Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Έγραφα τότε

Στις 26 Ιουνίου 2012, λίγες μέρες μετά τις εκλογές έγραψα τα εξής, που γίνονται σήμερα επίκαιρα όσο ποτέ:

Τώρα να αλλάξουμε προτεραιότητες και στοχεύσεις

Δεν αντέχω. Θα είμαι σκληρός.
Δεν μπορώ να αντιληφθώ για ποιό λόγο θα δώσουν άπλετη τροφή στους λύκους τους αντιευρωπαϊκού τόξου.
Ποιός σκέφτηκε να βάλει μέσα στην προγραμματική συμφωνία της νέας Κυβέρνησης ζητούμενα, που δεν περνάνε από το χέρι μας και που τα περισσότερα από αυτά δεν θα γίνουν δεκτά από τους δανειστές μας.
Μπορώ από τώρα να  φαντασθώ τους χαιρέκακους που θα γελάνε με τα παθήματα της διαπραγματευτικής κυβερνητικής ομάδας, όταν ένα-ένα τα αιτήματά τους θα απορρίπτονται από την τρόικα.
Η Ελλάδα, λόγω Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και λόγω των νεοναζιστών, αλλά και των παλαβών αντιευρωπαϊστών, βρίσκεται σε πλήρη ανυπληψία.  Τρεις είναι οι λέξεις με τις οποίες μας αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα. "Δεν μας πιστεύουν'.
Αυτό που η Δημοκρατική Αριστερά θάπρεπε να βάλει σαν προτεραιότητα είναι να αλλάξει την Ελλάδα. Να πατάξουμε την φοροδιαφυγή και τη διαφθορά. Να χτυπήσουμε τα κυκλώματα που λυμαίνονται τη χώρα. Να κάνουμε οικονομίες.  Να  βάλουμε σε τάξη τα πανεπιστήμια και τα Νοσοκομεία. Να.να,να..... Είναι πάρα πολλά τα προοδευτικά-αριστερά πράγματα που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε.  Ο παλαιός δικομματισμός τελείωσε. Και η Δημοκρατική Αριστερά έχει μια δύναμη που ξεπερνάει κατά πολύ το 6%. Μπορούμε να γίνουμε ο καταλύτης. Οχι όμως με μπαρούφες που γρήγορα θα γίνουν φρούδες ελπίδες και θα δυναμώσουν τις δυνάμεις της χαιρεκακίας.
Ναι......... αν μέσα στους πρώτους μήνες της νέας Κυβέρνησης μπορούσαμε να δώσουμε δείγματα γραφής στην πάταξη της φοροδιαφυγής και στην περιστολή της σπατάλης, τότε  θα καταφέρναμε να  εκπληρώσουμε τους στόχους για αύξηση μισθών, συντάξεων, επιδομάτων ανεργίας. Αν  μειώναμε έστω και κατά κάτι την ανεργία και βάζαμε τέρμα στις συντάξεις και τα επιδόματα της διαφθοράς, θα είχαμε τη δυνατότητα να ζητήσουμε την επαναφορά των χαμηλοσυντάξεων στα επίπεδα του 2009.  Και τότε η οικονομία θα απογειωνόταν.
Ας αφήσουμε  τα αδύνατα και ας στρωθούμε στη δουλειά για εφικτά πράγματα που θα δώσουν ανάσα στο λαό.
Τώρα να αλλάξουμε προτεραιότητες και στοχεύσεις.
Και κάτι τελευταίο. Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι η Δημοκρατική Αριστερά είναι  μια νέα δύναμη με στελέχη που προέρχονται από διαφορετικές αφετηρίες. Δεν πρέπει να συμπεριφερόμαστε ακόμα ως τάση του Συνασπισμού. Επιτέλους ας κλείσουμε πίσω μας την πόρτα. Κάποιοι μπορεί να έχουν καλές θύμησες από το παρελθόν τους. Ας μείνουν  σ΄αυτές. Δεν χρειάζεται να ξαναζεστάνουμε τη σούπα με τα πολλά λαχανικά. Θα κόψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου