Μόνος ολομόναχος




Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Τα κριτήρια

Αναρωτιέμαι:
Μήπως κάποτε πρέπει να τεθούν κάποια κριτήρια, πέρα και πάνω από ονόματα και κομματικές στηρίξεις, για το ποιό σχήμα που συμμετέχει στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι προοδευτικό, ποιό συντηρητικό και ποιό αντιδραστικό;
Θα κάνω μια προσπάθεια να αναφέρω κάποια τέτοια κριτήρια.
Ξεκινάω με τα κριτήρια που χαρακτηρίζουν μια δημοκρατική προοδευτική.
παράταξη
1. Να υπάρχει συγκροτημένη δημοτική, νομαρχιακή ή και περιφερειακή κίνηση με λειτουργία όλη την προηγούμενη περίοδο και με παρεμβάσεις στις τοπικές κοινωνίες.
2. Να υπάρχει στην κίνηση δημοκρατική λειτουργία.
3. Να στοχεύει στην προστασία των ασθενέστερων τάξεων, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην προστασία των ελεύθερων δημόσιων χώρων, στην ισόρροπη ανάπτυξη.
4. Να έχει μια αυτόνομη πορεία από κομματικούς μηχανισμούς και να μην παίρνει κατευθείαν εντολές από τα κεντρικά κομματικά γραφεία.
5. Να δρα για την αυτοδιοίκηση και όχι για κομματική καταγραφή δυνάμεων
6. ..............(Περιμένω τις δικές σας προτάσεις)

Θα σας πω και ποια κατά τη γνώμη μου είναι κάποια από τα κριτήρια που καταδεικνύουν μια συντηρητική ή και αντιδραστική παράταξη
Είναι αυτή που κατασκευάζεται με εντολές των κομματικών γραφείων χωρίς καμία προηγούμενη δράση.
Είναι αυτές που δημιουργούνται από κάποιο πρόσωπο που θεωρεί τον εαυτό του πιο ψηλό απ΄όλους, που νομίζει ότι είναι ο άνθρωπος-ηγέτης που όλοι πρέπει να τον προσκυνήσουν διότι αποφάσισε ότι αυτός είναι ο άριστος να ηγηθεί και οι υπήκοοι να ακολουθήσουν.
Είναι οι παρατάξεις που δεν έχουν δημιουργηθεί για τα πραγματικά προβλήματα, αλλά για να προωθήσουν οικονομικά και οικοδομικά συμφέροντα.
Είναι οι παρατάξειες που τα μέλη τους σφάζονται μεταξύ τους για ένα σταυρό προτίμησης.
Είναι αυτές που ρουσφετολογούν ασύστολα, που κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τους σε κάποια τραγικά που συμβαίνουν γύρω μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου