Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Τα παπαγαλάκια και το Τελωνείο Ναυπλίου

Στο site της άλλης πρότασης υπήρξε χθες μια χιουμοριστική ανάρτηση σε σχέση με επενδυτές που έφθασαν στο Ναύπλιο για να εκμεταλλευθούν το Τελωνείο Ναυπλίου. Στο χιουμοριστικό αυτό άρθρο απάντησε ο, κατά τα τελευταία δημοσιεύματα, νέος έμμισθος σύμβουλος του κ. Αναγνωσταρά με άρθρο του στον προσωπικό του ιστότοπο argonafplia.gr.
Η απάντηση είχε  σοβαρό ύφος και μάλιστα άφηνε αιχμές για τον συντάκτη του χιουμοριστικού άρθρου στον ιστότοπο της άλλης πρότασης, Έγραψε μεταξύ των άλλων ο νέος σύμβουλος: "Επειδή, τον καιρό αυτό που η κυβέρνηση θα πουλήσει ή θα εκχωρήσει πάρα πολλούς χώρους ανά την Ελλάδα, το κλίμα που θα διαμορφωθεί θα είναι "περίεργο", είναι δεδομένο ότι είτε με πρόθεση της κυβέρνησης, είτε με σκοπιμότητα από τα γνωστά "παπαγαλάκια" θα διαρρεύσουν διάφορα σενάρια για πωλήσεις και εκμεταλλεύσεις χώρων. Για να μην "τρώμε", ότι κάποιοι εντέχνως θα σερβίρουν, καλό είναι να "κοσκινίζουμε" καλά ότι ακούμε και εμείς οι δημοσιογράφοι και οι απλοί πολίτες."
Καλό λοιπόν θα είναι να ξεκαθαρίσει ο κ. σύμβουλος εάν στα παπαγαλάκια που διαρρέουν σενάρια για πωλήσεις και εκμεταλλεύσεις χώρων και σε αυτούς που εντέχνως σερβίρουν τα σενάρια συμπεριλαμβάνει τον Μ.Α. που υπέγραφε το χιουμοριστικό άρθρο.
Στα σοβαρά τώρα και για να θυμηθούμε το παρελθόν και για να πληροφορηθείτε συγκεκριμένα στοιχεία σε σχέση με το σήμερα σε σχέση με το Τελωνείο Ναυπλίου:
Το κτήριο παραχωρήθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο στο Δήμο Ναυπλίου την τελευταία χρονιά  που Δήμαρχος ήταν ο κ. Χαραμής. Από τότε έχουν περάσει δύο θητείες του κ. Αναγωνσταρά και μισός ακόμα χρόνος και το σημαντικό αυτό κτήριο-μνημείο βρίσκεται στην ίδια κατάσταση έρημο και εγκαταλελειμμένο. Η δημοτική αρχή έχει επιδεικτικά αγνοήσει τις συγκεκριμένες προτάσεις που έχει κάνει επανειλημμένα η μία και μοναδική παράταξη, που κάνει προτάσεις.
Και ενώ όλα ήταν παγωμένα και ουδείς από τη δημοτική αρχή ασχολείτο σοβαρά με την υπόθεση του ερημωμένου Τελωνείου, ξαφνικά κάτι φαίνεται να κινείται. Ακούστε λοιπόν για να μάθετε αυτά που δεν σας είπε ο κ. σύμβουλος. Στον προϋπολογισμό του Δήμου  που ψηφίσθηκε και εγκρίθηκε πριν μερικές μέρες υπάρχει και μία δαπάνη με την εξής περιγραφή: "Υποστήριξη του Δήμου στην ωρίμανση και στην προσυμβατική διαδικασία επιλογής ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) για την αξιοποίηση του παλιού κτιρίου του Τελωνείου μέσω προγράμματος JESSICA". Αντί λοιπόν να μιλάνε κάποιοι για παπαγαλάκια και ότι ο κ. Δήμαρχος δεν γνωρίζει τίποτα, είναι καιρός να μας πούνε αυτοί που άφησαν επί εννέα χρόνια εγκαταλελειμμένο το μνημείο τί ακριβώς σκέφτονται να κάνουν. Ποία χρήση θα του δώσουν και σε τί αποσκοπεί η συμμετοχή των ιδιωτών. Θα παραμείνει ο σκοπός της αξιοποίησης του κτηρίου πολιτιστικός ή θα υπάρξει αλλαγή σκοπού (υποθέτω με τη συναίνεση της Πασοκικής κυβέρνησης), ώστε να υπάρξει το ενδιαφέρον των ιδιωτών. Και αν αλλάξει ο σκοπός της χρήσης του κτηρίου ποιός θα είναι αυτός; Δεν θα συνδέεται με τουριστική εκμετάλλευση, ώστε να είναι ελκυστικός για την προεσέλευση επενδυτών με τη διαδικασία της ΣΔΙΤ; Απορώ: Γιατί τόση μυστικότητα και τέτοια αντίδραση σε ένα χιουμοριστικό άρθρο; Μήπως κρύβονται πολύ δυσάρεστα για το κτήριο και για την πόλη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου