Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Θα απαντήσω στους εκλογομαγείρους

Γνωρίζω πολλούς κομματάρχες, εκλομαγείρους, υποτακτικούς, που στις βουλευτικές εκλογές συμβουλεύθηκαν την τότε ανάρτησή μου που ανέλυα τις πολύπλοκες περιπλοκές του εκλογικού νόμου, σε σχέση με το πώς θα καθίσουν οι έδρες στην Αργολίδα.
Το τότε ζητούμενο και το διακύβευμα ήταν το εάν είχε την οποιαδήποτε δυνατότητα το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει δεύτερη έδρα στην Αργολίδα σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας. Ήμουν τότε ο μόνος που είχα αναλύσει τα δεδομένα και είχα γράψει ότι ήταν αδύνατο για το ΠΑΣΟΚ να πάρει δεύτερη έδρα στην Αργολίδα, εφόσον δεν ήταν πρώτο κόμμα και στο νομό. Και δικαιώθηκα.
Σήμερα που το ΠΑΣΟΚ καταρρέει ακούω διάφορα κουφά σε σχέση με το πώς θα κατανεμηθούν οι έδρες στην Αργολίδα.
Οι πάντες βγάζουν αποτελέσματα ανάλογα με τα θέλω τους και στηριζόμενοι μόνο στην γκλάβα τους, χωρίς να αναλύουν τα δεδομένα του εκλογικού νόμου που μόνο ένα ανώμαλο μαθηματικό κεφάλι μπορούσε να σκεφθεί.
Εδώ λοιπόν τις επόμενες μέρες θα αναλύσω τα εξής:
Θα βγει βουλευτής ο Μανιάτης ή θα χάσει την έδρα του; Εμπρός λοιπόν αγαπητοί κολαούζοι του Υφυπουργού. Τις επόμενες μέρες θα με κλικάρετε για να μάθετε αυτά που δεν γνωρίζετε.
Έχει σίγουρες τις δύο έδρες η ΝΔ;
Υπάρχει πιθανότητα να κερδίσει έδρα στην Αργολίδα για πρώτη φορά η "αριστερά";
Μήπως η νεαρά Μελίνα εκλεγεί βουλευτής; Μήπως η Κουρτέλη αρχίσει να χτυπάει το κεφάλι της;
Έχει την οποιαδήποτε πιθανότητα να κερδίσει έδρα κάποια προσωπικότητα που θα κατέβη με κάποιο μικρό κόμμα (π.χ. η Ελσα) και πάρει αρκετές ψήφους ή αυτό είναι τελικά αδύνατο;
Μήπως υπάρχει περίπτωση να επαναληφθεί το 1974 και πάρει και τις τρεις έδρες η ΝΔ; Είναι αυτό δυνατόν;
Η απάντηση τις προσεχείς μέρες στα αιρετικά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου