Μόνος ολομόναχος




Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Τσίτσιο το λιμάνι φεύγει

Για τις ακριβοπληρωμένες μελέτες του Δήμου Ναυπλιέων, που έχουν μείνει στα χαρτιά έχω γράψει εδώ
Για μια εξωφρενική πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα ψηφιακής σύγκλησης έχω κάνει την αναγκαία κριτική μου εδώ και σχετική ανάρτηση για το θέμα αυτό έχει κάνει και ο πρεφαδόρος
Τώρα η τύχη της πρότασης να ζητήσουμε μισό σχεδόν εκατομμυριάκι για να ψηφιοποιήσουμε τα βιβλία του Ιδρύματος Καποδίστρια αγνοείται. Υποθέτω ότι για να μην έχει γίνει από το τέλος του 2011 μέχρι σήμερα κάποια θριαμβευτική ανακοίνωση έγκρισης της πρότασης, θα πρέπει το κουφή αυτό σχέδιο να αρπάξουμε 450.000 ευρώ να απορρίφθηκε. Επίσης αγνοείται και η τύχη του άμισθου συμβούλου του τέως δημάρχου ο οποίος και είχε ορισθεί υπεύθυνος του έργου. Αγνοούνται ακόμα και οι άλλες προτάσεις που φαίνεται ότι είχε κάνει ο άμισθος αυτός σύμβουλος.
Μονίμως η άλλη πρόταση έλεγε ότι πρέπει με συγκεκριμένο σχέδιο να ετοιμάζονται ολοκληρωμένοι φάκελοι για υποβολή για χρηματοδότηση χρήσιμων έργων που θα δώσουν ανάσα στον τόπο και στον δοκιμαζόμενο Αναπλιώτη πολίτη.
Δεν εισακουσθήκαμε.
Και σήμερα επιβεβαιώνεται η άλλη πρόταση από την απάντηση του Υπουργού στο βουλευτή Αργολίδας Ανδριανό. Ένα από τα πιο σημαντικά  έργα που πρέπει να γίνουν στο Ναύπλιο και που θα μπορούσε να προσφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική οικονομία είναι η εκβάθυνση της εισόδου του λιμανιού ώστε να είναι δυνατή η πρόσδεση κρουαζιεροπλοίων. Οι πάντες αυτό προσδοκούν. Και όμως. Ο υπουργός απαντά ότι σήμερα δεν έχουμε καν εγκεκριμένη μελέτη προκειμένου να ολοκληρωθεί ο φάκελος για τη χρηματοδότηση του έργου. Ακόμα περιμένουμε τη σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων υπηρεσιών. Αβελτηρίες δεκαετίας και πλέον. Και τώρα τρέξτε ποδαράκια μου που έλεγε και ο Αστυνόμος Σαϊνης. Τσίτσιο το λιμάνι φεύγει, που έλεγε και ο Φράνκο. Λιμάνι γιοκ. Τη χάσαμε τη Μάλτα, όπως την είχε χάσει και ο Τούρκος κυβερνήτης του πολεμικού πλοίου, όπως αναφέρουν οι κακές γλώσσες.
Και να ήταν μόνον το λιμάνι....
Το Μπούρτζι;
Το Ενετικό κτήριο του Αγίου Γεωργίου;
Το Καστράκι στην Ασίνη (το τμήμα που αφορά το Δήμο μας);

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου