Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Επίδοξοι δήμαρχοι και Χρυσή Αυγή

Θα το πω χύμα και τσουβαλάτα
Υποψήφιος με την "άλλη πρόταση" στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, δηλώνει σήμερα  ότι είναι Χρυσή Αυγή. Ευτυχώς ήδη βρίζει αυτούς που θεωρεί αλλοπροτασίτες  και εξυμνεί τοπικό παράγοντα, που απ΄ότι φαίνεται θα ηγηθεί δημοτικού σχήματος.

Θα πρέπει να θεωρήσω σαν δεδομένο ότι ένα προοδευτικό δημοτικό σχήμα, με όποια μορφή και αν συμμετάσχει στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα αποκλείσει κάθε φωνή που  να συμπαθεί έστω και ελάχιστα τις  νεοχιτλερικές ιδέες και τα τάγματα εφόδου.

Όμως αν αληθεύουν (που πρέπει να αληθεύουν) οι δημοσκοπήσεις για μεγάλη άνοδο της Χρυσής Αυγής πανελλαδικά, τότε θα πρέπει,  και εφόσον έχει υπάρξει ανάλογη άνοδος των φασιστών στην Αργολίδα και στο Δήμο Ναυπλιέων, οι φίλοι της Χρυσής Αυγής να έχουν ξεπεράσει στην περιοχή μας κατά πολύ το διψήφιο νούμερο.

Και επειδή η εξουσία είναι γλυκιά για πολλούς λόγους, όπως φάνηκε από το ξεκατίνιασμα των τελευταίων ημερών, στην πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη, μου φαίνεται δυνατόν   τα ψηφοδέλτια που θα διεκδικήσουν τη δημοτική εξουσία να ερωτοτροπήσουν, για λόγους ψηφοθηρίας, με άτομα που καλοβλέπουν τις  λογικές των ταγμάτων ασφαλείας, των Ράλληδων, των τσολιάδων, των παιδιών με τα μαύρα και να επιχειρήσουν να τους προελκύσουν στις τάξεις τους.

Καλό είναι λοιπόν από τώρα να ξεκαθαρίσει ο κ. Κωστούρος, ο κ. Γραμματικόπουλος και η κ. Μαντά (που έχουν ακουσθεί ότι θα διεκδικήσουν τη δημαρχία) ότι θα απομονώσουν και δεν θα δεχθούν στους κόλπους τους οποιοδήποτε άτομο εμφορείται από φασιστικές και ρατσιστικές ιδέες και υποστηρίζει Χρυσή Αυγή και θα αρνηθούν την οποιαδήποτε Χρυσαυγίτικη κομματική στήριξη. Εννοείται ότι, επειδή τους θεωρώ και τους τρεις δημοκράτες, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι το πρόγραμμά τους  είναι δυνατόν να περιλαμβάνει λογικές αυτοδικίας και υποκατάστασης της νομιμότητας με τάγματα εφόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου