Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Χρυσαύγουλα και δημοτικές εκλογές στο Ναύπλιο


Θα πρέπει να κάνουμε μία βασική παραδοχή σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή και τις δημοτικές εκλογές που θα έχουμε σε επτά μόλις μήνες στο Δήμο Ναυπλιέων.
 Ότι όσο και αν επιθυμούν οι Χρυσαυγίτες να κατεβάσουν (το ρήμα πάει περίφημα στην περίπτωση αυτή) έναν καθαρόαιμο φασιστικό συνδυασμό στο Δήμο μας, δεν έχουν καμία απολύτως δυνατότητα γι΄ αυτό. Τρανή απόδειξη είναι η φωτογραφία που οι ίδιοι έδωσαν στη δημοσιότητα στην αρχή του χρόνου, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους, όπου οι επικαλούμενοι  την "τιμή-χρυσή αυγή" δεν τολμούν να εμφανίσουν τα πρόσωπά τους στην τοπική κοινωνία. Είναι αδύνατο και μάλιστα υπό τις παρούσες συνθήκες και με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο να βρουν 70 άτομα να κατεβάσουν σαν υποψήφιους  για να έχουν το δικαίωμα αυτόνομης συμμετοχής στις τοπικές εκλογές.
Παράλληλα όμως θα πρέπει να κάνουμε και μία άλλη βασική παραδοχή. Οι δημοτικές εκλογές και στο Δήμο Ναυπλιέων δεν θα είναι αδιάφορες για το νεοναζιστικό μόρφωμα. Είναι βέβαιο ότι τα χρυσαύγουλα θα θέλουν να έχουν από τον Ιούνη του 14 και πέρα ρόλο να παίξουν  στην τοπική εξουσία, που  καθορίζει πολλά και αναδεικνύει τοπικές επιρροές. Είναι βέβαιο ότι θα θέλουν να έχουν ρόλο για τις λαϊκές αγορές, για τα νεκροταφεία των χωριών, τις εκκλησιές, τον τρόπο αποκομιδής των σκουπιδιών, τα μικροεργάκια στα χωριά και τις πόλεις, τις άδειες που δίνονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση για διάφορους λόγους, τους κοινόχρηστους χώρους και τις καταπατήσεις, τα τραπεζοκαθίσματα, το κλείσιμο του ματιού στους ημέτερους. Δεν θα θέλουν να είναι απόντες στους αγώνες των παθογενειών στην Τ.Α.
Και πάμε στην τρίτη βασική παραδοχή. Μην έχοντας δυνατότητα η τοπική χρυσή αυγή να κατεβάσει δικό της συνδυασμό, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα θελήσει με κάποιους τρόπους και μεθόδους να εκλέξει δικούς της ανθρώπους στο Δημοτικό και τα τοπικά συμβούλια. Δεν ξέρω αν για το σκοπό αυτό θα επιχειρήσει να  κάνει υπογείως έναν οργανωμένο και συντονισμένο εισοδισμό σε μία από τις δύο δημοτικές παρατάξεις της δεξιάς ή εάν  θα υποστηρίξει φίλους και συμπαθούντες το ναζιστικό μόρφωμα μέσα και στις δύο παρατάξεις.
Μετά από αυτά πάω σε μια διαπίστωση. Τελευταία έχουν εμφανισθεί πιο έντονα στο Δήμο μας κηρύγματα μίσους, απίστευτες δηλώσεις που μας προσβάλλουν ως δημότες, διαδικτυακά sites που προβάλουν χρυσαυγίτικες λογικές και ταυτόχρονα είναι φανερό ότι παίζουν και έναν υπόγειο ρόλο στην προώθηση συγκεκριμένων τοπικών παραγόντων και υποψηφίων. Και είχαμε και το φαινόμενο κάποιοι βασικοί παράγοντες των δημοτικών πραγμάτων να μην έχουν υπερψηφίσει το ψήφισμα που έφερε στο δημοτικό συμβούλιο η άλλη πρόταση μέσω του επικεφαλής της Γιάννη Γκιόλα. Και η αποχή αυτή των παραγόντων να μην έχει προκαλέσει την αντίδραση της δημοτικής παράταξης στην  οποία ανήκουν.
Είναι ακόμα ζητούμενο οι δύο παρατάξεις της δεξιάς, μέσω των δικών τους διαδικασιών να δηλώσουν απερίφραστα ότι δεν θα δεχθούν στους κόλπους τους ούτε υποψήφιους που ανήκουν στην Χρυσή Αυγή, ούτε συμπαθούντες σε αυτήν, αλλά ούτε και άτομα που εμφορούνται από λογικές και ιδέες παρεμφερείς των ναζιστών. Ότι δεν θα δεχθούν στους κόλπους τους άτομα ξενοφοβικά, ομοφοβικά, ρατσιστές. Και δεν αρκεί για εμένα απλώς να δηλώσουν κάτι τέτοιο, αλλά θα πρέπει να ακούσω και τους τρόπους και τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν στην προσπάθειά τους να αποκλείσουν, όσο το δυνατόν, τον βέβαιο εισοδισμό, που θα επιχειρήσουν τα χρυσαύγουλα. Και πρέπει να πω ότι μέχρι τώρα δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο.
Επομένως θεωρώ, ότι στην παρούσα συγκυρία, είναι επιβεβλημένη η δημιουργία ενός τρίτου μεγάλου δημοτικού συνδυασμού, που μεταξύ των άλλων χαρακτηριστικών του θα είναι και η αποφυγή του να παίξουν στο επόμενο δημοτικό συμβούλια τον οποιοδήποτε ρόλο οι φασίστες. Ένας τέτοιος μεγάλος δημοκρατικός συνδυασμός υπό τις παρούσες συνθήκες, θεωρώ βέβαιο, ότι θα έμπαινε στο δεύτερο γύρο, με πολλές μα πολλές πιθανότητες να αναδειχθεί νικητής των εκλογών.
Θα επανέλθω με τις δικές μου σκέψεις για τον οδικό χάρτη δημιουργίας του μεγάλου δημοκρατικού συνδυασμού. Οι δυσκολίες για το εγχείρημα αυτό είναι μεγάλες, οι συριζέικες ευθύνες είναι τεράστιες με τα διχαστικά συνθήματα του τύπου «η εμείς ή αυτοί» και τις φριχτές ύβρεις που έχουν κατά καιρούς εκτοξευθεί,  αλλά έχω την αίσθηση ότι εάν παραμερισθούν και απομονωθούν τα άτομα που κάνουν εκατέρωθεν τζιζ, όλα γίνονται.
Σύντομα θα διαβάσετε εδώ τον «αιρετικό» οδικό χάρτη δημιουργίας του τρίτου μεγάλου συνδυασμού.

3 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Κώστα, μήπως αγνοείς ότι η ΧΑ είναι ήδη μέσα στο Δήμο και έχει εξουσία; Δεν καταλαβαίνω την ισοπέδωση και εξίσωση. Διάβασε τι ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ποιοι απέφυγαν να ψηφίσουν το ψήφισμα. Ήταν από την πλειοψηφία και μάλιστα Αντιδήμαρχοι. Επομένως ας μην ζητάμε πιστοποιητικά από αυτούς που ήδη έχουν δηλώσει τις απόψεις και θέσεις τους επίσημα, με τη θετική ψήφο τους στην καταδίκη της ΧΑ. Prefadoros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί δε λέτε και σε μας ποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι αποχώρησαν από την ψηφοφορία για το ψήφισμα της ΧΑ? Με τρώει η αγωνία και δεν το αντέχω! Κι αν υποψιαστώ ότι είναι αυτοί που έχω στο μυαλό μου "θα το σκίσω το καλσόν"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Jgz71FtwyC4

    ΑπάντησηΔιαγραφή