Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Κρατήθηκα, αλλά δεν αντέχω να μην αποκαλύψω τις κουταμάρες

Ο εκλογικός νόμος είναι σαφής. Αφού αφαιρεθούν οι πενήντα έδρες που θα πάνε στο πρώτο κόμμα, τα κόμματα θα μοιραστούν τις υπόλοιπες διακόσιες πενήντα έδρες ανάλογα με τα ποσοστά τους, εφ΄ όσον έχουν περάσει το κατώφλι του 3%. Εάν ένα κόμμα κερδίσει μια μονοεδρική έδρα δεν θα προσθέσει μία έδρα στο ενεργητικό του, αφαιρώντας την από το πρώτο ή από το δεύτερο κόμμα, αλλά απλά θα πάρει την έδρα στη μονοεδρική περιφέρεια και θα τη χάσει κάπου αλλού. Και το πρώτο κόμμα θα τη χάσει την έδρα στη μονοεδρική και θα την κερδίσει κάπου αλλού Τόσο απλά είναι τα πράγματα.
Τα δύο μεγάλα κόμματα δεν θα χάσουν καμία απολύτως έδρα εάν  χάσουν στις μονοεδρικές. Είναι πολύ απλό. Αυτό που θα συμβεί είναι να γίνει διαφορετική κατανομή των εδρών στις διάφορες περιφέρειες, χωρίς όμως  να αλλάξει ο συνολικός αριθμός των εδρών που θα λάβει κάθε κόμμα.
Απορώ λοιπόν με την παντελή άγνοια του Τσίπρα, που προτείνει μια τεράστια κουταμάρα, αφού εάν συνασπισθούν κάποια κόμματα στις μονοεδρικές περιφέρειες δεν πρόκειται να αφαιρεθεί ούτε μία έδρα από το συνολικό αριθμό των εδρών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Νομίζω ότι οι άνθρωποι έχουν χάσει την μπάλα. Δεν ξέρουν τι λένε και τι προτείνουν. Το ερώτημα είναι εάν θα τους εμπιστευθεί κάποιος σοβαρός αριστερός άνθρωπος.
Απορώ και για κάτι άλλο. Καλά μόνον ο αιρετικός βρέθηκε να αναλύσει την γκάφα του Τσίπρα;

6 σχόλια:

  1. Καλημερα ! Αφου τα ειπε ολα ο Σαββας απο την Δαλαμαναρα ,ο ασχετος απο το Ιντερνετ και τα κομπιουτερ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα! Αφού είμαι ο άσχετος απο το Ιντερνετ και τα κομπιούτερ, πες μας εσύ ως σχετικός τι λέει ο εκλογικός νόμος. ΄Η μήπως είσαι τόσον αφελής που πιστεύεις ακόμα όσα εκστομίζει ο Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα ! Σου εχω πει πολλες φορες την αποψη μου για τον Αλεξη Τσιπρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και κατι αλλο αιρετικε ,μην κυττας τι γινεται ΑΛΛΑ γιατι γινεται .......Αριστοτελης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6800083&publDate=12/4/2012
    η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία ανάμεσα στον ίδιο, το ΚΚΕ, τη ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους, για να αποσπαστούν τάχα 8 έδρες από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στις μονοεδρικές περιφέρειες, συνιστά πολιτική απατεωνιά, αφού «ο εκλογικός νόμος καθορίζει ότι ο αριθμός των εδρών του κάθε κόμματος προκύπτει με βάση το πανελλαδικό του ποσοστό. Ακόμα κι αν ένα κόμμα πάρει όλες τις μονοεδρικές, το σύνολο των εδρών του θα είναι το ίδιο ακριβώς που θα έπαιρνε και χωρίς τις μονοεδρικές! Δηλαδή, αν και οι 8 μονοεδρικές πήγαιναν στο ΚΚΕ, θα του αφαιρούνταν 8 βουλευτές από άλλες εκλογικές περιφέρειες, έτσι ώστε ο συνολικός αριθμός των βουλευτών που θα εκλέξει να είναι όσος αντιστοιχεί στο ποσοστό που θα πάρει».
    Προσπαθώντας να απαντήσει στον «Ριζοσπάστη», ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης δε λέει κουβέντα για την ταμπακιέρα. Αντί αυτού πιπιλίζει τις τετριμμένες αστειότητες ότι «η στάση του ΚΚΕ απέναντι στην ενωτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναντίστοιχη των σημερινών αναγκών και προσδοκιών του ελληνικού λαού».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τα βλεπεις Αιρετικε ; Ποσο δικαιο εχει ο Αριστοτελης ,μην κυττας τι γινεται αλλα ΓΙΑΤΙ γινεται :)
    Καλη Ανασταση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή