Μόνος ολομόναχος




Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Τα περιφραγμένα κτήματα!!!

Το θέμα της αλλαγής της χάραξης του αγωγού του φυσικού αερίου, επηρεάζει, απ΄ότι φαίνεται τη δυνατότητα παροχής φυσικού αερίου στις πόλεις του Ναυπλίου και Αργους, αφού ακόμα και αν γίνει το έργο, η δαπάνη του  θα είναι μεγαλύτερη, απόσο αρχικά προϋπολογιζόταν, πράγμα που θα επηρεάσει, προφανώς, την τιμή πώλησης στους χρήστες. Επηρεάζει όμως, όπως έχω αναδείξει, και τον τελικό χρόνο ολοκήρωσης των εργασιών, πράγμα το οποίο σημαίνει απώλεια εκατομμυρίων ευρώ για τη ΔΕΗ και κατ΄επέκταση για τους πολίτες.
Πέρα όμως από αυτά τα αρνητικά, υπάρχει κάτι ακόμα πιο σημαίνον, που προκύπτει από την υποχώρηση της πολιτείας στα αιτήματα λίγων πολιτών.
Κάποιοι ελάχιστοι λοιπόν πολίτες αντέδρασαν στη χάραξη του αγωγού και δεν θέλησαν ο αγωγός αυτός να περάσει μέσα από τα κτήματά τους. Είναι δεδομένο ότι η περιουσία αυτών των πολιτών ουδόλως θίγεται, διότι για την πολύ μικρή ζημιά που θα υφίσταντο, δηλαδή για την κοπή ελάχιστων δένδρων, θα λάμβαναν πλήρη αποζημίωση, όπως και το 1/4 της αξίας της γης για το γεγονός ότι αγωγός θα πέρναγε υπογείως από την ιδιοκτησία τους.  Ομως ο Ελληνας έτσι έχει μάθει. Να μην δέχεται καμία απολύτως αλλαγή, να μην κάνει καμία απολύτως υποχώρηση υπέρ του γενικού καλού, πράγμα που τελικά σημαίνει και το δικό του ατομικό καλό. Μάθαμε στον ετσιθελισμό, τον εγωισμό, στο ρητό "τα δικά μου δικά μου και τα του Κράτους και αυτά δικά μου".  Και οι πολιτικοί έκαναν αυτό που κάνουν όλα αυτά τα τελευταία τριάντα χρόνια. Να υποχωρούν στις πιέσεις των ψηφοφόρων, να μην  αποφασίζουν να θίξουν τα κακώς κείμενα. Και προτιμούν  για να μην δυσαρεστήσουν καμιά δεκαριά πολίτες, να επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς των έργων, να παρατείνουν τον χρόνο ολοκλήρωσης των έργων.
Με αυτή τη λογική, ο τόπος δεν έχει μέλλον. Δεν έχει μέλλον με τους πασόκους και τους νεοδημοκράτες, που μας κατάντησαν σε αυτό που είμαστε. Οι άνθρωποι που μας οδήγησαν στην καταστροφή, δεν μπορούν (ακόμα και αν θέλουν) να μας σώσουν. Πρέπει να οδηγηθούν σε μονοψήφια νούμερα στις επόμενες εκλογές. Το 20 και το 25%, που βλέπω στις δημοσκοπήσεις είναι τεράστια νούμερα για το δράμα της χώρας. Με ποιό θράσος ο ψηφοφόρος θα ψηφίσει πράσινο ή γαλάζιο βουλευτή; Για να συνεχίσουν να συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο, όπως με την αλλαγή της χάραξης του αγωγού, προς χάρη μερικών πολιτών;
Το θέμα είναι κατά τη γνώμη μου πολύ σημαντικό. Και θεωρώ παντελώς απαράδεκτα άρθρα που δημοσιεύθηκαν στον τοπικό τύπο, που κάνουν λόγο για ανταγωνισμό Πανναυπλιακού Παναργειακού ή για γελοίες επιφυλάξεις στο πώς θα επισκευάζεται ο αγωγός αφού τα κτήματα είναι περιφραγμένα και κλειδωμένα!!!

1 σχόλιο:

  1. kalispera,to fysiko aerio den einai panakeia gia ton aploustato logo 8a sas krataei apo ta ....geneia tou papa o Vladimir Putin .An breite pou8ena to biblio tou Grhgorh Farakou Energeiakh oikonomia kante to kopo na to diabazete .

    ΑπάντησηΔιαγραφή