Μόνος ολομόναχος




Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Ανοιχτή Επιστολή Δεύτερη

Προς τον κύριο Δημήτρη
Αγαπητέ κ. Δημήτρη
Αντιλαμβάνομαι πλήρως, αν και δεν συμφωνώ, την προτίμηση που είχατε επί χρόνια στη συντηρητική παράταξη. Η γενιά σας έχει προέλθει μέσα από τις φρικτές στάχτες της εμφύλιας σύρραξης και τα έντονα συναισθήματα ήταν αυτά που καθόριζαν κατά μεγάλο μέρος τις πολιτικές πεποιθήσεις των ανθρώπων τότε.
Αντιλαμβάνομαι επίσης, αν και πάλι δεν συμφωνώ, την μεταστροφή που κάνατε το 1981, όταν πιστέψατε στα οράματα της "αλλαγής" Είχατε τότε μικρά τα παιδιά και πιστέψατε ότι θα πρέπει η χώρα να πάρει ένα διαφορετικό δρόμο, που θα διευκόλυνε τις ζωές των νέων ανθρώπων, που τότε ξεκίναγαν τη ζωή τους.
Κύριε Δημήτρη, είστε ένα άτομο της κεντροδεξιάς, που αγωνισθήκατε σκληρά να μεγαλώσετε τα παιδιά σας με ένα όραμα να σπουδάσουν και να έχουν μια καλύτερη ζωή από εσάς. Πληρώσατε για τα φροντιστήριά τους, τα στείλατε να σπουδάσουν σε πολύ καλές και υψηλόβαθμες σχολές του Πανεπιστημίου, πήγαν και στο εξωτερικό για μεταπτυχιακά. Η σκληρή δουλειά σας δεν έφθανε για αυτό και αναγκασθήκατε να πουλήσετε και κάποια περιουσιακά στοιχεία για να γίνει το όραμά σας πραγματικότητα.
Έτσι και έγινε. Τα παιδιά σπούδασαν, μιλάνε και από δυό-τρεις γλώσσες το καθένα, έκαναν και τα μεταπτυχιακά του και εξειδικεύθηκαν.
Και έφθασε η ώρα να μπουν στην αγορά εργασίας. Και εκεί διαπιστώσατε το τεράστιο αδιέξοδο. Το αγόρι παραμένει άνεργο, το κορίτσι κάνει ουσιαστικά τη Γραμματέα σε κάποιο γραφείο με εξακόσια τόσα Ευρώ. Δεν νομίζω ότι είναι η ώρα σήμερα να σας ψέξω για τις επιλογές σας στα κεντροδεξιά κόμματα που με τις πολιτικές τους δημιουργούν τη "χαμένη γενιά των Ελλήνων". Των νέων της ανεργίας και της φτώχειας.
Ήλθε όμως κύριε Δημήτρη η ώρα να δώσετε τη ψήφο σας στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τις προθέσεις σας να ψηφίσετε τον δεύτερο ξάδελφο της γυναίκας σας, που σας δίνει κάποιες υποσχέσεις. Δεν σας καταλαβαίνω ότι θα δώσετε το δεύτερο σταυρό σας στον ξεχασμένο κουμπάρο και τον τρίτο σε κάποιον υποψήφιο από το Δήμο Μηδέας που δεν γνωρίζετε και που σας τον υπέδειξε ο δευτεροξάδελφος.
Κάνατε τόσες θυσίες για τα παιδιά σας, που σπούδασαν, αλλά παραμένουν ξεκρέμαστα. Πώς καταπίνετε τόσο εύκολα το γεγονός ότι τα παιδιά σας ξεχάστηκαν, ενώ προσλήφθηκαν στο Δήμο παιδιά δημοτικών συμβούλων και τέως δημοτικών συμβούλων; Είναι δυνατόν αυτό να σας αφήνει αδιάφορο και να προτιμήσετε έναν σταυρό στο δευτεροξάδλεφο; ΄Η μήπως δεν γνωρίζετε αυτό που είχε συμβεί παλαιότερα με τα ρουσφέτια; Αντιδράστε κύριε Δημήτρη.
Αλήθεια δεν βλέπετε ότι οι "ημέτεροι" περνούν καλύτερα από αυτούς που δεν έχουν μεγάλα σόγια;
Ρίξτε μια ματιά τριγύρω σας. Κάντε μια βόλτα μέχρι την Καραθώνα να δείτε την τροχήλατη καντίνα, πώς έχει καταντήσει και ποιός την εκμεταλλεύεται.
Γράψτε τον δευτεροξάδελφο και τον κουμπάρο. Σκεφθείτε τα παιδιά σας και τις θυσίες που κάνατε γι΄αυτά.
Δεν μπορεί η άλλη πρόταση να σας υποσχεθεί ότι θα "βολέψει" τα παιδιά σας. Μπορεί όμως να υποσχεθεί ότι σαν δημοτική αρχή οι διαγωνισμοί θα είναι αδιάβλητοι και αυτοί με τα καλύτερα προσόντα θα προσληφθούν. Μπορεί να υποσχεθεί ότι εάν δοθεί άδεια για τροχήλατη καντίνα στην Καραθώνα, αυτή θα είναι τροχήλατη και εάν κάποιος πληρώνει για 500 τ.μ. δεν θα μπορεί έτσι απλά να καταλαμβάνει δυό-τρία στρέμματα. Θα μπορούν κ. Δημήτρη τα παιδιά σας να ανταγωνισθούν με ίσους όρους τους μέχρι σήμερα ισχυρούς στην αδηφάγα σήμερα κοινωνία μας.
Ο blogger

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου