Μόνος ολομόναχος




Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Το 2ο Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς

Είναι:
Ο τρόπος εκφοράς του πολιτικού λόγου.
Το μέτωπο κατά της μισαλλοδοξίας
Η με ευγένεια απάντηση σε κάθε αισχρή προσωπική, λόγω ή έργω, ύβρη
Η άρνηση της εύκολης ρίψης λίθων από τα κεραμίδια
Η αντίθεση στον πελατειακό λαϊκισμό
Η αποδοχή της ανάληψης της ευθύνης στην κρίσιμη για τη χώρα στιγμή, ήγουν το να είσαι έτοιμος να δεχτείς τις πέτρες που άλλοι ρίχνουν από τις στέγες των σπιτιών
Η έστω και εν μέρει προώθηση των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος.
Το γεγονός ότι τα πόδια μας, όσο αυτό είναι δυνατόν, βρίσκονται στη γη και την ίδια στιγμή οι ιδέες, η φαντασία, τα συναισθήματα στον ουρανό.

Κάποιοι πρέπει να είναι σ΄αυτό τον τόπο  οι συνεχιστές της παράδοσης του Ηλιού, του Κύρκου, του Παπαγιαννάκη.

Το 2ο Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς την ώρα αυτή είναι σε εξέλιξη. Διεξάγεται σε έναν πολύ όμορφο Αθηναϊκό κινηματογράφο που κάποτε ανήκε σε Αναπλιώτη. Σε έναν κινηματογράφο, που την ίδια στιγμή που εκφέρεται ο πολιτικός λόγος και συγκρούονται οι απόψεις, ταυτόχρονα το μυαλό και η σκέψη είναι στις ταινίες του σινεμά που προβλήθηκαν εκεί και παίζονται έστω και σε άλλο χώρο. Ίσως αυτό να σας φαίνεται λίγο ελιτίστικο, αλλά δεν έχουμε ανάγκη σε αυτή τη χώρα από γιαούρτια και αισχρές εκφράσεις. Ούτε διχαστικές λογικές. Η   φαντασία, η ευγένεια, η ανάγνωση βιβλίων, το σινεμά, ένα φτηνό στις τιμές, αλλά εξαιρετικό στην ποιότητα ταβερνάκι,  ένα πάρτι σε ένα μπαρ μας λείπουν.


Γνωρίζω ότι οι περισσότεροι που με διαβάζετε διαφωνείτε με τις θέσεις και την πρακτική της ΔΗΜΑΡ. Σέβομαι απόλυτα τις απόψεις σας. Εσάς όμως που υβρίζετε απλά  σας περιφρονώ.

Όμως το ιστολόγιο αυτό είναι κύρια για τα τοπικά.

Θα σας πω λοιπόν λίγα πραγματάκια για την τοπική ΔΗΜΑΡ.

Είναι πολύ αδύναμη σαν οργάνωση Έχει όμως εκφράσει απόψεις και θέσεις για τα τοπικά ζητήματα. Έχει μια συνεκτική πολιτική για το τι πρέπει να γίνει στην Αργολίδα. Παρακαλώ ερευνήστε και συγκρίνετε τις απόψεις των άλλων κομμάτων για τα τοπικά ζητήματα. Δεν θα μπορέσετε να κάνετε κάποια σύγκριση, διότι δεν θα βρείτε αλλού εκφρασμένες θέσεις.

Παρ΄ότι το κόμμα παρέμεινε στην εξουσία για ένα χρόνο περίπου δεν θα βρείτε (διότι δεν έγινε), ούτε ένα ρουσφέτι στην Αργολίδα (ούτε και σε όλη τη χώρα). Παρακαλώ αναρωτηθείτε αν υπάρχει προηγούμενο στην πολιτική μας ζωή διαχρονικά. Από την άλλη για πρώτη φορά στην ιστορία ένα κυβερνητικό κόμμα, τοποθέτησε σε πολιτικές θέσεις, προκειμένου να κυβερνηθεί η χώρα, όχι μόνον μέλη της, αλλά και άξιους και ικανούς, αλλά και στελέχη άλλων κομμάτων. Αν θέλετε παραδείγματα μπορώ να σας δώσω.

Η κομματική οργάνωση Αργολίδας της ΔΗΜΑΡ, δεν πήρε την παραμικρή επιχορήγηση και δεν βάρυνε ούτε με ένα ευρώ τον φορολογούμενο πολίτη. Οι εκδηλώσεις μας, οι μετακινήσεις των στελεχών μας, τα έξοδα φιλοξενίας στην Αργολίδα  κεντρικών στελεχών του κόμματος έγιναν αποκλειστικά με εισφορές των μελών μας. Δεν υπάρχει μέλος ή στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Αργολίδας που να αμείβεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή να πληρώνεται από τους φορολογούμενους. Παρακαλώ κοιτάξτε γύρω σας τα κόμματα της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και θα διαπιστώσετε τη διαφορά. Ανοίξτε τα μάτια σας και θα δείτε τη μεγάλη διαφορά, ακόμα και με αυτούς που βρίσκονται στις στέγες και ρίχνουν φλεγόμενες πέτρες και καυτά έλαια πελατειακού λαϊκισμού.



1 σχόλιο:

  1. Το κείμενο που "μας χάρισες", μου επιβεβαίωσε μια άποψη που είχα για σένα.
    Είσαι από τους ξεχωριστούς, λίγους ανθρώπους, που μπορούν να ερωτεύονται και να δίνονται χωρίς αναστολές. Φυσικά, δεν αναφέρομαι στα προσωπικά σου.
    Σε γνώρισα ερωτευμένο με την Αυτοδιοίκηση και την "Πρωτοβουλία". Σε ξαναένοιωσα ερωτευμένο με τις βιολογικές καλλιέργειες και την πρωτογενή παραγωγή. Σε είδα, πάλι, ερωτευμένο με την "άλλη πρόταση"...το Ναύπλιο δηλαδή!
    Τώρα, είσαι ερωτευμένος με την "Δημοκρατκή Αριστερά" και την "παραγωγή πολιτικής". Είναι φανερό από τα κείμενά σου.
    Είναι χαρακτηριστικό του κάθε ερωτευμένου το να βλέπει, κυρίως, τα λαμπερά και τα ξεχωριστά στιχεία του έρωτά του, απωθώντας σε δεύτερο πλάνο όλα τα άλλα.
    Έτσι και συ!
    Σου εύχομαι να μην αλλάξεις!
    Και κάτι ακόμη.
    Η ΔΗΜ.ΑΡ., σου εύχομαι, να γίνει και να παραμείνει αντάξια των όποιων ανθρώπων σαν και σένα, προσπαθούν "τα πόδια τους, όσο αυτό είναι δυνατόν, να βρίσκονται στη γη και την ίδια στιγμή οι ιδέες, η φαντασία, τα συναισθήματα στον ουρανό".
    Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή