Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Δυστυχώς ηττηθήκαμε

Θα σας πω τα αποτελέσματα των εκλογών σε ένα Δήμο της χώρας.
2009

ΠΑΣΟΚ 40,46%
ΝΔ 33,70 %
ΛΑΟΣ 10,15%
ΚΚΕ 6,59 %
ΣΥΡΙΖΑ 4,18%
Ο-Π 2,60%

2007
ΠΑΣΟΚ 34,97%
ΝΔ 45,15 %
ΛΑΟΣ 5,37 %
ΚΚΕ 7,04 %
ΣΥΡΙΖΑ 4,89%
Ο-Π 1,17%
Τα αποτελέσματα αυτά ανήκουν σε ένα Δήμο της Ελλάδας με μικροαστικό πληθυσμό, με αυξημένα τα ποσοστά της ακροδεξιάς με κυρίαρχα τα δύο μεγάλα κόμματα.
Σε ποιό Δήμο της χώρας αντιστοιχούν θα σας το πω στο τέλος.
Θυμάμαι τα παράνομα ραδιόφωνα των δεκαετιών του 70 και του 80 που συντηρούνταν από τις διαφημίσεις για τα οικόπεδα που προερχόντουσαν από τις παράνομες κατατμήσεις αγρών. "Οικόπεδο με νερό, τηλέφωνο και ρεύμα κοντά στη θάλασσα" Βέβαια το νερό το είχαν όταν έβρεχε, το ρεύμα όταν άστραπτε, το τηλέφωνο  αντιστοιχούσε σε σήματα με καπνό ή ταμ-ταμ και το κοντά στη θάλασσα ήταν η θέα της με τηλεσκόπιο. Σιγά-σιγά όμως οι Έλληνες μικροαστοί που δεν είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν οικόπεδο στα βόρεια ή στα νότια προάστια των Αθηνών, με τις μικρές οικονομίες τους και με τις διακόσιες δόσεις αγόρασαν τα αγροτεμάχια των πεντακοσίων τετραγωνικών και άρχισαν να κτίζουν πρόχειρα καταλύματα, χωρίς οικοδομική άδεια, μέσα στη νύκτα.
Τη δεκαετία του ογδόντα, απ΄όλην αυτή τη διαδικασία κονόμησαν οι ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων, οι περίεργοι κτηματομεσίτες, τα συνεργεία οικοδομών που δούλευαν τη νύκτα, χωρίς να πληρώνονται οι φόροι και το  ΙΚΑ και τα υποδέλοιπα, οι περίεργες μάντρες οικοδομών. Μια τεράστια παραοικονομία γιγαντώθηκε, με μόνους χαμένους το Κράτος και το περιβάλλον. Ουσιαστικά  όλοι έκαναν τα στραβά μάτια.
Σιγά-σιγά δημιουργήθηκαν ολόκληροι παράνομοι οικισμοί, οι μικροαστοί κάτοικοι συνασπίσθηκαν και άρχισαν να διεκδικούν τη νομιμοποίησή τους πράγμα που έγινε. Έτσι έγινε η ένταξη σε σχέδια πόλεων, νομιμοποιήθηκαν αυθαίρετα και η εκλογική πελατεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, παρέμεινε ευτυχής.
Αργότερα με το αίσχος που δημιουργήθηκε (με την ανοχή της πολιτείας) στο κέντρο της Αθήνας, όλο και μεγαλύτερα στρώματα μικροαστικού πληθυσμού άρχισαν να απομακρύνονται από την Κυψέλη, τα Πατήσια, το Μεταξουργείο και να μεταναστεύουν για μόνιμη κατοικία στην Ανατολική Αττική.
Οι τιμές των ακινήτων στην περιοχή εκτοξεύθηκαν. Όλοι ήσαν ευτυχείς. Τη μια φορά η Νέα Δημοκρατία με το Κατσίγιαννη και το Βλάχο και την άλλη το ΠΑΣΟΚ με τον Πάγκαλο και τον Οικονόμου (τον επαναστάτη που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ), εναλάσσονταν στην πρωτιά.
Μαζί όμως με την μικροαστική υπερανάπτυξη άρχισαν να εμφανίζονται και τα προβλήματα για τους Αθηναίους μετανάστες της περιοχής.
Τί θα γίνει με τα σκουπίδια τους;
Θα συνεχίσουν να πηγαίνουν όλα στη Φυλή;
Μαλάκες είναι οι κάτοικοι εκεί να δέχονται τα σκουπίδια των  μικροαστών μεταναστών;
Όταν το πράγμα έφθασε στο απροχώρητο ήταν επόμενο να επιχειρηθεί να δοθεί μια λύση.
Έτσι χωροθετήθηκε νέος ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ στην Ανατολική Αττική.
Οι αυθαίρετοι οικιστές και μικροαστοί μετανάστες εξεγέρθηκαν.
"Οχι στο ΧΥΤΑ στην περιοχή μας. Μακρυά τα σκουπίδια. Να πάνε όλα στη Φυλή. Να πάνε εκτός Αττικής. Να τα πάμε στη Βοιωτία. Όλα τα σκουπίδια της Νότια Ελλάδας να πάνε στη Μεγαλόπολη."
Χρόνια τώρα το προοδευτικό οικολογικό κίνημα αγωνίζεται για ανακύκλωση στην πηγή, για κομποστοποίηση, για διαλογή των σκουπιδιών και επαναχρησιμοποίησή τους. Όμως ο στόχος αυτός προϋποθέτει χωροθέτηση ΧΥΤΥ. Και μετά το ξεκίνημα της ανακύκλωσης και της λειτουργίας του ΧΥΤΥ, ο αγώνας θα συνεχίζεται καθημερινά για ανακύκλωση περισσοτέρων υλικών και θάψιμο μικροτέρων ποσοτήτων και βέβαια για αλλαγή  των καταναλωτικών συνηθειών που οδηγούν στην παραγωγή περισσοτέρων απορριμμάτων. Το προοδευτικό κίνημα αγωνίζεται εναντίον των μεθόδων καύσης, αεριοποίησης και των άλλων τρόπων που προσανατολίζουν την κοινωνία σε παραγωγή περισσοτέρων σκουπιδιών για να χρησιμοποιηθούν σαν πρώτη ύλη στα εργοστάσια των επιχειρηματικών ομίλων.
Οι μικροαστοί μετανάστες της Ανατολικής Αττικής ξεκίνησαν και συνέχισαν την εξέγερσή τους. Με τσαμπουκά θέλησαν να σταματήσουν το ζητούμενο από το οικολογικό κίνημα.
Ο αγώνας τους είχε ακραία αντιδραστικά και αντιπεριβαλλοντικά χαρακτηριστικά.
Πασόκοι, νεοδημοκράτες και ακροδεξιοί της περιοχής συνασπίσθηκαν.
Και το δυστύχημα είναι ότι η ακραία παλαβή αριστερά ενίσχυσε τον αντιδραστικό αγώνα τους.
Δυστυχώς η μάχη είχε νικητή την αντίδραση.
Η κυβέρνηση φαίνεται ότι έκανε πίσω.
Και τώρα;
Οι τοπικοί παράγοντες που κλήθηκαν να παρουσιάσουν την πρότασή τους εμφανίσθηκαν στο Υπουργείο με ένα φάκελλο προετοιμασμένο από γνωστότατο κατασκευαστικό όμιλο που χρόνια τώρα προσπαθεί να προωθήσει τη μέθοδο της αεριοποίησης, που παράγει περισσότερες διοξίνες. Κάποιοι άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, αρχίζουν να διαμαρτύρονται και επιχειρούν να προωθήσουν τις δικές τους προτάσεις και δικά τους συμφέροντα. Ο ένας Δήμος της περιοχής προτείνει για ΧΥΤΥ περιοχή στον άλλο Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο του άλλου Δήμου ομόφωνα απορρίπτει τη θέση Γιδοτόπι. Το εργοστάσιο προτείνεται να δημιουργηθεί στο ΒΙΟΠΑ της περιοχής δίπλα σε λειτουργούντα εργοστάσια τροφίμων.
Η παλαβή αριστερά, με τις παλαβές επαναστατικές εκδρομές, που χωρίς να το θέλει, προώθησε τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, σήμερα αδυνατεί να πει το ο,τιδήποτε.
Οι μικροαστοί μετανάστες των Αθηνών και οι παλαβοί αριστεροί νίκησαν.
Ξεκινάνε όπου νάναι τα εργοστάσια στην Αττική και έπεται αυτό της Πελοποννήσου που ήδη έχει συμφωνηθεί στα παρασκήνια.
Σύντροφοι, πώς θα αγωνισθούμε τώρα κατά του εργοστασίου καύσης που επιθυμεί και προωθεί ο Πασοκοδεξιοκαρατζαφερικός Τατούλης, όταν αγωνισθήκαμε κατά της λύσης ανακύκλωση παύλα ΧΥΤΥ;
Σημείωση: Τα αποτελέσματα των εκλογών στην αρχή της δημοσίευσης είναι από το Δήμο Κερατέας.

1 σχόλιο:

  1. Εύκολα και βιαστικά συμπεράσματα για ενα τετράμηνο αγώνα που έκαναν οι « μικροαστοί» όπως τους χαρακτηρίζεις κάτοικοι της Κερατέας…
    Ας δούμε και τη δική τους άποψη..

    http://dosepasa.wordpress.com/2011/05/02/bx201/

    ΑπάντησηΔιαγραφή