Μόνος ολομόναχος




Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Οταν το αυτονόητο γίνεται είδηση

"Ο Μουρίνιο, ο  προπονητής της Ρεάλ θα καθήσει αυτή την Κυριακή στον πάγκο της ομάδας"  Το αυτονόητο έγινε είδηση, διότι εξ αιτίας της συμπεριφοράς του προπονητή μπορεί αυτός  να βλέπει τον αγώνα από τις εξέδρες.
"Ο Πρωθυπουργός της χώρας δείχνει ενδιαφέρον για τις πολιτικές καταπολέμησης της φτώχειας στον τρίτο κόσμο". Θα μπορούσε, φαίνεται, να ήταν και αλλιώς (και ίσως και να είναι έτσι).
" Στο δελτίο ειδήσεων του τάδε καναλιού προβλήθηκε ρεπορτάζ για τους 1300 νεκρούς ατη Συρία". Τελικά, φαίνεται, ότι θα ήταν δυνατόν και να μην παιζόταν η είδηση, αφού τα τηλεπαράθυρα με τις κόντρες των πολιτικών κυριαρχούν στα μονοθεματικά "δελτία ειδήσεων".
Ακούστε λοιπόν και την τοπική είδηση, όπως την αλίευσα από το επίσημο site του Δήμου Ναυπλιέων, τίτλο: "Ενδιαφέρον από τον Δήμο Ναυπλιέων για την Περιφερειακή Πολιτική" Και η είδηση ξεκινάει με το εξής: "Ο αντιδήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος θα παραστεί στην Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα "Η Πελοπόννησος στην Ευρώπη των Περιφερειών: Προκλήσεις Ανάπτυξης". Και μετά παρατίθενται λεπτομέρειες για τον τόπο της συνάντησης , ποιοί θα συμμετέχουν και άλλα ανιαρά. (Σημείωση δική μου: Το τονισμένο του ονόματος του Αντιδημάρχου είναι από τον ιστότοπο του Δήμου).
 Τελικά και εδώ το αυτονόητο έγινε είδηση; Είναι δυνατόν ο Δήμος Ναυπλιέων να μην ενδιαφέρεται για την Περιφερειακή Πολιτική; Τελικά βέβαια, αυτό που πιστεύω είναι ότι αυτός που επιμελήθηκε την είδηση, ουσιαστικά έκανε γκάφα. Δεν είναι δυνατόν να εμφανίζει τον Δήμο Ναυπλιέων και τον εκπρόσωπό του να ενδιαφέρονται για το αυτονόητο. Είμαι βέβαιος, διότι ουδείς αμφιβάλλει για τα προσόντα και την όρεξη για δουλειά του Αντιδημάρχου, ότι αυτός που επιμελήθηκε την είδηση το έκανε από υπερβάλλοντα ζήλο για να δείξει καλό πρόσωπο. Και μέσα από τον υπερβάλλοντα ζήλο του τελικά εξευτέλισε την είδηση.
Πιστεύω ότι ο Αντιδήμαρχος δεν πήγε εκεί μόνον διότι απλώς ενδιαφέρεται για την περιφερειακή πολιτική, αλλά διότι θα μπορούσε να συμμετάσχει στη συζήτηση τόσο παθητικά ακούγοντας προτάσεις και θέσεις ειδικών όσο και ενεργητικά μεταφέροντας απόψεις του Δήμου μας σε σχέση με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των περιφερειών στην ενάσκηση πολιτικών.
Την ανταλλαγή αυτών των απόψεων θάπρεπε να μας παραθέσει ο συντάκτης του άρθρου. Και εάν είχαν αποφασίσει να είναι δημοκρατικό το site του Δήμου θα επέτρεπαν επί του άρθρου αυτού σχόλια και ιδέες των δημοτικών παρατάξεων και των δημοτών.
Ισως είναι καιρός να δούμε μια διαφορετική και πιο δημοκρατική λειτουργία του ιστότοπου του Δήμου. Να μην αφήνεται ανεξέλεγκτη η ροή των ειδήσεων μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες και μετά από αποφάσεις μονοπρόσωπης ή ολιγοπρόσωπης άτυπης επιτροπής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου