Μόνος ολομόναχος




Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Και πάει λέγοντας

Κουδούνισε λοιπόν το τηλέφωνο στο σπίτι μου.
Το σήκωσα και στην άλλη γραμμή ήταν μια γλυκιά φωνή που με παρεκάλεσε να απαντήσω σε ερωτήματα σχετικά με τις δημοτικές εκλογές στο Ναύπλιο.
Είπα μερικές αλήθειες, απάντησα και μερικά ψεματάκια. Άλλωστε σε μια γλυκιά φωνή δεν μπορεί, πρέπει να πεις και μερικές υπερβολές.
Ήταν ολοφάνερο από τις ερωτήσεις ότι τη δημοσκόπηση την είχε παραγγείλει ο Γραμματικόπουλος.
Άλλωστε ήταν βέβαιο ότι θα πλήρωνε μια καινούργια δημοσκόπηση, αφού ο Αναγωνσταράς προσπαθούσε να εκμεταλλευθεί πολιτικά το δικό του γκάλοπ, που είχε κάνει πριν από λίγο καιρό, διαδίδοντας από εδώ και από εκεί ότι προηγείται. Είχε προηγηθεί τούτου, άλλο γκάλοπ που είχε κάνει ο Γραμματικόπουλος, σύμφωνα με το οποίο, όπως έλεγε ο Γραμματικόπουλος, αυτός προηγείτο. Και αυτής της προηγούμενης δημοσκόπησης Γραμματικόπουλου, είχε προηγηθεί άλλη δημοσκόπηση Αναγνωσταρά, που και αυτή, σύμφωνα με τον Αναγνωσταρά ήταν πρώτος ο Αναγνωσταράς.
Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η νέα δημοσκόπηση Γραμματικόπουλου θα βγάλει πρώτο το Γραμματικόπουλο.
Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι σε λίγο καιρό θα κάνει νέα δημοσκόπηση ο Γραμματικόπουλος, σύμφωνα με την οποία πρώτος θα είναι ο Γραμματικόπουλος.
Και πάει λέγοντας.
Και οι πολίτες;
Πώς τους αντιμετωπίζουμε;
Αντί λοιπόν για δημοσκοπήσεις, που ελαφρώνουν τις τσέπες Αναγνωσταρά και Γραμματικόπουλου σας λέω εγώ το ποιός προηγείται, αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή (για αύριο δεν γνωρίζω).
Έχουμε και λέμε:
Ο Γραμματικόπουλος προηγείται στο Ναύπλιο (πουθενά αλλού)
Στο Ναύπλιο που είναι και το μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος ο Αναγνωσταράς είναι μακράν τρίτος.
Πρώτος είναι ο Αναγνωσταράς στην Άρια, μάλλον στα Λευκάκια, σίγουρα στην Ασίνη και το Κιναμπάρδι, κατά πολύ στο Χέλι, ίσως και στο Μάνεση.
Ο Γκιόλας προηγείται στα Ιρια, το Τολό, το Κοφίνι, το Γκέρμπεσι, το Ανυφί.
Στο σύνολο του διερυμένου Δήμου, προηγείται ο Γκιόλας, ενώ μάχη δίνουν Αναγνωσταράς και Γραμματικόπουλος για τη δεύτερη θέση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου