Μόνος ολομόναχος




Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ο καφές στην παραλία του Ναυπλίου

Η σημερινή ημέρα είναι δύσκολη για τους ανέργους, τους μικροσυνταξιούχους, τους μισθωτούς.
Αυτό που απαιτείται πλέον, κατά τη γνώμη μου, είναι συγκεκριμένες πολιτικές για το σήμερα και το αύριο, χάριν των πληττομένων.
Εν όψει του δελτίου τύπου της άλλης πρότασης, που δημοσιεύθηκε σήμερα, και θίγει δέκα σημεία στα οποία θα μπορούσε να παρέμβει ο Δήμος Ναυπλίου, αντιγράφω κάποια αποσπάσματα από τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγινε πριν από ένα ολόκληρο χρόνο, όταν η οικονομική κατάσταση δεν ήταν, αυτή που είναι σήμερα.
Το θέμα ήταν η αύξηση των δημοτικών τελών και η αύξηση των τελών χρήσης πεζοδρομίων από τους καταστηματάρχες.
Το λόγο παίρνει δημοτικός σύμβουλος της άλλης πρότασης:
" Θεωρώ ότι θα έπρεπε να γίνει μια συμφωνία κυρίων μεταξύ του Δήμου Ναυπλίου με τους καταστηματάρχες, να μην γίνει καμία αύξηση στα τέλη χρήσεων πεζοδρομίων και οι καταστηματάρχες να μην αυξήσουν τις τιμές στα καταστήματά τους"
Απάντησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
"Αυτό δεν μπορεί να ελεγχθεί, όπως καταλαβαίνετε, δεν υπάρχει δυνατότητα να ελέγξουμε αν θα αυξήσουν τις τιμές τους ή όχι".
Το λόγο παίρνει άλλος σύμβουλος της άλλης πρότασης. Βλέπετε σ΄αυτό το Συμβούλιο η άλλη πρόταση είχε τρεις συμβούλους και τα βέλη ήσαν περισσότερο συντονισμένα και από πολλές κατευθύνσεις (μακάρι να μπορούσατε όλοι να παρακολουθήσετε μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να διαπιστώσετε τί γίνεται, ποιός μιλάει, ποιός έχει απόψεις και προτάσεις)
"Αυτό που πρότεινε η άλλη πρόταση, έχω την εντύπωση ότι έχει ενδιαφέρον και σε σχέση με την πόλη μας. Δηλαδή αν σήμερα καλέσουμε τους επαγγελματίες και τους πούμε ότι η δημοτική αρχή δείχνει μια ευαισθησία και δεν αυξάνει τα δημοτικά τέλη, αλλά θέλει και από αυτούς να δείξουν την αντίστοιχη ευαισθησία σε σχέση με τις τιμές, έχω την εντύπωση κάνουμε μια ουσιαστική παρέμβαση. Εγώ πιστεύω ότι πολλοί θα το τηρήσουν και εφόσον τούτο δημοσιοποιηθεί οι επαγγελματίες που δεν θα το κάνουν και θα αυξήσουν τις τιμές θα έχουν την κοινωνική κατακραυγή, διότι ο Δήμος έδειξε ευαισθησία και ο άλλος δεν ανταποκρίθηκε."
Μετά το λόγο πήρε σύμβουλος της αντι-συμπολίτευσης.
"Επειδή και εμείς οι ίδιοι βγάζουμε τα μάτια μόνοι μας, υπάρχουν πολλά μαγαζιά στο Ναύπλιο που τον καφέ τον πουλάνε ένα ευρώ. Όποιος θέλει να τον πιει στην παραλία θα τον πληρώσει τον καφέ. Στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη προχθές μία μικρή μπύρα και ένα τσάι λεμόνι 9 Ευρώ το πλήρωσα εγώ"
Ο Πρόεδρος και πάλι
"Κατανοητό αυτό που είπατε".
Και τέλος πήρε το λόγο ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών.
"Απλά θα συμφωνήσουμε με τον κ. Α. και η καλή θέληση του Δήμου απέναντι στους καταστηματάρχες αν φανεί έστω και μία φορά δεν θα τους αφήσει αδιάφορους"

Επαναλαμβάνω αυτά συνέβαιναν πριν ένα ολόκληρο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου