Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Τροφεία στους παιδικούς Σταθμούς

Κατανοώ απόλυτα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο νέος δήμαρχος Ναυπλιέων.
Δεν συμπάσχω όμως μαζί του αφού με αυτό το συνδυασμό επέλεξε να ασχοληθεί με τα δημοτικά πράγματα. Και οι εκλεγέντες από αυτόν τον συνδυασμό θα πρέπει, σύμφωνα με τον νόμο, να στελεχώσουν τις θέσεις των αντιδημάρχων και τις περισσότερες θέσεις των επιτροπών του Δήμου.
Παρ΄όλα αυτά το ιστολόγιο αυτό θα προσπαθήσει να βοηθήσει τη δημοτική αρχή, όχι γιατί έχει καμία προσωπική συμπάθεια στο δήμαρχο και στους αντιδημάρχους του, αλλά για να προχωρήσουν κάποια θέματα για τους δημότες και κατοίκους της πόλης μας.


Κύριε Δήμαρχε
Ήδη από τον προηγούμενο χρόνο τρέχει ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με τίτλο «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ».  Δικαιούχοι του προγράμματος αυτού είναι  βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί που ανήκουν σε Δήμους και σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου. Η ενίσχυση από το πρόγραμμα ανέρχεται σε 3.400 ευρώ χωρίς σίτιση και σε 3.700 ευρώ με σίτιση για κάθε παιδί εργαζόμενης ή άνεργης μητέρας με κάποιες προϋποθέσεις. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος μόνον για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέρχεται σε ευρώ επτά περίπου εκατομμύρια!! Το Πρόγραμμα εκτελείται μέσω ΕΕΤΑΑ
Γίνεται κατανοητό ότι με το πρόγραμμα αυτό οι δημότες του Ναυπλίου που στέλνουν τα παιδιά τους σε δημοτικούς Σταθμούς, θα απαλλαγούν από ένα πολύ σοβαρό βραχνά, αυτόν της καταβολής τροφείων.
Την περασμένη χρονιά, απ΄ότι φαίνεται, οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Ναυπλίου δεν υπέβαλαν καν αίτηση, ενώ την ίδια στιγμή εντάχθηκαν στο πρόγραμμα τόσον οι ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί, όσον και κάποιοι δημοτικοί άλλων περιοχών. 
Οι ευθύνες για την μη υποβολή αίτησης θα πρέπει να αναζητηθούν στους διοικούντες το δημοτικό Νομικό πρόσωπο.
Κε Δήμαρχε
Κατανοώ τις τεράστιες διοικητικές αδυναμίες που αντιμετωπίζετε. Αντιλαμβάνομαι τις ανεπάρκειες του τμήματος του πλειοψηφήσαντος συνδυασμού, που διοικεί σήμερα το Δήμο Ναυπλιέων. Δεν γνωρίζω εάν και εφέτος αγνόησε το Δημοτικό Νομικό πρόσωπο την πρόσκληση ενδιαφέροντος ενός τόσο σοβαρού για τους δημότες θέματος.
Άκουσα ότι η προθεσμία υποβολής λήγει στις 23 Ιουλίου. Δεν γνωρίζω εάν τούτο αληθεύει. Οι υπηρεσίες σας  πρέπει να γνωρίζουν. Εάν υπάρχει ακόμα προθεσμία βιαστείτε.
Εάν τα καταφέρετε θα δώσετε μια τεράστια ανάσα σε εργαζόμενους και άνεργους. Και  εσείς προσωπικά  θα δώσετε ένα καλό δείγμα γραφής. Στο κάτω-κάτω της γραφής ποιος θα θυμάται τον αιρετικό. Ο δήμαρχος θα είναι αυτός που θα κεφαλαιοποίησει τα πολιτικά οφέλη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου