Μόνος ολομόναχος




Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

"Πίσω από τον Υποψήφιο που θα επιλέξει το ΠΑΣΟΚ πρέπει να στρατευτούμε όλοι."

"Λυπάμαι για την απουσία ενδιαφέροντος υποψηφιοτήτων για τον Δήμο Ναυπλίου, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στους υπόλοιπους Δήμους του Νομού ( Άργους- Μυκηνών, Ερμιονίδας, Επιδαύρου ).Πιστεύω ότι στην κοινωνία του Ναυπλίου υπάρχουν τουλάχιστον δέκα άξια πολιτικά στελέχη προερχόμενα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, που μπορούν να μπουν μπροστά στον αγώνα για να ανατραπεί η σημερινή κατάσταση στον Δήμο. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Ζήτησα σήμερα από τον πρόεδρο της Επιτροπής επιλογής υποψηφίων Δημάρχων, κ. Θανάση Τσούρα, την επόμενη εβδομάδα να καλέσει στην Αθήνα όλα τα επώνυμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ της περιοχής Ναυπλίου και να στρατεύσουμε τον καλύτερο, σε μια προοπτική δημιουργίας ψηφοδελτίου νίκης.Πίσω από τον Υποψήφιο που θα επιλέξει το ΠΑΣΟΚ πρέπει να στρατευτούμε όλοι. Οι ευθύνες πια είναι προσωπικές. Η κοινωνία του Ναυπλίου δεν μπορεί να ανεχτεί για άλλη μία φορά να μην υπάρχει υποψηφιότητα υποστηριζόμενη από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να το επιτρέψει αυτό. » 
Τη θυμάστε τη δήλωση αυτή; Την είχε εκστομίσει πριν από τις δημοτικές εκλογές ο Υφυπουργός Μανιάτης. Άραγε πόσο γελοία φαίνεται η δήλωση αυτή με τα σημερινά δεδομένα; Ήθελε τότε ο Υφυπουργός να κατασκευάσει εκ του μηδενός πασοκικό δημοτικό ψηφοδέλτιο με μπροστάρη, "κάποιον από τα δέκα άξια πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Ναύπλιο, για τη δημιουργία ψηφοδελτίου νίκης". Πολιτική αφέλεια ή  αστείος κομματικός καιροσκοπισμός; Πού άραγε βρίσκονται σήμερα τα κομματικά πασοκικά στελέχη στα οποία απευθύνθηκε και προσωπικά ο Υφυπουργός για να μπουν μπροστάρηδες στον κομματικό αγώνα; Ο ένας δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει στις διαδικασίες εκλογής νέους πασοκικού αρχηγού, ο άλλος ακούγεται για υποψήφιος της ΝΔ και η είδηση δεν έχει διαψευσθεί. Άλλοι έχουν πάει στα σπίτια τους. Και τελικά τι ήταν αυτό το ψηφοδέλτιο νίκης που επιθυμούσε ο Υφυπουργός, που λέει σε όλα ναι στον υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ. και σημερινό προσωρινό Δήμαρχο; Και τελικά πόσο αφελής ακούγεται σήμερα η έκκληση του Υφυπουργού για πασοκική δημαρχιακή υποψηφιότητα, κόντρα στο δήμαρχο Αναγνωσταρά, όταν από τον εναπομείναν ΠΑΣΟΚ οι μισοί είναι Αναγνωσταρικοί, οι άλλοι μισοί σιωπούν και κεντρικά τα Πασοκικά στελέχη εκλιπαρούν για μετεκλογική (γιατί όχι και προεκλογική) συμμαχία με τη Ν.Δ.;
Θεωρώ ότι ο Υφυπουργός έχασε το μεγάλο πλεονέκτημά του, τότε, κατά την περίοδο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αντί να αναζητήσει συμμαχίες σε πολιτική βάση, όπως έγινε σε άλλους Δήμους, προσπάθησε να κάνει το κομματικό του καθήκον. Και τελικά η τακτική του δεν του βγήκε,  και έτσι  σήμερα, αναγκαστικά, θα βρει αντιπάλους, τους αντιπάλους του Δημάρχου  της Ν.Δ. που με τον τρόπο του τελικά ενίσχυσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου