Μόνος ολομόναχος




Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Καραθώνα (3) Η «επανάσταση» του γλυκού νερού


Ήταν πρωί τ΄Αυγούστου κοντά στη ροδαυγή, όταν οι ντουντούκες βγήκαν στην πόλη τ΄Αναπλιού με κάλεσμα από το Δήμαρχο για πρωινή επαναστατική γυμναστική.

Τα στολίδια στην άμμο είχαν αρχίσει να στήνονται και εθίγησαν τα ιερά και τα όσια της πόλης. Ενας ξένος, ένας Νεμεάτης σε συνεργασία με έναν από την Ερμιονίδα ήλθαν να μας πάρουν την παραλία, να «απαγορέψουν» στους Αναπλιώτες την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία και να διώξουν τους ντόπιους, αυτόχθονες και ενδοχωρίτες επιχειρηματίες.

Μαζεύτηκαν υπάλληλοι του Δήμου, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι από τις λειτουργούσες επιχειρήσεις και κάμποσοι «επαναστάτες», που πείστηκαν από την ντουντούκα.

Η αντίδραση ήταν δυναμική. Τα στολίδια που μόλις είχαν αρχίσει να στήνονται ξηλώθηκαν. Ο δήμαρχος και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο. Η πόλη μαζεύτηκε στο δικαστικό μέγαρο για να συμπαρασταθεί στους ήρωες που πρόταξαν τα στήθη τους για να μην μπουν ιδιώτες στην παραλία της Καραθώνας.

Αποτέλεσμα: Η αντίδραση είχε επιτυχία. Μετά και από περίεργους δικαστικούς αγώνες με αντίδικους το Ελληνικό Δημόσιο vs Ελληνικό Δημόσιο (!!!), το σχέδιο ματαιώθηκε. Η παραλία δόθηκε εκ νέου ελεύθερη από ξένους εισβολείς στην προτέρα της χρήση.

Θάλεγε κανείς ότι μετά την «επανάσταση» οι ιδιώτες απομακρύνθηκαν.

Είναι έτσι;

Λοιπόν: Έχουμε και λέμε.

Πρώτον Ιδιώτης βγάζει τραπέζια και ομπρέλες σε ένα τμήμα της παραλίας, επειδή έχει νοικιάσει το ένα κέντρο εξυπηρέτησης λουομένων. Μέχρι κάποια στιγμή (δεν ξέρω σήμερα τί γίνεται) δεν πλήρωνε τίποτα για την κατάληψη της παραλίας επειδή το συμφωνητικό που είχε υπογράψει με το Δήμο του έδινε δωρεάν τον δικαίωμα αυτό!!

Δεύτερον: Έτερος ιδιώτης βγάζει τραπέζια και ομπρέλες σε άλλο τμήμα της παραλίας, επειδή έχει νοικιάσει το έτερο κέντρο εξυπηρέτησης λουομένων. Ο χώρος που του έχει δοθεί είναι πεντακόσια τετραγωνικά μέτρα και αυτός καταλαμβάνει τουλάχιστον δύο στρέμματα.

Τρίτον Έτερος ιδιώτης βγάζει τραπέζια και ομπρέλες σε άλλο τμήμα της παραλίας, επειδή έχει αυθαίρετα καταλάβει ένα μικρό οικίσκο

Τέταρτον Έτερος ιδιώτης βγάζει τραπέζια και ομπρέλες σε άλλο τμήμα της παραλίας, επειδή αυθαίρετα παραμένει σε άλλο πρόχειρο κτήριο στην παραλία.

Πέμπτον Έτερος ιδιώτης έχει καταλάβει με παραχώρηση από το Δήμο μέρος της θάλασσας για να τοποθετήσει φουσκωτά παιχνίδια

Έκτον Έτερος ιδιώτης βγάζει τραπέζια και ομπρέλες σε άλλο τμήμα της παραλίας, επειδή του έχει χορηγηθεί άδεια τροχοφόρου καντίνας. Ούτος έφερε ένα τροχοφόρο με γερανό, επειδή δεν μπορούσε να αυτοκινηθεί, το έκτισε γύρω-γύρω και έφτιαξε κανονικό μπαράκι.



Κατά τα άλλα «η επανάσταση» πέτυχε και οι ιδιώτες απομακρύνθηκαν από την παραλία. Ο Δήμαρχος δρέπει ακόμα τους πολιτικούς καρπούς της «επανάστασης» Οι επαναστάτες ζώντας το όνειρο της επιτυχίας τους, αυτοϊκανοποιούνται σήμερα με την απομάκρυνση του ενός «μεγάλου» επενδυτή και την επέλαση των πολλών μικρών.

Δεν είμαι βέβαιος εάν τα πράγματα θάταν καλύτερα με τα στολίδια ή τώρα με το αλαλούμ.

Έχω όμως την υποψία, ότι εάν υπήρχε στην Καραθώνα ο ιδιώτης των στολιδιών, θάταν από δύσκολο έως αδύνατο να έχει ανοίξει ο σκουπιδότοπος στην Καραθώνα και να συνεχίζεται μέχρι σήμερα το χάλι που ζούμε και να μην έχει μπει μια τάξη. Εγώ λοιπόν μεταξύ των δύο κακών, ψηφίζω στολίδια.

Στην επόμενη ανάρτηση θα αναφερθώ στα προβλήματα του σήμερα και σε μια περαιτέρω επόμενη στη λύση που προτείνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου