Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ε.Ο.Ζ. ή Χ.Ο.Δ. ή Α.Ο.Ζ.;

Θυμάστε εκείνο το παλιό ανέκδοτο που ο γιος πάει στον πατέρα του να του αναγγείλει ότι είναι ομοφυλόφιλος και ο μπαμπάς τον ρωτάει,αν κάνει διακοπές στη Μύκονο, αν οδηγάει λιμουζίνα και αν κάνει παρέα με τους μόδιστρους και όταν διαπιστώνει ότι ο γιος του, όχι μόνον δεν έχει σχέση με όλα αυτά, αλλά  κάνει και πιάτσα στη Συγγρού και του παίρνει τα χρήματα του κόπου του ο νταβατζής του, του λέει ότι εσύ παιδί μου δεν είσαι ομοφυλόφιλος αλλά που.....;
Έχω την αίσθηση ότι κάπως έτσι βλέπει το παιδί του, το Μοριά, ο μπαμπάς Τατούλης.
Να τον βγάλει στη Συγγρού επιθυμεί με αυτές της Ειδικές Οικονομικές Ζώνες που εξαγγέλλει και οι διάφοροι νταβατζήδες να εισπράττουν τη μερίδα του λέοντος, με τις γλίσχρες αμοιβές και τις εξαιρετικές φοροπαλαλλαγές.
Θεωρώ αδιανόητο ότι μπορεί κάποιος να, σκέφτεται έστω, ότι η Πελοπόννησος με τα τόσα πλεονεκτήματα, ένας τόπος που μπορεί να γίνει ο επίγειος παράδεισος για το λαό και όχι για τους νταβατζήδες, θα μπορούσε να μετατραπεί σε μία περιοχή, όπου δεν θα ίσχυε η εργατική νομοθεσία, και θα δινόντουσαν ειδικές φορολογικές και άλλες απαλλαγές στους σύγχρονους νταβατζήδες-επενδυτές.
Έχουν απόλυτα δίκιο όσοι διαμαρτύρονται για τις σκέψεις και αποφάσεις της Περιφερειακής διοίκησης. Τα εξευτέλισε όλα η συμμαχία ΛΑΟΣ-ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Αν είναι δυνατόν να  γίνει Ειδική Οικονομική Ζώνη η Πελοπόννησος με τα τόσα πλεονεκτήματα στον ενεργειακό τομέα, στον τομέα της γεωργίας, του τουρισμού, ο τόπος με τις ομορφιές και τους τόσους αρχαιολογικούς χώρους.
Αλλά θα  πω και το "αλλά" σε αυτούς που αντιδρούν στα Τατούλεια σχέδια.
Δεν αρκεί να λέμε όχι στην Ε.Ο.Ζ. Πελοποννήσου. Πρέπει κάποτε να ακουσθεί η εναλλακτική πρόταση για την Πελοπόννησο. Πρέπει να καταστρωθεί το εναλλακτικό σχέδιο για την ανάπτυξη της γεωργίας, της αλιείας, του τουρισμού, της βιομηχανίας, των υπηρεσιών σε όλη της Περιφέρεια.  Δεν είναι δυνατόν το εναλλακτικό σχέδιο για την Πελοπόννησο να είναι η  επιστροφή στη δραχμή, που  θα δημιουργήσει μια περιφέρεια όχι ως Ε.Ο.Ζ. (Ειδική Οικονομική Ζώνη) αλλά ως Χ.Ο.Δ. (Χωρίς Οικονομική Δραστηριότητα). Δεν μπορούμε να αναπολούμε το παρελθόν της ευκολίας και της επίπλαστης ευδαιμονίας με τα δανεικά, που μας οδήγησε στο σήμερα που δεν έχουμε προς το παρόν μεν την Ε.Ο.Ζ. (Ειδική Οικονομική Ζώνη), που ευαγγελίζεται ο Περιφερειάρχης, αλλά Α.Ο.Ζ. (Ανεξέλεγκτη Οικονομική Ζώνη) με τη μαύρη και αδήλωτη εργασία, τις παράνομες υπερωρίες, την ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή, την οικονομία του ρουσφετιού και του κολλητηλικιού.
Δυστυχώς δεν βλέπω κάποιο συγκεκριμένο ολοκληρωμένο σχέδιο της άλλης ανάπτυξης να ετοιμάζεται από κάποιον. Το ΚΚΕ μας θέλει ως Βορειοκορεάτικη επαρχία, ο ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνεται  στην άνευ προτάσεων αγανάκτηση,  η ΔΗΜΑΡ χωρίς επαρκή κομματική οργάνωση αδυνατεί, αν και έχει καλές προθέσεις, οι Οικολόγοι-Πράσινοι είναι ο πλέον διχασμένος σήμερα μηχανισμός, με την πλειοψηφία του να κλείνει το μάτι στο κόμμα της αριστερίστικης αγανάκτησης και οι φωνές που μας λένε ότι πρέπει να επεξεργαστούμε τη βιώσιμη ανάπτυξη, όπου τα κριτήρια θα είναι οι δείκτες της ευημερίας να είναι πλέον μειοψηφικές. Τέλος για τη Ν.Δ., δεν το συζητάω καν, το δε ΠΑΣΟΚ, απλώς δεν υφίσταται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου