Μόνος ολομόναχος




Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η Ελληνική σημαία κυμάτιζε στη Σμύρνη το Σαββατοκύριακο

Ποτέ δεν έχει πετάξει  τόσο ψηλά κανένας άλλος άνθρωπος στη Σμύρνη της καρδιάς μας.
Ο   Δημήτρης Χονδροκούκης έστω για για μια στιγμή βρέθηκε με τις δικές του δυνάμεις στο πιο ψηλό σημείο από το έδαφος σε όλη τη Σμύρνη από καταβολής κόσμου.
Η Ελληνική σημαία όλο το Σαββατοκύριακο κυμάτιζε περήφανη στο στάδιο της Σμύρνης.
Η Ελληνική αποστολή πέτυχε το στόχο της και η Ελληνική Εθνική ομάδα κλασσικού αθλητισμού προήχθη στην ανώτατη Ευρωπαϊκή κατηγορία.
Η Ελληνική αποστολή χρηματοδοτήθηκε για τα έξοδά της στη Σμύρνη από το ΣΕΓΑΣ, δηλαδή ουσιαστικά από το Ελληνικό Κράτος.
Οι Έλληνες και οι Τούρκοι αθλητές αγωνίσθηκαν ο καθένας για την πατρίδα του, αλλά πρώτιστα για τον αθλητισμό και την ευγενική άμιλλα. Είναι αδιανόητο να αξιώσουν οι Έλληνες από τους Τούρκους συναθλητές τους δηλώσεις αποκήρυξης των απεχθών και κατακτητικών πράξεων της στρατοκρατικής και σοβινιστικής Τουρκίας, προκειμένου να λάβουν μέρος στον αθλητικό  συναγωνισμό.
Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός ενώνουν τους λαούς και απομονώνουν τους κατακτητές. Δεν χρειάζονται δηλώσεις μετανοίας. Αυτό που απαιτούν οι καιροί είναι ειρήνη, ήχοι και μελωδίες, άλματα και ρίψεις.
Μακάρι το Τούρκικο κράτος να μας  στέλνει καλλιτέχνες και αθλητές αντί για αεροπλάνα πάνω από το Αγαθονήσι. Αυτό θα επιθυμούσαν οι κάτοικοι του Αγαθονησίου. Είμαι βέβαιος γι΄αυτό.
Μακάρι να ευοδωθούν οι προσπάθειες του Προέδρου Χριστόφια για επανένωση του νησιού και αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής. Αυτό όμως μπορεί να γίνει μόνον μέσω της αδελφοσύνης των λαών, που θα πιέσουν τις Κυβερνήσεις τους.  Και ήδη στην Κύπρο είναι ορατή η πίεση των Τουρκοκυπρίων για λύση και επανένωση. Μια μεγάλη μερίδα έχει αντιληφθεί ότι με τους Ελληνοκύπριους είναι καρντάσια-αδέλφια. Ότι μοιράζονται το ίδιο νησί και έχουν πολλές κοινές πολιτισμικές ρίζες. Τί πιο ωραίο, από το να δώσει τη λύση η μουσική και όχι τα όπλα και οι σκοτωμοί. Μπορεί να ονειρεύομαι και αυτό να μην γίνει ποτέ δυνατό. Αλλά, αυτό που ξέρω είναι ότι ειρηνικές λύσεις δεν μπορεί να υπάρξουν με σκοτωμένα όνειρα.

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ?? ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ?ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή