Μόνος ολομόναχος




Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Το χάος της ΔΕΥΑΝ

Κατάφεραν να φέρουν την επιχείρηση σε πλήρες αδιέξοδο.
Για τη ΔΕΥΑΝ ομιλώ.
Συνολικό χρέος γύρω στα 12 εκατομμύρια
Ετήσιο έλλειμμα, ακόμα και τώρα που τελείωσαν τα έργα πάνω από ένα εκατομμύριο.
Τα νούμερα δεν βγαίνουν.
Έτσι ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ ζήτησε νέο δάνειο. Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος του το αρνήθηκε.
Κόντρα με τους υπαλλήλους της επιχείρησης.
Αποδεδειγμένα πολύ καλό νερό που έχουν οι πηγές της Λέρνας, δεν πίνεται από το μεγαλύτερο μέρος των δημοτών.
Ο Δήμος Ασίνης αγοράζει από τη ΔΕΥΑΝ το νερό σε πολλαπλάσια τιμή απ΄ότι το πληρώνει ο Ναυπλιώτης.
Ο Πρόεδρος ζητά από το Δήμο Ασίνης να εξοφλήσει τους φουσκωμένους λογαριασμούς. Όμως σε λίγο καιρό έχουμε εκλογές και ο Δήμαρχος δεν θέλει να γίνει και άλλο δυσάρεστος στους Ασιναίους δημότες.
Θα μπορούσα να συνεχίσω και άλλο με τα έργα, τις προμήθειες, τον τρόπο λειτουργίας, τις σπατάλες.
Δεν θα επεκταθώ. Όμως ένα είναι το βέβαιο. Οτι η επιχείρηση δεν βρίσκεται πλέον στο χείλος του γκρεμού αλλά ήδη έχει πέσει στο βάραθρο.
Έτσι ο Πρόεδρος "παραιτήθηκε". Τον αντικατέστησε ο ίδιος ο Δήμαρχος.
Όμως δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για το σήμερα και το αύριο.
Τί θα γίνει με τα χρέη.
Ποία θα είναι η τιμολόγηση του νερού και των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΝ στα χωριά που θα συνενωθούν στο νέο Δήμο Ναυπλιέων.
Ακούστε χάος.
Αντλεί νερό από τη Λέρνα η ΔΕΥΑΝ. Αντλεί και η ΔΕΥΑΡ. Πληρώνει ρεύμα η ΔΕΥΑΝ. Πληρώνει και η ΔΕΥΑΡ. Η ΔΕΥΑΝ αντλεί νερό όλο το 24ωρο, χωρίς να το χρειάζεται και το περισσευούμενο χύνεται στη θάλασσα. Άλλη τιμή πληρώνει ο Ναυπλιώτης, άλλη ο Δρεπανιώτης. Η Κίος θα πάρει νερό από τη ΔΕΥΑΝ σε άλλη τιμή, χαμηλότερη από αυτήν που πληρώνει ο Τολιανός, αλλά πολύ ψηλότερη από αυτήν που πληρώνει ο Ναυπλιώτης. Η Κίος θα είναι αύριο τμήμα του Δήμου Άργους Όλος ο Δήμος Μηδέας, που θα είναι αύριο τμήμα του νέου Δήμου Ναυπλιέων δεν θα παίρνει νερό από τη ΔΕΥΑΝ αλλά από τη ΔΕΥΑΡ, αφού ήδη έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις και έχουν προχωρήσει τα έργα. Ακούγεται ότι η τιμή που θα καταβάλει η Μηδέα στη ΔΕΥΑΡ θα είναι μικρότερη από αυτήν που θα καταβάλει στη ΔΕΥΑΝ η Κίος. Το έργο του κεντρικού αγωγού ύδρευσης το κατασκεύασε η ΔΕΥΑΝ πριν από χρόνια με χρηματοδότηση της Ευρώπης, αλλά με την υποχρέωση να δώσει νερό στους γειτονικούς Δήμους, πράγμα που δεν έκανε, εκτός από την εξαίρεση του Δήμου Ασίνης.
Έχει σκεφθεί κανείς από τους αρμοδίους πώς θα διαχειρισθούμε αύριο τα νερά των πηγών; Έχει σκεφθεί κανείς τον τρόπο τιμολόγησης του νερού στους γειτονικούς Δήμους; Θα πληρώνουν και ΄την προσαύξηση για τα έργα που έχουν γίνει μόνον στο Ναύπλιο; Θα πληρώνουν και τέλη αποχέτευσης χωρίς να τους έχουμε κατασκευάσει δίκτυα; Θα πληρώνουν τα αυξημένα πάγια, προκειμένου να μειωθεί το χρέος της υπερχρεωμένης ΔΕΥΑΝ;
Έχουν άραγε σκεφθεί οι ψηφοφόροι ποιόν θα εμπιστευθούν να διαχειρισθεί τις υποθέσεις που αφορούν το μέγιστο αγαθό της φύσης που είναι το νερό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου