Μόνος ολομόναχος




Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Έργα στην περιοχή (2)

ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΓΟΥΣ
Τα χρήματα που δαπανήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες για την επέκταση των δύο νοσοκομείων (μαζί μα αρχαιολογικές έρευνες στο Άργος) ήσαν πάμπολλα. Λίγη σκέψη να υπήρχε σήμερα θα είχαμε ένα σπουδαίο νοσοκομείο στο νομό, αντί για δύο υποβαθμισμένα. Ο τοπικισμός έκανε στον τομέα αυτό το θαύμα του. Κανονικά θάπρεπε να βάλω ένα ηχηρό μηδενικό. Όμως θα πρέπει να σεβαστώ το γεγονός ότι κάποιοι ασθενείς μπορεί να θεραπεύθηκαν στις νέες πτέρυγες.
Βαθμολογία 4

ΑΓΟΡΑ ΕΚΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Η έκταση αγοράσθηκε με δάνεια από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τους Δήμους Άργους και Ναυπλίου. Τίποτα δεν προχώρησε, ούτε και φαίνεται να προχωράει
Βαθμολογία 1

ΛΙΜΑΝΙ ΝΑΥΠΛΙΟΥ.
Τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την επέκταση και εκβάθυνση του λιμανιού του Ναυπλίου, ήσαν εξαιρετικά πολλά. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε σήμερα ένα λιμάνι σχεδόν νεκρό εμπορικά, ενώ και τα περισσότερα από τα κρουαζιερόπλοια μένουν απέξω στα ανοιχτά.
Βαθμολογία 3

ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
Η προμελέτη προέβλεπε την κατασκευή ενός περιμετρικού αποχετευτικού αγωγού που θα συνέλεγε τα λύματα από το παλιό Ενετικό δίκτυο. Στην οριστική μελέτη αυτό άλλαξε και προκρίθηκε να σκαφτεί όλη η παλιά πόλη, να καταστραφούν οι Ενετικοί αγωγοί και να ξαναγίνουν καινούργιοι, με μεγάλο κόστος, αφού θάπρεπε να προστατευθούν οι διατηρητέες κατοικίες. Σημερινή κατάσταση. Είκοσι χρόνια μετά το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί τις επόμενες δεκαετίες
Βαθμολογία 1

ΚΟΙΝΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ
Ένα σπουδαίο και βασικό έργο υποδομής για την προστασία του περιβάλλοντος. Παρά τα χρήματα που σπαταλήθηκαν δεν έγινε τριτοβάθμθιος, ενώ το μήκος του αγωγού που χύνει τα υπολείμματα στη θάλασσα, μίκρυνε κατά πολύ και η εκβολή γίνεται κοντά στην ακτή. Η λειτουργία του βιολογικού έχει πολλά προβλήματα, όταν συνδέονται βιομηχανίες
Βαθμολογία 7

ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
Λόγω της Ολυμπιάδας το Ναύπλιο απέκτησε ένα γήπεδο με ωραίο χλοοτάπητα και στίβο με ταρτάν. Ένα χρήσιμο έργο. Μελανό σημείο η τοποθέτηση πανάκριβων κιγκλιδωμάτων για την ασφάλεια ακόμα και σε σημεία, απ΄όπου δεν έχουν πρόσβαση οι χούλιγκαν
Βαθμολογία 8

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ
Χρήσιμες μελέτες πάνω στις οποίες έπρεπε να είχαν βασισθεί οι δράσεις για την ανάδειξη και αναβάθμιση της παλιάς πόλης. Ουσιαστικά η δημοτική αρχή χρησιμοποιεί από τις μελέτες αυτές ό,τι τη συμφέρει. Δεν φαίνεται στο ορατό μέλλον μια συνεκτική πολιτική που να βασίζεται στις προτάσεις και τα συμπεράσματα των μελετών.
Βαθμολογία 7

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ
Από τον νόμο υποχρεούνται οι ιδιοκτήτες να κατασκευάσουν τα πεζοδρόμια μπροστά από τις ιδιοκτησίες τους. Ειδικά για τους αντιπαροχείς η σχετική δαπάνη αποτελεί ένα ελάχιστο ποσοστό του συνολικού έργου. Παρ΄ όλα αυτά ο Δήμος Ναυπλιέων ξόδεψε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για κατασκευή πεζοδρομίων, για προφανείς λόγους εξυπηρέτησης πελατειακών λογικών.
Βαθμολογία 0

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ
Οι Πεζοδρομήσεις ειδικά στην παλαιά πόλη αναδεικνύουν τις ομορφιές της πόλης και δίνουν ανάσες ζωής στους κατοίκους. Το υλικό των πεζοδρομήσεων που συναντάει κανείς στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης είναι ο κυβόλιθος. Και αυτό διότι είναι εύκολο να αντικατασταθεί και να γίνουν έργα κάτω από το δρόμο αν χρειασθεί (που χρειάζεται) Εδώ έχουμε τα γνωστά μπαλώματα. Το Ναύπλιο μαρμαροποιήθηκε με μάρμαρα αμφίβολης ποιότητας και πιθανής μεγάλης απόδοσης κερδών.
Βαθμολογία 6

ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ
Ειδική περίπτωση πεζοδρόμησης/ Δημιούργησε το δρόμο της χύδην διασκέδασης. Απέδωσε πολλά σε επιχειρηματίες της διασκέδασης και σε ιδιοκτήτες καταστημάτων που νοίκιασαν τα ακίνητά τους για μπαρ. Δημιούργησε και ένα μεγάλο αρνητικό. Το Ναύπλιο απώλεσε το βόρειο μέτωπό του προς της θάλασσα.
Βαθμολογία 3

Συνεχίζεται




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου