Μόνος ολομόναχος




Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Εναλλακτικός τουρισμός στον επίγειο παράδεισο

Μίλησα για τις δυνατότητες και τις προοπτικές του εναλλακτικού τουρισμού. Κάποιοι μπορεί να υπομειδιούν.
Κάποιοι θεωρούν ότι η προοπτική του τουρισμού βρίσκεται στην κατασκευή νέων υπερμεγαθηρίων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, που θα φιλοξενούν τον παραδοσιακό τουρισμό, που αναζητά τα τρία S.
Δυστυχώς όμως σ΄αυτό έχουμε να αντιπαρατεθούμε νέες αγορές, όπως αυτές της Τουρκίας, που έχουν τη δυνατότητα να είναι ανταγωνιστικοί και σε τομές, αλλά και σε σχέση τιμής και ποιότητας.
Κάποιοι ομιλούν για ξενοδοχείο γίγαντα στην Καραθώνα. Και επιμένουν ακόμα και σήμερα. Μα δεν βλέπουν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πολύ μεγάλα ξενοδοχεία της περιοχής μας; Δεν βλέπουν ότι η Καραθώνα είναι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υπεροκορεσμένη; Δεν βλέπουν τα τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούνται με ευθύνη των αναπτυξιολάγνων στην Καραθώνα;
Ξαναεπιστρέφω στα περί εναλλακτικού τουρισμού, που μπορεί να δώσει την προοπτική για το αύριο.
Στους τομείς αυτούς μπορεί να γίνουμε ασυναγώνιστοι. Έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε πολύ μπροστά από τους ανταγωνιστές μας, χωρίς εκπτώσεις στις τιμές.
Για παράδειγμα δείτε το μαθητικό τουρισμό. Εάν καταφέρουμε να μας επισκέπτονται κάθε χρόνο μερικές δεκάδες χιλιάδες μαθητές και καταφέρουμε να οργανώσουμε ένα πολύ καλό τουριστικο-πολιτιστικό προιόν, τότε να είστε βέβαιοι ότι οι περισσότεροι από τους μικρούς μαθητές θα επισκεφθούν ξανά την περιοχή μας και τότε θέλοντας να ξαναζήσουν τις αναμνήσεις τους θα δαπανήσουν ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσό.
Δείτε και τον περιπατητικό τουρισμό. Σχεδόν πουθενά αλλού στον κόσμο δεν μπορείς να περπατήσεις σε αρχαίους δρόμους, να επισκεφτείς με τα πόδια μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Εγώ δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία, ότι εάν οργανώσουμε τον τομέα αυτό, η αύξηση θα αρχίσει να έρχεται με γεωμετρική πρόοδο.
Ας πάμε και στην Καραθώνα. Βήμα πρώτο και απόλυτα αναγκαίο. Διώχνουμε τα σκουπίδια. Μετά αντί για τερατοξενοδοχείο, προχωράμε στην ίδρυση ενός αθλητικού πάρκου. Δεν θα προσελκύσει επισκέπτες; Γελιέστε. Πάρτε για παράδειγμα τους αναρριχητές. Ήδη οι άνθρωποι έρχονται στην πόλη μας για να κάνουν το αγαπημένο τυς άθλημα της αναρρίχησης. Αν οργανωθούν οι καταστάσεις θα έλθουν περισσότεροι. Τί άλλο θα μπορούσε να γίνει. Τοξοβολία, σκοποβολή, ιστιοπλοΐα, τένις, μπάσετε, βόλεϋ, ποδοβόλεϋ, beach volley, ποδόσφαιρο, καταδύσεις. Και για όλα τα αθλήματα θα μπορούν να υπάρξουν σχολές εκμάθησης. Και βέβαια όλα αυτά θα πρέπει να συνδυασθούν με ένα κάμπινγκ που να έχει όλες τις ανέσεις, όπως εστιατόριο, θερινό μπαράκι, bangalows. Αρκετές υποδομές υπάρχουν ήδη και έχουν κοστίσει χρήματα. Δεν είναι άπιαστο όνειρο, με αλλαγή πολιτικών

1 σχόλιο:

  1. ΕΧΕΙΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ....ΔΡΟΜΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΙΡΕΤΙΚΕ.
    ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Κ΄ΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ.'ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ,ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΜΟΥΣΙΚΕΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ"ΠΙΣΤΟΙ" ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ.ΠΑΝΩ ΑΠΌΛΑ ΟΜΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΦOΣΙΩΣΗ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ Κ΄ΚΥΡΙΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΔΟΥΛΕΙΑ,ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!!ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟ ΒΑΘΥ Κ΄ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΑΛΛΟΙΩΣ....HEY MR'!!!!CHEAP ROOMS FOR RENT!!
    ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΡΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή