπει οι παρατάξεις να ιεραρχήσουν τα προβλήματα. Να μας πουν σε ποιους τομείς θα δώσουν βαρύτητα, που θα βρουν τα χρήματα για να κάνουν αυτά που θέλουν, από που θα κόψουν. Τα δάκρυα για τη μείωση των επιχορηγήσεων, λόγω των μνημονιακών πολιτικών, εμένα δεν μου λένε απολύτως τίποτα. Τα δανεικά πήραν τέλος. Εάν είμεθα μάγκες θα πρέπει να πούμε από ποιον τομέα θα κόψουμε για να δώσουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ναι είναι βασική προτεραιότητα να πληρώνονται οι εργαζόμενοι στο βοήθεια στο σπίτι, όμως θα πρέπει ταυτόχρονα να πούμε, ότι για να γίνει αυτό θα κόψουμε τις πολλές δαπάνες για εορτές και πανηγύρεις.
Η χώρα μας καταστράφηκε λόγω της κλεπτοκρατίας, της αναξιοκρατίας, του λαϊκισμού, της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, για τα οποία την ευθύνη έχουν κυρίως η Πασοκοκρατία και Νεοδημοκρατοκρατία, τις οποίες τόσα χρόνια ανέχθηκαν οι πολίτες. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο  δίνουμε άλλοθι σε όλους αυτούς, με το να ελκυόμαστε ακόμα από γλυκά λόγια και υποσχέσεις που δεν μπορούν να πραγματωθούν ή από ανεδαφικές και παράλογες λογικές ότι εάν αλλάξουν οι ασκούμενες πολιτικές, τότε θα ρεύσει άφθονο χρήμα για να επαναλάβουν οι ίδιοι ουσιαστικά άνθρωποι τα εγκληματικά λάθη του δικού τους παρελθόντος.

3 σχόλια:

  1. Απο το 2015 οι φοροι ακινητης περιουσιας περνανε στην διαχειρηση της Τοπικης Αυτοδιοικησης και πρεπει να ειναι ανταποδοτικοι.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΣΕ ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ.ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ 4 ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΣΕ 3 ΓΡΑΦΕΙΑ.ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΔΙΝΟΥΝ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΑΦΟΥ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ .........

      Διαγραφή
    2. ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΛΙΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ 4 ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΣΕ ΤΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ.ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΕ ΚΟΙΤΑΝΕ ΟΤΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΑΝ ΡΩΤΑΣ ΤΟ ΔΙΠΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΙ ΩΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΥΤΟ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ.ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ.......

      Διαγραφή