Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Μέσα σε μία μέρα πήρα την απάντηση

Έγραψα χθες ότι δεν μπορεί να είμαι φίλος μιας Κυβέρνησης που απολύει και κόβει μισθούς και συντάξεις και ταυτόχρονα επιτρέπει στους ιθύνοντες την πρόσληψη συγγενών και "ημετέρων".
Μέσα σε μία μέρα ήλθε η Κυβερνητική απάντηση: Θεσμοθετείται η απαγόρευση πρόσληψης συγγενών ως μετακλητών υπαλλήλων. Ένα πρώτο βήμα , αλλά όχι αρκετό
Η οικονομική κατάσταση στη χώρα είναι τραγική.
Είναι πρακτικά αδύνατον μέσα σε λίγους μήνες να βελτιωθούν τα οικονομικά της χώρας. Το ξαναείπα: Η φούσκα έσκασε και αναγκαστικά θα ισορροπήσουμε πολύ χαμηλότερα.
Αυτό που πρέπει τώρα να γίνει είναι να μπουν σε τάξη κάποια ζητήματα και με γρήγορο ρυθμό.
Να διορθωθούν όσα τελείως στραβά δημιούργησαν το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ, οι συνδικαλιστές  με την ιδεολογική σκέπη και κυριαρχία της αριστεράς.
Και τελικά, αυτό που βλέπω, είναι ότι μέσα σε δύο  μήνες της θερινής ραστώνης τα  κυβερνητικά δείγματα είναι πολύ θετικά.
Σφράγιση των συνόρων.
Ξαναγύρισαν οι αστυνομικοί στις θέσεις τους από τις αποσπάσεις στους ισχυρούς και κυβερνώντες.
Προχωράει η αυστηροποίηση των ποινών για τη μαύρη και αδήλωτη εργασία.
Ξεκινάνε οι έλεγχοι για το μαύρο χρήμα.
Εκσυγχρονίζονται τα συστήματα φορολόγησης.
Κλείνουν τα περιττά ΤΕΙ και ΑΕΙ, που το πελατειακό σύστημα άνοιξε σε κάθε κωμόπολη.
Οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρουν πόδι.
Εξαγγέλθηκε και προχωράει η επιτάχυνση των δικών για κακουργηματικές πράξεις των δημοσίων υπαλλήλων.
Κυνηγήθηκαν οι Πρόεδροι Αγροτικών Συνεταιρισμών και δεσμεύθηκαν οι προσωπικοί λογαριασμοί τους.
Καταργήθηκαν ειδικές γραμματείες σε Υπουργεία
Σώθηκαν κάποιες θέσεις εργασίας βιομηχανικών εργατών (πολύ σημαντικό)
Ξεκολλούν μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις.
Προχωράει το κυνήγι του παράνομου παρεμπορίου.
Ξεκίνησε και μέσα στο έτος θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών της δημόσιας διοίκησης για να μπορέσουμε να την αλλάξουμε.
Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια σταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος.
Θα μπει τέλος στους έχοντες δήθεν ψυχολογικά προβλήματα εκπαιδευτικούς που δεν έχουν δουλέψει ποτέ.
Θα προωθηθούν τα γεννόσημα φάρμακα για οικονομίες σε βάρος των μεγάλων πολυεθνικών του φαρμάκου.
Η οικονομική ύφεση αρχίζει να ρηχαίνει. Ο προϋπολογισμός είναι πιθανόν να εκτελεσθεί χωρίς μεγάλες αποκλίσεις.
Ένα μεγάλο στοίχημα: Στο τέλος της χρονιάς να έχουμε πάρει την επόμενη δόση, να έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί οι τράπεζες και να πετύχουμε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια πρωτογενές πλεόνασμα κόντρα σε όλες τις Κασσάνδρες. Να ξεκινήσουν τα μεγάλα έργα, να αποκατασταθεί κάποια ρευστότητα στο Τραπεζικό σύστημα. Να αλλάξει η ψυχολογία.
Και τότε πρέπει, να αλλάξει το χαζό αίτημα για επιμήκυνση, που θα μας δώσει δύσκολα μέτρα για άλλα δύο χρόνια. Είναι βέβαιο ότι δεν αντέχουμε αγώνα δρόμου αντοχής. Να πάμε γρήγορα σε μεγάλα πλεονάσματα, σε ρυθμούς ανάπτυξης και τότε αυτό που πρέπει να ζητήσουμε είναι όχι επιμήκυνση, αλλά δύο πράγματα: Νέο κούρεμα του δημόσιου χρέους και να οδηγηθεί όλο το πλεόνασμα που θα πετύχουμε από πάταξη διαφθοράς, φοροδιαφυγής, μαύρης εργασίας, αλλά και μέρος του πλεονάσματος από την οικονομική ανάπτυξη για την αποκατάσταση αδικιών σε αυτούς που έχουν χαμηλούς μισθούς, χαμηλές συντάξεις, διευκρινίζοντας ότι ποτέ πια δεν θα υπάρξουν οι αδικίες της τεράστιας ψαλίδας των μισθών και των συντάξεων. Και τότε η χώρα θα απογειωθεί. Και το 2015 η παράταξη του δημοκρατικού σοσιαλισμού θα έχει τον πρώτο λόγο για τη νέα Ελλάδα με όρθια την κοινωνία και με παροχές για τους ασθενέστερους.
Γίνεται;
Δύσκολα, πολύ δύσκολα.
Και αυτό διότι περισσεύει ο λαϊκισμός από τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, που χαϊδεύουν αυτιά και που ουσιαστικά υπόσχονται επιστροφή στο παρελθόν χωρίς θυσίες και χωρίς μεταρρυθμίσεις. Και δυστυχώς ο κόσμος, ακόμα και φίλοι μου, τσιμπάνε στα εύκολα λόγια.
Και αν δεν τα καταφέρουμε η τελική ισορροπία (διότι κάπου εν τέλει θα ισορροπήσουμε) θα έλθει σε επίπεδα οικονομιών υποσαχάριας Αφρικής, πράγμα που σημαίνει ότι κινδυνεύουν άμεσα οι δημοκρατικοί μας θεσμοί. Και δυστυχώς τότε τον πρώτο λόγο θα έχει η Χρυσή Αυγή και άλλοι. Δυστυχώς αυτή είναι μία πιθανότητα. Για σκεφτείτε την εσείς που τσιμπάτε στην υποσχολογία της επιστροφής στο παρελθόν, κάτι που βρίσκεται στα όρια του φανταστικού, διότι κανείς πλέον δεν μας δανείζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου