Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Διαχρονικά "νταϊλίκια"

Διάβασα στο ιστολόγιο της δημοτικής κίνησης του Χρήστου Γραμματικόπουλου μία ανάρτηση με τίτλο: «ΝΤΑΪΛΙΚΙΑ» ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΟΥ Κ. ΚΩΣΤΟΥΡΟΥ ΤΟΝ Κ. ΜΠΟΥΖΑΛΑ
Θεωρώ το Χρήστο έναν τίμιο άνθρωπο, χαμηλών τόνων και ευγενή και επομένως δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω το γεγονός, έτσι όπως περιγράφεται στην ανάρτηση.
Εννοείται ότι δεν θα ασχοληθώ με τον κ. Μπουζαλά. Στην παρούσα φάση ούτε με τις απ΄ευθείας αναθέσεις, που ήταν χρόνια και όχι τώρα, αγαπητέ Χρήστο, μια συνηθισμένη πρακτική. Για αυτές θα σας πω κάποια άλλη στιγμή.
Δεν θα ασχοληθώ και με τη δικαστική εξέλιξη του θέματος.
Αλλά ούτε και με το γεγονός αυτό καθ΄εαυτό.
Θα σας πω όμως για τα επεισόδια που διαχρονικά έχουν γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου και μετά θα απευθυνθώ πρώτα και κύρια στον κ. Γραμματικόπουλο.
Τέως Δήμαρχος Ναυπλιέων, αποκαλεί τρομοκράτες και 17η Νοέμβρη μια ολόκληρη δημοτική παράταξη. Οι περισσότεροι από τους δημοτικούς τότε άρχοντες επικρότησαν, κάποιοι σιώπησαν. Το γεγονός αυτό δεν δημιούργησε αντίδραση στη συντηρητική Ναυπλιακή κοινωνία.
Τέως Δήμαρχος Ναυπλίου αποκαλεί άλλον τέως Δήμαρχο "Κοσκωτά". Κάποιοι λίγοι αντιδρούν. Στη δίκη ο τέως Δήμαρχος ανακαλεί αυτά που είπε. Το γεγονός αυτό δεν δημιούργησε αντίδραση στη συντηρητική Ναυπλιακή κοινωνία.
Τέως Δήμαρχος Ναυπλίου επιτίθεται με σφοδρότητα και προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά του διαδόχου του, που αυτός ουσιαστικά επέλεξε να τον διαδεχθεί. Χλιαρές αντιδράσεις.Το γεγονός αυτό δεν δημιούργησε αντίδραση στη συντηρητική Ναυπλιακή κοινωνία.
Μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου, που συνεδρίαζε εκεί που σήμερα είναι το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, οργισμένος πολίτης κατεβάζει μία γερή σβερκιά σε δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας και μετέπειτα υποψήφιο Δήμαρχο. Το γεγονός αυτό περνάει αβρόχοις ποσί μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Ο σβερκώσας δεν συλλαμβάνεται. Το γεγονός αυτό δεν δημιούργησε αντίδραση στη συντηρητική Ναυπλιακή κοινωνία.
Στον προθάλαμο της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου δημοτικός Σύμβουλος Ναυπλίου επιτίθεται κατά νεαράς υπαλλήλου του Δήμου. Κάποιοι τον συγκρατούν και έτσι το χερούκωμα δεν ολοκληρώνεται. Το γεγονός αυτό δεν δημιούργησε αντίδραση στη συντηρητική Ναυπλιακή κοινωνία.
Τέως Δήμαρχος Ναυπλίου από θύτης γίνεται θύμα αλλεπάλληλων φραστικών επιθέσεων από Δημοτικό Σύμβουλο. Το γεγονός αυτό δεν δημιούργησε αντίδραση στη συντηρητική Ναυπλιακή κοινωνία.
Τέως Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος μεγάλου Οργανισμού του Δήμου επιτίθεται φραστικά και απειλεί και με σωματική βία τον επικεφαλής δημοτικής παράταξης. Το γεγονός αυτό δεν δημιούργησε αντίδραση στη συντηρητική Ναυπλιακή κοινωνία.
Δημοτικός Σύμβουλος επιτίθεται σε άλλον Δημοτικό Σύμβουλο με ανεπίτρεπτες εκφράσεις και απειλές , μεταξύ των οποίων και το αμίμητο "θα σε ξυρίσω". (λίγοι δημοτικοί σύμβουλοι τότε είχαν γένια). Το γεγονός αυτό δεν δημιούργησε αντίδραση στη συντηρητική Ναυπλιακή κοινωνία.

Όλα τα παραπάνω είναι ένα μικρό απάνθισμα από της σκηνές απείρου κάλλους στα δημοτικά μας πράγματα.
Ο δημοκρατικός διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων και η έκφραση ιδεών και προτάσεων για την πόλη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει εξευτελισθεί τα τελευταία χρόνια. Και το γεγονός αυτό δεν δημιούργησε αντίδραση στη συντηρητική Ναυπλιακή κοινωνία.
Επειδή δεν αναμένω δήλωση του κ. Κωστούρου ότι τέτοια φαινόμενα δεν θα γίνονται πλέον ανεκτά και ότι όποιος είναι δράστης τέτοιων πράξεων δεν έχει θέση στο συνδυασμό του, θα απευθυνθώ στον ευγενή κ. Γραμματικόπουλο και θα τον καλέσω να τοποθετηθεί, όχι στο θέμα του κ. Μπουζαλά, αλλά γενικότερα  στο φαινόμενο της βίας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, φαινόμενο που είναι διαρκές και το γνωρίζει άριστα. Ερωτώ τον Χρήστο: Θα πράξει κάτι συγκεκριμένο, ώστε τουλάχιστον από τον δικό του συνδυασμό να παύσουν τέτοια φαινόμενα;
Και όλα αυτά τα ιστολόγια, όπως ένα χρυσαυγίτικο και ένα που ονομάζεται ψευταδόρος, με αισχρή ορολογία και ευτελείς επιθέσεις χειρίστου είδους, θα καταδικασθούν από τη δημοκρατική Ναυπλιακή κοινωνία, αφού δεν το πράττει ο Δήμαρχος;
Μήπως γίνεται αναγκαία η δημιουργία ενός τρίτου δημοκρατικού συνδυασμού που θα διεκδικήσει το Δήμο στις επόμενες εκλογές; Αχ πόσο δύσκολα τα κάνατε τα πράγματα, αγαπητοί τέως σύντροφοι, με την δική σας  πρακτική να επιτίθεστε και εσείς  με αισχρό τρόπο σε όποιον δεν ήταν στο δικό σας "Εμείς", του φριχτού και απαίσιου και διχαστικού κεντρικού σας συνθήματος "ή ΕΜΕΙΣ ή οι ΑΛΛΟΙ" ή όταν αποκαλούσατε κάποιους "Γερμανοτσολιάδες", μόνον και μόνον διότι δεν ακολουθούν τα δικά σας πολιτικά σχέδια.


1 σχόλιο:

  1. Τι τραβατε κι εσεις οι "χορευτριες" του Δημοτικου Συμβουλιου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή