Μόνος ολομόναχος




Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Προγράμματα μαζικού αθλητισμού. Μια άλλη πονεμένη ιστορία


Ελλείψει σοβαρής και μεθοδικής αντιπολίτευσης στα θεσμικά όργανα του Δήμου Ναυπλιέων, έχει καταφέρει ο "πρεφαδόρος" με τις αναρτήσεις του και αναδεικνύει κάποια θέματα. Επ΄ αυτών όμως έχει να προσθέσει κάποια πραγματάκια και ο "αιρετικός".
Τελευταίο θέμα που προέκυψε, είναι  ότι λησμόνησε ο Δήμος μας (ο ΔΟΠΠΑΤ) να υποβάλει φάκελο για να ενταχθεί στην χρηματοδότηση για τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού.
Εξέδωσε επί τούτου ανακοίνωση ο  Γραμματικόπουλος, στηλιτεύοντας τη λησμονιά, απάντησε ο Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ, ότι έχει υποβάλει φάκελο για ένταξη και του Δήμου μας στο πρόγραμμα για να προσληφθούν γυμναστές, αράδιασε ο "πρεφαδόρος", όλους του Δήμους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, ζήτησε ο ευγενέστατος Γραμματικόπουλος μια συγγνώμη από τη δημοτική αρχή προς τους πολίτες,  και βεβαιότατα ουδέν είπε ο αξιολογότατος μεν, αλλά παντελώς άσχετος με τα δημοτικά πράγματα, Κοκκινόπουλος.
Και εδώ ξεπετιέται ο αιρετικός να εκφράσει την δική του άποψη και να φωτίσει μια άλλη πτυχή του ζητήματος.
Ορθά φωνάζει, διαμαρτύρεται και ρίχνει μπηχτές, η Γραμματικοπουλική αντιπολίτευση. Καλό είναι και αυτό που είπε και ο κ. Χελιώτης, ότι ήδη έχει υποβληθεί φάκελος για την επόμενη χρονιά, ώστε να προσληφθούν επιστήμονες γυμναστές.
Το βασικό όμως  ζητούμενο κατά την αιρετική μου άποψη δεν είναι ότι δεν έγινε πέρσι το πρόγραμμα. Δεν είναι ότι μπορεί να γίνει φέτος, αλλά πως αυτό θα γίνει. Με ποιο σκοπό και για ποιο λόγο; Με ποιο ακριβώς περιεχόμενο; Με ποιο σχέδιο; Που θα γίνει; Μόνον στην πόλη του Ναυπλίου ή και στα χωριά;
Γιατί τα λέω αυτά;
Διότι αγαπητέ πρεφαδόρε, γραμματικόπουλε, χελιώτη εκεί στα τέλη του 2012 είχαν μέσω ενός ιδιωτικού ΚΕΚ (άλλη αμαρτία και αυτή, να γίνονται προσλήψεις σε δήμους μέσω ιδιωτικών ΚΕΚ) προσληφθεί στο Δήμο μας οκτώ (πρέπει να είναι σωστός ο αριθμό που λέω) γυμναστές με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης για ένα πεντάμηνο. Ε λοιπόν φίλοι μου, σχεδιασμός τότε δεν υπήρξε. Και έγινε ό,τι το χειρότερο μπορεί κάποιος να φανταστεί. Σε περίοδο κρίσης να γίνονται προσλήψεις για εν πολλοίς αργομισθίες. Τα περισσότερα νέα παιδιά, επιστήμονες φυσικής αγωγής να θέλουν να προσφέρουν και ο Δήμος μας να μην έχει εκπονήσει συγκεκριμένα προγράμματα μαζικού αθλητισμού για να μπορεί να τα απασχολήσει, ώστε να μην κάθονται.
Μην μου πείτε ότι έγινε κάτι διαφορετικά, διότι θα πείτε ψέμματα. Μην μου πείτε για να δικαιολογηθείτε ότι έγιναν κάποια ελάχιστα προγράμματα γυμναστικής ενηλίκων και κάποια μαθήματα τένις. Πείτε μου ακριβώς πόσες ώρες τη βδομάδα απασχολούνταν οι γυμναστές με  το πρόγραμμα αυτό μαζικού αθλητισμού για εκείνους τους 5 μήνες. Τρεις ώρες τη βδομάδα; Μήπως και λιγότερες; Μήπως και καθόλου; Είναι ντροπή να διαπαιδαγωγούμε νέους σε αργομισθίες.  Για ψάξτε την υπόθεση εσείς  που έχετε πρόσβαση στους επίσημους φακέλους και πείτε μας επακριβώς, με στοιχεία και λεπτομέρειες, τι προγράμματα έγιναν και πόσες ώρες απασχολούνταν όσοι προσλήφθηκαν.
Οκτώ γυμναστές με σύμβαση πλήρους απασχόλησης, δηλαδή οκτάωρο καθημερινά, σημαίνει ότι θα μπορούσαν να γίνουν δεκάδες ομάδες που θα αθλούνταν. Προγράμματα αθλητισμού για παιδιά, νέους, μεγαλύτερους σε ηλικία, ηλικιωμένους. Προγράμματα στο αθλητικό Κέντρο του Ναυπλίου, αλλά και στις παραλίες, στους κοινόχρηστους χώρους, σε προαύλια σχολείων. Προγράμματα στις κωμοπόλεις, αλλά και στα χωριά. Όμως........ Δεν είναι ντροπή να αφήνουν τους γυμναστές χωρίς απασχόληση;
Το σοβαρό τελικά θέμα, φίλοι μου,  δεν είναι ότι ξέχασαν να υποβάλουν χαρτιά για να προσλάβουν γυμναστές για προγράμματα μαζικού αθλητισμού την προηγούμενη χρονιά. Το θέμα που θα έπρεπε να συζητηθεί δεν είναι ότι τώρα θυμήθηκαν να υποβάλουν φάκελο για την επόμενη χρονιά. Το σοβαρό θέμα που θα έπρεπε να συζητηθεί είναι το χάλι που είχαμε με τις τελευταίες προσλήψεις μέσω ιδιωτικού ΚΕΚ και την έλλειψη και τότε και σήμερα ενός ολοκληρωμένου προγράμματος μαζικού αθλητισμού σε κάθε γωνιά του Δήμου μας.
Εάν θέλουμε να λέμε ότι προσφέρουμε στην πόλη, δεν είναι δυνατόν να οδηγούμε τον κόσμο υποχρεωτικά στα ιδιωτικά γυμναστήρια, εφόσον έχουν να πληρώσουν ή στην απραξία, εφόσον αδυνατούν, ενώ και προγράμματα υπάρχουν και διάθεση από νέους γυμναστές να προσφέρουν.




2 σχόλια:

  1. Ευτυχως εχουμε και τον περιφερειακο και την παλευουμε καπως .....Και τα νερα της Αρβανας ειναι ανεκτα τετοια εποχη . Τι να λεμε τωρα βρε Αιρετικε .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Κώστα, ευχαριστώ για την αναφορά στην όποια προσπάθεια, συμφωνώ απολύτως, αν δει κάποιος τις δυνατότητες που δίνει το πρόγραμμα και το πως το διαχειρίζονται άλλοι Δήμοι θα πάθει πλάκα. Googlάρετε το "Άθληση για Όλους" και θα δείτε. Είναι η άλλη άποψη για το πως ένας Δήμος λειτουργεί για τους Δημότες του. http://www.athlisigiaolous.gr/index.php?mod=content&cid=diaxirisi_programmaton

    ΑπάντησηΔιαγραφή