Μόνος ολομόναχος




Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Ανοιχτή Επιστολή Τρίτη

Προς τους φίλους και συντρόφους Γιώργο και Βαγγέλη
Θεωρώ ως αναγκαίο (βέβαια όχι μοναδικό) όρο για να θεωρείται κάποιος προοδευτικός, το να μπορεί να συζητάει με άτομα που έχουν διαφορετικές απόψεις, να προσπαθήσει να πείσει και αν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, να υπάρξει μια εκ νέου επανεκτίμηση των καταστάσεων, αφού τα πράγματα και οι εξελίξεις τρέξουν. Και αν κάποιος είχε λάθος να μπορέσει να το παραδεχθεί.
Είχαμε μια διαφορετική άποψη για το ζήτημα των συμμαχιών εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Οι συγκρούσεις ήταν έντονες και δυναμικές, όμως παντοτε σε πολύ καλά πλαίσια (σε αντίθεση με κάποια άλλα πράγματα που βλέπουμε γύρω μας). Και οι συζητήσεις παρέμειναν σε άριστο επίπεδο, παρά τη διαφορά των απόψεων, διότι όλοι γνωρίζαμε τις καλές προθέσεις του άλλου, τη διάθεση να μην καπελώσει ο ένας τον άλλον και όλοι γνωρίζαμε τον πραγματικό στόχο όλων που ήταν μια διαφορετική-άλλη Τοπική Αυτοδιοίκηση σε προοδευτική κατεύθυνση.
Οι εξελίξεις έτρεξαν με κυρίαρχη την άποψη την οποία δεν συμμεριζόσασταν. Προσωπικά πίστευα ότι ήταν μια ευκαιρία για μια δυνατότητα όχι μόνον ευρύτερης σύμπραξης, αλλά και για τη δημιουργία ενός νικηφόρου συνδυασμού.
Φαίνεται ότι είχα λάθος και είχατε δίκιο. Και πρέπει να το παραδεχθώ.
Συμπράξεις δεν γίνονται με μικρομάγαζα συμφερόντων. Δεν γίνονται με απόντες, που έξαφνα εμφανίζονται. Δεν γίνεται με αυτούς που συνέπραξαν με τον έναν ή άλλο τρόπο με τις αντιδραστικές τοπικές διακυβερνήσεις.
Είχατε δίκιο σύντροφοι. Είχα άδικο.
Χάσαμε χρόνο και ενέργεια για ατελέσφορες συζητήσεις.
Είχατε δίκιο, ότι μια δυναμική κάθοδος των πραγματικά προοδευτικών δυνάμεων, απ΄όπου και αν αυτές προέρχονται, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και σφιχταγκαλιασμούς με Ιουδέικα φιλιά, έχει καλύτερες πιθανότητες.
Διαφωνήσαμε και είχατε δίκο.
Μπορούμε όμως έστω και τώρα να συμφωνήσουμε;
Μπορούμε να ξεκινήσουμε μια νέα δυναμική προοδευτική πορεία;
Πιστεύω ότι όχι μόνον μπορούμε, αλλά ότι κάτι τέτοιο δίνει ένα τεράστιο φως στους απελπισμένους. Μπορούμε να αποκρούσουμε την ιδεολογική τρομοκρατία.
Απαιτείται όμως κάτι ακόμα.
Να ενεργοποιηθούμε όλοι στο μέγιστο βαθμό.
Ας το κάνουμε και ίσως το αποτέλεμα να είναι τελείως απρόσμενο. Ισως και σε υπερθετικό βαθμό.

4 σχόλια:

  1. Όντως μερικοί μερικοί "σκάνε μύτη" ξαφνικά και ας είχαν να εμφανιστούν από την εποχή των παγετώνων.

    Εννοείτε πως στις συνεντεύξεις τους δεν μπορούν να μιλήσουν και εμφανίζονται με τρομερή αλαζονεία και μάλλον έχουν και πολύ μεγάλη φαντασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά πολύ γέλιο με αυτά που συμβαίνουν τελευταία. Τόσο πολύ τα βρήκαν μεταξύ τους τα οικοδομικά συμφέροντα που επιστρατεύτηκε να κατέβει ο πρώην νομάρχης για δήμαρχος, γνωστός από το σκάνδαλο του δημοσίου κτήματος δίπλα στο κολυμβητήριο, έτσι ώστε να διευκολύνει την παραμονή του νυν δημάρχου στο αξίωμα, στο νέο πλέον "καλλικρατικό" δήμο; Και η ζωή συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. File, mh masas. Oylis, Anagnwstaras, Salesiwtis mazi ta pinane... mia kyriaki...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τον ΥΓΙΗ Πασόκο και φυσικά όλους τους συντρόφους του, περισσότερο δε για τον Πρόεδρο του Κινήματος αφιερώνω την παρακάτω ιστοσελίδα δημοσίευμα του εκλεκτού υποψηφίου περιφερειάρχη κ. Τατούλη

    http://e-rooster.gr/09/2008/933

    ΑπάντησηΔιαγραφή