Μόνος ολομόναχος




Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Προς το παρόν ερωτήματα

Έκλεισαν στο Ναύπλιο οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και διακόσιες οικογένειες εργαζομένων, είναι σε απόγνωση.
Εργαζόμενοι στους Σταθμούς απολύθηκαν.
Φαντάζομαι ότι όλη η κοινωνία έπρεπε να τώρα είναι στο πόδι για το γεγονός αυτό.
Ομολογώ και παραδέχομαι ότι δεν είχα ασχοληθεί με το θέμα και ούτε γνώριζα λεπτομέρειες για το πώς φτάσαμε στην τραγική κατάληξη.
Περίμενα τις τοποθετήσεις.
Εκπληκτικό και όμως αληθινό.
Ο υποψήφιος (απ΄ότι φαίνεται) βουλευτής Αργολίδας δεν θεώρησε σωστό, πρέπον και λογικό να ζητήσει συγνώμη από τους εργαζόμενους γονείς. Δεν θεώρησε καν υποχρέωση να  δώσει κάποιες εξηγήσεις. Αρκείται να κρύβεται πίσω από το δημοτικό σύμβουλο Μπακέα.
Παρότι όμως δεν εξηγήθηκε από τους αρμόδιους το πώς φτάσαμε στο σημείο να κλείσουν οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, την ίδια στιγμή οι πάντες σιωπούν. Ουδείς ενδιαφέρεται να πει την άποψή του και να αποδώσει ευθύνες. Στο απυρόβλητο ο υποψήφιος βουλευτής. Πού είναι τα κόμματα, οι οργανώσεις του δεν πληρώνω; Γιατί σιωπούν οι θιγόμενοι γονείς; Που είναι το ΠΑΜΕ;
Εγώ προς το παρόν θα θέσω τα ερωτήματα και αναμένω.
Γιατί έκλεισαν οι Σταθμοί στο Ναύπλιο, ενώ την ίδια στιγμή λειτουργούν στο Άργος;
Τί ακριβώς έχει γίνει με τους εργαζόμενους;
Γιατί διακόπηκε η σύμβασή τους;
Με ποιά διαδικασία προσλήφθηκαν και εργαζόντουσαν;
Έγινε διαγωνισμός με ΑΣΕΠ; Τί συνέβη και δεν ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για να προσληφθούν οι επιτυχόντες;
Θα εξεγερθεί η κοινωνία  για το απαράδεκτο γεγονός του κλεισίματος των Σταθμών;
Θα αποδοθούν πολιτικές ευθύνες για το γεγονός ότι στο Ναύπλιο έκλεισαν οι Σταθμοί, ενώ σε άλλες πόλεις λειτουργούν κανονικά (με τα προβλήματά τους βέβαια, αλλά λειτουργούν;)
Θα μιλήσουν επιτέλους οι οργανώσεις;
Άραγε πάλι όλοι περιμένουν ταν αντίδραση των γνωστών δύο τριών ατόμων στο Ναύπλιο; Θα συνεχίσουμε για πολύ το ποίημα του πείτε τα εσείς, αντιδράστε εσείς για να απενεχοποιηθούμε εμείς, που τίποτα δεν κάνουμε (ενώ κατά τα άλλα δηλώνουμε επαναστάτες και αριστεροί);
Ας είναι. Εγώ θα αναμείνω και μετά θα σας εκθέσω τί ακριβώς υποθέτω ότι  έχει γίνει βασιζόμενος σε κάποια στοιχεία. Ίσως η δική μου ανάρτηση με την επεξήγηση της κατάστασης, να κινητοποιήσει εντέλει κάποιον κόσμο.
ΥΓ.  Πρέπει να ομολογήσω ότι μόνον στο ιστολόγιο του πρεφαδόρου έχει γίνει μια αναλυτική περιγραφή των καταστάσεων που μας οδήγησαν στο κλείσιμο των σταθμών και στην απόγνωση διακοσίων οικογενειών.

1 σχόλιο:

  1. μας δουλεύεις; με ένα ξερό "ομολογώ δεν είχα ασχοληθεί με το θέμα" τελείωσαν οι δικές σου ευθύνες; Τι δημοτική παράταξη είσαστε; Εσύ δεν είσαι που διεκδίκησες τη ψήφο μας ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος; Από τους άλλους περιμένεις να κάνουν τη δουλειά σου;που είσαστε τώρα που ο κόσμος καίγεται;Με ονειρώξεις για μουσεία και εναλλακτική ανάπτυξη θα "ταΐζεται" τις συνειδήσεις σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή