Μόνος ολομόναχος




Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Ουαί, παπαί, φευ, αλί και τρισαλί, αλίμονο ωιμέ (και vae λατινιστί)!!!!!


Δεν θα πάμε μπροστά με αυτό το βουλευτή.
Ο βουλευτής Αργολίδας και Υφυπουργός του Παπακωνσταντίνου συναίνεσε στο να αλλάξει η χάραξη του αγωγού φυσικού αερίου.
Οι μελέτες είχαν ήδη ολοκληρωθεί. Και στην Ελλάδα αυτό δεν είναι και πολύ εύκολο να συμβεί. Πρέπει να εξετάσουν το φάκελο οι αρμόδιες υπηρεσίες, να τον λιβανίσουν οι αρχαιολόγοι να συνταχθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που να εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα.
Όλα αυτά έγιναν. Και το φυσικό αέριο θα πέρναγε από την Αργολίδα σε μικρή απόσταση από την πόλη του Άργους έτσι ώστε να είναι δυνατόν να δοθεί φυσικό αέριο στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις και του Ναυπλίου και του Αργους και σε όλη την περιοχή.
Ένα έργο υποδομής που θα έδινε ώθηση στην τοπική οικονομία βρισκόταν προ των πυλών. Θα μπορούσε να είχε ωφεληθεί ο οικιακός καταναλωτής από τη μείωση του κόστους θέρμανσης του σπιτιού του, ο επιχειρηματίας που θα μπορούσε να μειώσει τα κόστη της επιχείρησής του, το περιβάλλον από τις λιγότερες επιβαλαβείς εκπομπές που προκαλεί το φυσικό αέριο σε σχέση με το μαζούτ.
Κάτι θα γινόταν και για τη ξεχασμένη Αργολίδα.
Όμως: Ουαί, παπαί, φευ, αλί και τρισαλί, αλίμονο ωιμέ (και vae λατινιστί)!!!!!
Ο πανίσχυρος τοπικός άρχων που ονομάζεται Γιάννης Μανιάτης, αποφάσισε να υποχωρήσει στις αστείες διαμαρτυρίες μιας χούφτας πολιτών που δεν ήθελαν να περάσει ο αγωγός από τις ιδιοκτησίες τους. Και αποφάσισε ο τοπικός άρχοντας να αλλάξει η όδευση του αγωγού και να πάει μερικά χιλιόμετρα δυτικότερα του Άργους!!!! Εμπρός λοιπόν για νέες μελέτες, νέες κτηματογραφήσεις, νέες εξετάσεις του φακέλου από τις υπηρεσίες, νέο λιβάνισμα των εγγράφων από τους αρχαιολόγους, νέα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, μεγάλη καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου. Και το κυριότερο. Εκεί που με βεβαιότητα θα δινόταν φυσικό αέριο στις πόλεις του Ναυπλίου και του Άργους, τώρα η προοπτική αυτή απομακρύνεται και πιθανόν να μην γίνει ποτέ. Διότι απαιτούνται νέες επενδύσεις, και άλλες μελέτες, περισσότερα χρήματα για να γίνει παράκαμψη του αγωγού με νέο αγωγό που θα φέρνει το αέριο στους καταναλωτές.
Και αυτό διότι έτσι αποφάσισε ο τοπικός άρχοντας, προκειμένου να μην χάσει μερικές ψήφους. Αίσχος κ. Παπανδρέου. Έτσι θα πάει μπρος η χώρα;
Αλλά ας δούμε τους ισχυρισμούς των ολίγων διαμαρτυρομένων για να αντιληφθούμε καλύτερα το μέγεθος της λαϊκίστικης βουλευτικουφυπουργικής συμπεριφοράς.
«Θα κόψει ο αγωγός τα χωράφια μας στη μέση» Σφάλμα. Ο αγωγός θα είναι υπόγειος και τα χωράφια θα μείνουν ενιαία.
«Ο αγωγός θα καταστρέψει γη υψηλής αγροτικής αποδοτικότητας» Σφάλμα. Σε κάθε κτήμα θα κοπεί το πολύ μια σειρά εσπεριδοειδών, τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν με νέες δυναμικές καλλιέργειες η και από αμπέλια.
«Θα ζημιωθούμε» Σφάλμα. Θα αποζημιωθούν πλήρως για τα υπερκείμενα και φια το 25% της αξίας της γης για το δικαίωμα της υπόγειας δουλείας.
«Θα καταστραφούν οι καλλιέργειές μας λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών του φυσικού αερίου που θα περνάει υπόγεια» Γελοιότητες.
Τα επιχειρήματα των ατόμων που διαμαρτύρονται απλά δεν ευσταθούν.
Το δυστύχημα είναι ότι ο υφυπουργός γνωρίζει ότι όλα όσα λένε οι λίγοι αγρότες είναι αβάσιμα.
Όμως παρότι το γνωρίζει, παρότι ξέρει ότι το έργο δυσκολεύει, ότι θα αργήσει η ολοκλήρωσή του, ότι μπορεί να μην ωφεληθεί το Ναύπλιο και το Αργος, υποχώρησε και ζήτησε την αλλαγή της χάραξης.
Και όλα αυτά για να είναι αρεστός. Πιθανόν για μια δεκάδα ψήφους.
Ουαί, παπαί, φευ, αλί και τρισαλί, αλίμονο ωιμέ (και vae λατινιστί)!!!!!

2 σχόλια:

  1. H ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ. ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΝ "ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ?" ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟ ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν την πήρε μόνο ο μανιάτης την απόφαση. Συμφώνησε και ο Χειβιδόπουλος και ο Καμπόσος καί οι αγρότες και ο Ανδριανός (αν δεν κάνω λάθος). Η ΔΕΣΦΑ όμως, από ότι είπαν σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ οι εμπλεκόμενοι, είχε τρία σχέδια για την χάραξη. το ένα είναι αυτό που προκάλεσε τις αντιδράσεις (το δεύτερο δεν ξέρω τι προέβλεπε) και το τρίτο ήταν αυτό που τελικά θα εφαρμοστεί μετά τις αντιδράσεις το οποίο ωστόσο το είχαν αποκρύψει από τους εμπλεκόμενους κατά την διάρκεια των συσκέψεων. έτσι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή