Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Καραθώνα. Η καταστροφή πιθανόν να είναι κοντά. Μάλλιασε η γλώσσα μου να το λέω

Τουλάχιστον τρεις φορές έθεσα στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα του κινδύνου της επιστροφής της απαλλοτριωθείσας έκτασης των χιλίων και πλέον στρεμμάτων της Καραθώνας στους ιδιώτες. Η δημοτική αρχή αδρανεί.

Το θέμα το έθεσα και με επανειλημμένες αναρτήσεις μου σ΄αυτό το ιστολόγιο.

Στις 25 Ιανουαρίου 2009 έγραψα τα εξής:

"Άμεσος είναι ο κίνδυνος η Καραθώνα να περάσει και πάλι στα χέρια των ιδιωτών από τους οποίους απαλλοτριώθηκε η έκταση ή στους κληρονόμους τους ή ακόμα και σε τρίτους στους οποίους θα μεταβιβασθεί η σχετική αξίωση.

Ήδη οι ιδιώτες έχουν προσφύγει για το σκοπό αυτό στα Δικαστήρια.

Εγώ το έθεσα το θέμα τουλάχιστον τρεις φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά δυστυχώς τα αυτιά των αρμοδίων δεν ιδρώνουν. Βλέπουν απλώς την Καραθώνα ένα χώρο για μπίζνες και πολιτικά παιχνίδια και τίποτα παραπάνω.

Οι φόβοι μου για την οριστική απώλεια της Καραθώνας και την πλήρη πλέον καταστροφή της μάλλον θα επαληθευθούν σύμφωνα με δημοσίευμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του Στάθη Κουσούνη..........."


Στις 16 Δεκεμβρίου 2010, επανέλαβα για πρώτη φορά προηγούμενη ανάρτηση για να επιστήσω τον κίνδυνο 



Την 1η   Μαρτίου 2011, επανήλθα εκ νέου  στο θέμα και έγραψα τα εξής
"Λίγο-πολύ τ΄ανέφερα όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η παραλία της Καραθώνας
Το αίσχος του παράνομου σκουπιδότοπου (ΧΑΔΑ) με το νέο λόφο από σκουπίδια που δημιουργήθηκε (και ύστερα φωνάζουμε για την Κερατέα)
Το αλαλούμ της χρήσης της παραλίας, ακόμα και της θάλασσας με τα πλαστικά παιχνίδια.
Το μεγάλο θέμα της επιστροφής των απαλλοτριωθεισών εκτάσεων στους παλαιούς ιδιοκτήτες που έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας με τεράστιες πιθανότητες δικαστικής επιτυχίας.
Τα έργα των γηπέδων και του εστιατορίου, που έχουν μείνει στη μέση
Το γεγονός ότι δεν ξεκίνησαν ποτέ τα έργα του βιολογικού καθαρισμού και του θεάτρου.
Η αυθαίρετη χρήση κτηρίων από ιδιώτες."


Και στις 2 Μαρτίου 2011 με τίτλο this is the end, έγραψα μεταξύ των άλλων
"Βασικότατο και αυτό: Σήμερα πρέπει να δούμε τους πολεοδομικούς όρους της περιοχής, έτσι ώστε η επιστροφή με δικαστική απόφαση των απαλλοτριωθεισών εκτάσεων στους παλαιούς ιδιοκτήτες να μην είναι συμφέρουσα γι΄αυτούς. Για παράδειγμα πρέπει να καθορισθούν χρήσεις γης (όχι κατοικία) και αρτιότητες τέτοιες που ουδείς να έχει το δικαίωμα να κτίσει."


Εγώ από τη μεριά μου κρούω για τελευταία φορά τον κώδωνα του κινδύνου.
Μάλλιασε η γλώσσα μου.
Φοβάμαι ότι σε λίγο καιρό ο Δήμαρχος θα συσκέπτεται με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για να δουν πως θα αποτρέψουν την πλήρη καταστροφή, με την ιδιωτικοποίηση της Καραθώνας με το χειρότερο σενάριο-εφιάλτη.
Και τότε προβλέπω ότι οι βουλευτές μας, ο κ. Ανδριανός, ο κ. Μανιάτης και ο κ. Κοδέλλας θα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και θα υποβάλλουν σκληρές ερωτήσεις στον Υπουργό, που δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα πλέον λόγω της πιθανής δικαστικής απόφασης.
Χθες , προχθές πριν από τρία χρόνια έπρεπε να είχαν ληφθεί οι αποφάσεις για να σωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της Καραθώνας.
Τουλάχιστον σήμερα, και  όσο είναι καιρός, πρέπει  να αλλάξουν οι όροι δόμησης για να γίνει αδύνατο σε μικρές ιδιοκτησίες η ανέγερση οποιουδήποτε κτηρίου. Να ορισθεί η αρτιότητα σε πάνω από 100 στρέμματα.
Ίσως και να προλαβαίνουμε.
Τώρα.......
Αύριο οι όποιες αντιδράσεις των παραγόντων θα είναι ψεύτικες.
Τώρα πρέπει να διαμαρτυρηθούν και να αγωνισθούν οι δημοτικές παρατάξεις. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου