Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Στα σύννεφα πετάω

Συγχώνευση ΑLPHA BANK και EUROBANK και πολλά χαμόγελα στις τηλεοράσεις από γραβατωμένους, κουρελοκυριλλέδες, απελπισμένους υπερκαταναλωτές με τις δεκάδες πιστωτικές και πτωχευμένους επιχειρηματίες, που είχαν μάθει στα φτηνά δάνεια για να επιβιώσουν.
Ο μόνος προσγειωμένος, απ΄όσο είδα ήταν ο Κωστόπουλος. Όσο και αν ανοίξουν τις στρόφιγγες μας είπε και υπενόησε, ρευστότητα δεν θα τρέξει διότι οι αγωγοί είναι άδειοι από υγρό και γεμάτοι αέρα. Ένας άδειος αγωγός όταν θα ενωθεί με έναν άλλο άδειο θα δημιουργήσει έναν υπεραγωγό με αέρα μέσα και πολύ βρώμα.Συγχώνευση ΑLPHA BANK και EUROBANK και δημιουργία της μεγάλης υπερτράπεζας με ονομασία PARANGA BANK. Τόση ήταν η απελπισία των μεγαλοτραπεζιτών που ουσιαστικά παρέδωσαν τη μεγάλη πτωχευμένη νέα τράπεζά τους στον εμίρη του Κατάρ για μερικά ψίχουλα και ελπίζοντας ότι θα παραμείνουν στη θέση τους, με τα ολίγα πετροδολάρια.
Και μετά ακούω και τα κουραφέξαλα του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, για το μεγάλο τραπεζικό κεφάλαιο με τα τεράστια ενεργητικά ή για τη δημιουργία ενός κρατικού τραπεζικού πυλώνα που θα μας βγάλει δήθεν  από το αδιέξοδο. Οι επιχειρήσεις, φίλοι μου,  έχουν πτωχεύσει, οι μεγαλομέτοχοι των Τραπεζών έχουν χάσει πολλά δις μέσα σε δυο-τρία χρόνια, κάποιες τράπεζες θα κρατικοποιηθούν αναγκαστικά για να μην βάλουν λουκέτο, οι τραπεζίτες θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να μην πάνε στο σπίτι τους ή ακόμα χειρότερα (καλύτερα) κάπου αλλού, όπου θα τους δίνουν δωρεάν φαγητό και θα παίρνουν δωρεάν πληροφορίες από πρώτο χέρι για τα στημένα.
Ο Δήμος Ναυπλιέων θα έχει και αυτός κάποιες συνέπειες από το τραπεζικό deal. Εκεί που πριν από κάποια χρόνια είχε μια σημαντική ποσοστιαία συμμετοχή στο κεφάλαιο της ΑLPHA, και εισέπραττε πολύ σημαντικά ποσά ως μερίσματα, σταδιακά η συμμετοχή του όλο και μίκραινε, λόγω μη πλήρους συμμετοχής του στις αυξήσεις κεφαλαίων, με ευθύνη των δημοτικών αρχών και σήμερα μετά τη συγχώνευση, η συμμετοχή του θα είναι πλέον μικρή.
Όμως λόγω του αριθμού των μετοχών που κατέχει ο Δήμος σε απόλυτο νούμερο, θα είναι δυνατόν ακόμα να έχει ένα μικρό λόγο και θα μπορούσε να προτείνει κάποια πράγματα.
Οι άνθρωποι βέβαια που διοικούν το Δήμο Ναυπλιέων είναι πολιτικά ανίκανοι και παντελώς αδιάφοροι. Δεν έχουν κάτι να προτείνουν, δεν έχουν κάτι να ζητήσουν, δεν μπορούν και ούτε τους ενδιαφέρει να κάνουν την οποιαδήποτε παρέμβαση ως μέτοχοι.
Οι πληροφορίες λένε ότι καταστήματα της ενιαίας τράπεζας θα κλείσουν. Φαίνεται ότι και το προσωπικό θα μειωθεί. Η νέα τράπεζα θα διαθέτει στο Ναύπλιο τρία υποκαταστήματα. Οπότε.....
Εδώ θα μπορούσε ο Δήμος μας να παρέμβει και να ζητήσει να παραμείνουν οι εδώ τραπεζικοί υπάλληλοι στις θέσεις τους.
Θα μου πείτε: Τώρα τί μας λες.  Η τράπεζα θα κοιτάξει το συμφέρον της και θα περικόψει δαπάνες και ας φωνάζει ο Δήμος Ναυπλιέων.
Εγώ λοιπόν θα κάνω μία πρόταση. Να παραμείνουν τα δύο υποκαταστήματα στη Σιδηράς Μεραρχίας και στην Ενδεκάτη ως έχουν. Και το τρίτο υποκατάστημα στην παλιά πόλη να αναβαθμισθεί σε ένα πλήρως οργανωμένο κέντρο οικονομικής πληροφόρησης για ξένους ιδιώτες και επιχειρηματίες.
Τί θα μπορούσε να προσφέρει; Συμβουλές για τραπεζικές καταθέσεις, μετοχές, επενδύσεις κεφαλαίων. Πλήρως οργανωμένο κέντρο για επενδύσεις σε ακίνητα (νομικό πλαίσιο, τραπεζικά προϊόντα στεγαστικής πίστης, γραφειοκρατικές διευκολύνσεις κλπ) Συμβουλές για ξένους επιχειρηματίες μικρούς και μεγάλους (πώς μπορεί κάποιος να ιδρύσει μια επιχείρηση στην Ελλάδα, αντιμετώπιση νομικών και γραφειοκρατικών προβλημάτων κλπ) Συμβουλές για εκτελωνισμό προϊόντων και οικοσκευών. Συμβουλές για ασφαλιστικά προγράμματα. Ένα τέτοιο κέντρο θα ήταν, πιστεύω, κερδοφόρο για την  PARANGA BANK, πρότυπο για όλη την Ελλάδα, θα μπορούσε να προσελκύσει επισκέπτες στην πόλη και θα μπορούσαν να  βρουν εργασία επιπλέον άτομα, με προσόντα γνώσης ξένων γλωσσών, με μεταπτυχιακά στο εξωτερικό, νομικοί, οικονομολόγοι, πιθανόν και μηχανικοί.
Τώρα τί σας λέω; Εεε καλά εντάξει συγχωρέστε με , δικό μου είναι το ιστολόγιο, μπορώ και να ίπταμαι στα σύννεφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου