Μόνος ολομόναχος




Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Ελαβα γράμμα

Όπως ίσως θα έχετε αντιληφθεί περνάω περίοδο συγγραφικής ανομβρίας.
Από τη δύσκολη θέση με έβγαλε μια επιστολή που μου έστειλε φίλος που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος, διότι, όπως μου είπε, είναι προτιμότερο κάποιος να εστιάσει σε όσα γράφει παρά στο ποιος τα γράφει. Παραθέτω την επιστολή που απηχεί τις προσωπικές απόψεις του φίλου.
".....Πριν από τέσσερα χρόνια μου κόπηκε το δεξί μου χέρι ψηφίζοντας Αναγνωσταρά και πριν από δέκα μήνες και τ΄αριστερό μου ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ.
Δεν αντέχω να βλέπω γύρω μου την απίστευτη χλιδή των τοκογλύφων που εκμεταλλεύονται την κρίση και κερδίζουν. Εξανίσταμαι όταν κόβονται οι συντάξεις των πατεράδων μας και την ίδια στιγμή οι παραοικονομούντες συνεχίζουν τον πλουτισμό τους σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Δεν αντέχω πλέον να βλέπω τα γαλάζια παιδιά και τους πράσινους μεσόκοπους να υπομειδιούν, κυττάζοντας όλους αυτοούς που χωρίς πατεράδες και θείους βουλευτές παραμένουν στην ανεργία.
Δεν αντέχω να βλέπω γιους και κόρες νυν και τέως δημοτικών συμβούλων να εργάζονται στο Δήμο Ναυπλιέων και τις δημοτικές επιχειρήσεις. Έχουν περισσότερα προσόντα από τα δικά μου παιδιά που είναι άνεργα; Δεν αντέχω τη μυρουδιά από τα σκουπίδια στην Καραθώνα. Νιώθω προδομένος όταν έτρεχα με την προτροπή του Δημάρχου στην Καραθώνα να αγωνισθώ για να φύγει αυτός που θα έβαζε ξαπλώστρες για καταλήξουν τα πράγματα πολύ χειρότερα με τους φίλους και υποστηρικτές.
Θεωρώ ότι όλοι εμείς οι κουλοί θα ψηφίσουμε στις επόμενες δημοτικές εκλογές με την καρδιά μας και το συναίσθημα. Μπορεί να μην έχουμε πλέον χέρια αλλά θα βρούμε κάτι να ..σηκωθεί για να ρίξουμε τη ψήφο μας εκεί που πρέπει.
Εσείς σαν παράταξη έχετε το μεγάλο ηθικό πλεονέκτημα που στη σημερινή κατάσταση μπορεί να γίνει δύναμη ανατροπής.
Όμως με απογοητεύετε. Πώς είναι δυνατόν να σιωπάτε σε όλα αυτά τα απαράδεκτα που συμβαίνουν από κάποιους Πασοκικούς παράγοντες. Πώς επιτρέπετε στο βουλευτή να σας υποβαθμίζει κατά τέτοιο τρόπο και να θεωρεί ως ιδανικούς για την Δημαρχία κάποιους παλαιούς ξεχασμένους Πασόκους, κάποιους Αθηναίους, κάποιους που δεν έχουν βγάλει άχνα και δεν έχουν αγωνισθεί για τους δημότες; Πώς δεν τον έχετε άκομα φασκελώσει. Και αυτόν και όλους τους άλλους που θεωρούν τους εαυτούς τους κάποιους, μόνο και μόνο γιατί είναι Πασοκικά στελέχη. Γιατί δεν καταδικάζετε την Πασοκική αλλαζονία, που σήμερα που το παλαιό κομματικό κατεστημένο καταρρέει αυτοί ακόμα θεωρούν τους εαυτούς τους κάποιους και εσάς τα τσικό; Γιατί τέλος πάντων δε τα λέτε με σταράτες κουβέντες και σιωπάτε; Γιατί δεν το λέτε αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Ότι τελικά κάποιοι Πασοκικοί "παράγοντες" επιθυμούν την επανεκλογή Αναγνωσταρά.
Πείτε το επιτέλους καθαρά. Πέστε τους ότι δεν αντέχετε τα παιχνιδάκια, τους παραγοντισμούς, την υποβάθμιση που επιχειρεί να σας κάνει ο βουλευτής, που τόσα είχε υποσχεθεί στην Αργολίδα και στους πολίτες.
Τί έχετε άραγε να φοβηθείτε; Τους "παράγοντες" που εκπροσωπούν τον εαυτό τους;
Αντιληφθείτε το. Η κοινωνία τους έχει γυρίσει την πλάτη. Αυτό που προβλέπω είναι ότι θα τη γυρίσει και σ΄εσάς εάν σύντομα δεν ξεκαθαρίσετε τη θέση σας.
Πείτε το καθαρά. Οτι είστε μια αυτόνομη δημοτική κίνηση χωρίς εξαρτήσεις από κόμματα και συμφέροντα. Ξεκαθαρίστε τη θέση σας και να είστε σίγουροι ότι όλοι εμείς οι απλοί Πασόκοι θα σας αγκαλιάσουμε. Για να αλλάξουμε τα πράγματα εμείς οι πολίτες, χωρίς τους παράγοντες και τους ξεπερασμένους κομματικούς μηχανισμούς, που σιωπούν ολόκληρη την τετραετία και στο τέλος θεωρούν ότι έχουν και λόγο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου