Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Πως θα πείσουμε τους ανθρώπους γύρω μας που συμπαθάνε το Μιχαλολιάκο;

Δεν μετράμε μόνον έναν νεκρό, όπως εσφαλμένα λένε κάποιοι, από τη δράση της Χρυσής Αυγής, αλλά περισσότερους. Και πολλούς τραυματίες.
Στην καρδιά αυτού του συγκεκριμένου  ανθρώπου (Ελληνα ή αλλοδαπού), που το χρώμα του δέρματός του είναι λίγο πιο σκούρο από το συνηθισμένο μελαχροινό του μέσου ιθαγενή (που το χρώμα του μέσου ιθαγενή είναι και αυτό λίγο πιο σκούρο από του μέσου Αρειου Γερμανού) πολύ καιρό τώρα φωλιάζει ο φόβος, όταν το σκοτάδι πέφτει στην πόλη.
Οι εγκληματίες οργανώνονται μέρα με τη μέρα όλο και καλύτερα και ο τρόμος στις πόλεις αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.
Είναι εγκληματίες, είναι ρατσιστές, είναι φασίστες, είναι οπαδοί της ιδεολογίας που αιματοκύλισε τον κόσμο πριν από 70 χρόνια, που ισοπέδωσε και την Ελλάδα, που εξολόθρευσε τους Εβραίους στο θρήσκευμα, τους Ρομά, τους ομοφυλόφιλους.

Αυτά λοιπόν που λέγονται από επίσημα χείλη και που εξομοιώνουν δημοκράτες και αγωνιστές με τα εγκληματικά αυτά στοιχεία είναι τελείως απαράδεκτα.
Η θεωρία "των δύο άκρων" πρέπει να καταδικασθεί από κάθε δημοκράτη.

Έχω όμως εγώ  ένα "όμως".

Αυτό το 15% που εμφανίζεται να συμπαθάει τον Μιχαλολιάκο και την παρέα του και να είναι έτοιμο να ψηφίσει μια ομάδα εγκληματιών, τι ακριβώς είναι; Πως γίνεται και οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δίπλα μας, που τους γνωρίζουμε, να αγκαλιάζουν αυτά τα καθάρματα;

Παραβρέθηκα πριν δυο τρία χρόνια στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων (και όχι Δημαρχείου γαμώ το κέρατό μου) στις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων. Εμβληματική φιγούρα και μπροστάρης, ένας κύριος με εντυπωσιακή εμφάνιση, που απ' ότι έμαθα, το επάγγελμά του ήταν από αυτά που τα μάλα ωφελήθηκαν με μαύρο χρήμα την εποχή της δανειακής ευημερίας. Αυτός έδινε το πρόσταγμα για τις μούντζες προς τα βορειονατολικά, προς την κατεύθυνση του κοινοβουλίου. Αυτός πρώτος στις ύβρεις κατά των πολιτικών. Αυτός πρώτος στα συνθήματα περί χούντας που δεν τελείωσε το 73. Αυτός στην επίκληση των ηρώων του 21 που μας απελευθέρωσαν.  Και από κάτω ένα τεράστιο συνονθύλευμα. Εκεί και οι ακροδεξιοί. Εκεί και οι άνεργοι και οι άνθρωποι που υποφέρουν. Εκεί και οι "αριστεροί" που με τη στάση τους υποβόηθησαν το κλίμα της πλήρους απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών. Απόντες οι Κουκουέδες και οι Ανανεωτικοί Αριστεροί.

Αφίσες βγήκαν, που κήρυσσαν τους Πασόκους και νεοδημοκράτες πολιτικούς ανεπιθύμητους στην Αργολίδα.

Πριν από μερικές μέρες αρχηγός κόμματος κάλεσε τον κόσμο να λιντσάρει έναν Δήμαρχο. Και μετά προσπαθώντας να ανασκευάσει, μίλησε για πολιτικό λιντσάρισμα, ωσάν αυτό να είναι απολύτως λογικό.

Τελικά πώς γίνεται και αυτοί οι άνθρωποι δίπλα μας να υποστηρίζουν εγκληματίες;

Κατά την πολύ ταπεινή μου γνώμη ο βασικός λόγος που κάποιοι υποστηρίζουν τη Χρυσή Αυγή είναι διότι επιθυμούν "να κυνηγήσουμε τους πολιτικούς, να κρεμάσουμε τους προδότες, να λιντσάρουμε τους προσκυνημένους, να σκοτώσουμε και να διώξουμε τους ξένους που μας παίρνουν το ψωμί και τις δουλειές", και οι πιο ικανοί γι αυτό είναι οι ορίτζιναλ βιαστές. Αυτοί που οργανώνονται με στρατιωτικό τρόπο, που πηγαίνουν σε εκδηλώσεις με παραγγέλματα "εν-δυο" και που δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να χρησιμοποιήσουν φαλτσέτες, ρόπαλα, σιδηρογροθιές.

Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπισθεί η Χρυσή Αυγή είναι να συμφωνήσουμε όλοι ότι οι light μορφές βίας, οι μούντζες, οι βρισιές, τα γιαούρτια, οι κηρύξεις ατόμων ως ανεπιθύμητων, η απαξίωση της πολιτικής, του διαλόγου και της συνεννόησης είναι βούτυρο στο ψωμί των ιδεολόγων της ρατσιστικής βίας και του κρεμάσματος των δημοκρατών. Και μετά όλοι να μιλήσουμε στα άτομα που βλέπουν με καλό μάτι τη ΧΑ και να τους πείσουμε ότι με εγκλήματα δεν πρόκειται ποτέ να βελτιωθεί η ζωή τους. Το αντίθετο θα συμβεί.
Αν δεν γίνει αυτό αποδεκτό απ΄όλους χαθήκαμε.
Αν οι πολιτικοί θέλουν να χαϊδέψουν αυτιά προτρέποντας τον κόσμο σε λιντσάρισμα (πραγματικό ή πολιτικό), τότε οι μόνοι που θα ωφελούνται είναι οι Ελληναράδες.

Και κάτι τελευταίο.
Χείριστη υπηρεσία στον αντιφασιστικό αγώνα αποτελούν οι εκδηλώσεις, που έχουν μεν καλές προθέσεις, αλλά συσπειρώνουν και απευθύνονται μόνον σε μια μερίδα πολιτών. Και άλλο που δεν θέλουν οι Χρυσαυγίτες, από πορείες προς τα γραφεία τους, εκατό ή διακοσίων ατόμων πολύ συγκεκριμένου ιδεολογικού πεδίου.
Αυτό που θα τους φόβιζε στο Ναύπλιο είναι μια συγκέντρωση όχι κατά της Χρυσής Αυγής, αλλά υπέρ της δημοκρατίας και κατά της βίας, που θα συμμετείχαν χιλιάδες Αναπλιώτες και που διοργανωτές θα ήσαν μαζί όλα τα δημοκρατικά κόμματα, ο Δήμος, όλες οι δημοτικές παρατάξεις, φορείς.
Και για κάτι που άκουσα. Εκδιώχθηκε πράγματι τοπικός παράγων από συγκέντρωση στην πόλη μας;
Ρε τέτοια θέλουν και επιζητούν οι εγκληματίες. Δεν το αντιλαμβάνεσθε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου