Μόνος ολομόναχος




Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Καλλικράτειοι παράγοντες

Ότι θα ενωθεί το Ναύπλιο με τους Δήμους Μηδέας, Ασίνης και Τίρυνθας τί σημαίνει για τους υποψήφιους Δημάρχους του νέου διευρυμένου Δήμου;
Και τί έχουν κάνει μέχρι τώρα όλους τους τελευταίους μήνες εν όψει Καλλικράτη;
Αυτό που βλέπω σαν κυρίαρχη λογική είναι να ψάξουμε να βρούμε και να προσεγγίσουμε τους τοπικούς παράγοντες, τους κομματάρχες και τους αρχηγούς των μεγάλων σογιών.
Έχω μάλιστα δει και κάποιες ανακοινώσεις. Ο τάδε μεταγράφεται στον ένα συνδυασμό και ο δείνα στον άλλον. Σπουδαίες μεταγραφές και προσχωρήσεις αναφέρουν κάποια φύλλα.
Αλήθεια γιατί είναι μεγάλη κάποια μεταγραφή κάποιου τοπικού "παράγοντα"; Επειδή, θεωρητητικά, κουβαλάει κάποιους ψήφους ή διότι έχει γνώσεις, όραμα και όρεξη για δουλειά για τον τόπο του, αλλά και συνολικά για το νέο Δήμο.
Κάποιοι άλλοι (ποιοί άραγε;)αυτό που έκαναν τόσο καιρό είναι και επίσημες συναντήσεις με τους εκπροσώπους των προς συνένωση Δήμων και με φορείς στα χωριά και με άτομα για να πληροφορηθούν τα προβλήματα.
Βασικός σκοπός όλο αυτό τον καιρό, ήταν να να διαμορφώσουν πρόγραμμα, να ενεργοποιήσουν πολίτες που έχουν ιδέες και αγωνιούν για το μέλλον του τόπου τους.
Νομίζω ότι άρχισε το τέλος για τους κομματάρχες.
Εδώ που φθάσαμε, εδώ που μας έφθασαν, δεν μπορεί παρά οι πολίτες να στρέψουν την πλάτη στους παραδοσιακούς παράγοντες και να δουν ποιοί είναι αυτοί που μπορούν και θέλουν μιαν άλλη πορεία, έχουν μιαν άλλη πρόταση για τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου